יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / במה אפשר לעבוד לאחר לימודי הנדסאי סאונד?

במה אפשר לעבוד לאחר לימודי הנדסאי סאונד?

בשנים האחרונות החלו צעירים רבים מכל רחבי הארץ ללמוד את מקצועות הסאונד, הן לצורך תהליכי היצירה המוסיקלית והן לצורך לימודי הקלטות והפקות מוסיקליות באולפנים ובמופעים. תחום הסאונד מתפתח בקצב מואץ מאז כניסתן של המערכות הממוחשבות והדיגיטליות לעיבוד ולהפקת קול, וכדי להשתלב בתעשייה מומלץ ללמוד הנדסת קול

ביי פוסט PIXABAY
צילום: PIXABAY

יש מגוון קורסים ומסלולי לימוד בתחום הנדסת קול, ואחד ממסלולי הלימוד הפופולריים והמבוקשים ביותר הוא לימודי הנדסאי סאונד. הלימודים מקנים את כל הידע התיאורטי הנדרש לעבודה בתחום הקול, ובנוסף במהלך הלימודים רוכשים כלים מקצועיים ומפתחים מיומנויות מתקדמות וייחודיות המאפשרות לבוגרים להשתלב בתעשייה ולהזניק את הקריירה שלהם.

לימודי הנדסאי סאונד על קצה המזלג


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


מסלול הלימודים להכשרת הנדסאי סאונד משלב בין ידע תיאורטי וטכניקה לבין יצירת תכנים מוסיקליים. זהו אחד ממסלולי הלימוד החווייתיים ביותר, וחשוב לזכור כי בעקבות המהפכה הטכנולוגית תחום הסאונד עבר מהפכה של ממש. לימודי הנדסת קול לדיפלומת הנדסאי נפרשים על פני שנתיים במסלול יום (4 סמסטרים), ובמסגרתם הסטודנטים לומדים מקצועות בסיס, מושגי יסוד בחשמל ואלקטרוניקה, תוכנות סאונד ועריכת וידאו, אקוסטיקה, טכנולוגיות אודיו, סולפג’ וקריאת תווים, הפקה מוסיקלית, הגברה (PA), הקלטות בתנאי שטח, עיצוב פסקול ופרוגרמינג.

בסיום הלימודים הבוגרים שעומדים בכל הדרישות מקבלים תואר טכנולוגי הנדסאי קול מטעם מה”ט ותעודה של פיתוח מערכות סאונד אנלוגיות ודיגיטליות.

אפשרויות התעסוקה לבוגרי הנדסאי קול (סאונד)

כיום יש ביקוש רב להנדסאי קול בגלל הידע העדכני, היכולות והמיומנויות והניסיון המעשי. הנדסאי סאונד בעל דיפלומה יכול לעבוד בסיום לימודי במגוון תחומים ותפקידים כגון:

מעצב פסקול – הנדסאי קול אחראי על הפן הטכני והפן האמנותי ביצירת פסקול בשלבי הקדם הפקה, בשלב ההפקה ובשלב הפוסט פרודקשן. זהו תפקיד מעניין ומאתגר המשלב ידע, טכניקה ברמה גבוהה, כלים ויצירתיות. מעצב פסקול אחראי על הפסקול בסרטי קולנוע, בסדרות טלוויזיה, בקליפים, במשחקי מחשב ובפרסומות. השכר ההתחלתי של מעצב פסקול הוא 6,000 – 8,000 ₪ בחודש, ולאחר ניסיון של 5 שנים השכר הממוצע נע בטווח שבין 9,000 – 11,000 ₪.

הנדסאי סאונד – עבודה מעניינת באולפני הקלטות או בשטח, התפקיד כולל הקלטות, עיצוב ועיבוד קול, מיקס ומאסטרינג, תפעול מערכות ועוד. למעשה הנדסאי קול יכול לעסוק בתחומים רבים ובאפשרותו לעבוד כשכיר או כעצמאי. טווח השכר הממוצע של הנדסאי סאונד מתחיל הוא 7,000 – 9,000 ₪ ולאחר 5 שנות ניסיון השכר יכול להגיע לטווח שבין 9,000 – 12,000 ₪ בחודש.

הגברה למופעים – יש עבודה בשפע בתחום ההגברה של מופעים ואירועים כאלו ואחרים, כולל אירועי ספורט ופסטיבלים, מופעי ענק של מוסיקאים מובילים, הגברה לאירועים משפחתיים ועוד. ההנדסאי מכין ומתפעל את ציוד ומערכות ההגברה ועליו לתכנן נכון את מיקום המיקרופונים והרמקולים על מנת להבטיח אקוסטיקה מושלמת ולאפשר לכל הקהל לשמוע היטב וליהנות מחוויית סאונד מלהיבה ומרגשת.

מפיק מוסיקלי – המפיק אחראי על קביעת האופי והסגנון המוסיקלי של השיר או האלבום של הזמר או הלהקה, הוא עובד עם זמרים ונגנים ומסייע להם משלב הסקיצה הראשונית ועד הפקת ועריכת התוצר המוגמר. השכר ההתחלתי הממוצע למפיק מוסיקלי הוא 7,000 – 9,000 ₪ בחודש.

מקליט שטח – הנדסאי קול מתמחה בין היתר בהקלטות שטח, זהו תפקיד מאתגר ולרוב גם פיזי, ויש לשלב בין ידע ליצירתיות כדי להבטיח הקלטה איכותית ללא רעשי רקע. השכר הממוצע של מקליט שטח (הנדסאי) הוא 6,000 – 8,000 ₪ בחודש.

מדידות אקוסטיות – בוגרי הנדסאי קול יכולים לעבוד במדידות אקוסטיות ובתכנון אקוסטי אדריכלי של חללים שונים כמו אולפן הקלטות. השכר הממוצע הוא 7,000 – 9,000 ₪.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס pexels-photo-413885_1732355040364

שיער רך למגע: הסודות שלא ידעתם על טיפוח יומיומי

תפריט נגישות