יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / הדרך להריון מתחילה כאן

הדרך להריון מתחילה כאן

הריון; איזה חלום. יש כל כך הרבה נשים שמחכות לרגע הזה, בו יגלו שני פסים על הבדיקה הקטנה, לאחר כל כך הרבה זמן של התרגשות וציפייה (או שלא, תלוי במזל כמובן. או בתזמון, שעליו נרחיב ממש בעוד רגע), הגיע הזמן להתחיל את הפרק החדש והמרגש במיוחד, ולהפוך לאמא. העניין הוא שכפי שרמזנו וכפי שאת בוודאי יודעת בעצמך, הריון זה לא עניין כל כך פשוט ולא תמיד קורה ברגע. אנחנו עוקבות אחרי ביוץ בכל חודש, סופרות ימים, שוכבות על הגב עם הרגליים למעלה ועושות לא מעט פעולות שממבט מהצד נראות מעט מוזרות, כדי להצליח להיכנס להריון

בסט לינקס צילום pixabay
צילום: pixabay

בואי נתחיל מלנשום עמוק, וביחד נפענח את מסתרי התהליך הקסום והמיוחד הזה של ההריון, או יותר נכון – איך להיכנס אליו בכלל.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


בואי נדבר על ביוץ

ביוץ מתרחש בגוף יחד עם שינויים הורמונליים המאותתים לשחלות שלנו, לשחרר ביצית הבשלה להפריה. בדרך כלל התהליך הזה מתרחש מידי חודש כחלק מהמחזור החודשי, כשהביוץ עצמו לעתים מתרחש יותר מפעם אחת בחודש (מפתיע, נכון?). עם זאת, מצד שני הביוץ יכול גם לא להתרחש כלל, גם אם המחזור החודשי מופיע בזמן. אולי מסיבה זו, השיטה של ‘תזמון ביוץ’ להיריון עלולה להיות מבלבלת ולא מדויקת.

מדובר בדרך לנסות לזהות את הביוץ כשהוא מתרחש בגוף, ולפעול מספיק מהר כדי לנסות להיכנס להיריון דרך יחסי מין, בזמן שבו אנחנו הכי פורות ומוכנות. פרק זמן זה יכול להתחיל עד חמישה ימים לפני הביוץ וגם יום יומיים אחריו. איך מזהים אותו?

  • כאבים – ישנן נשים שחוות כאבים קלים בשחלות לפי או בזמן הביוץ. כאבים עלו נגרמים לעתים על ידי צמיחת הזקיק שמחזיק את הביצית, ומותח את השחלה. מדובר בכאבים חדים ופתאומיים שעוברים כעבור זמן קצר – לעתים בשתי השחלות ולעתים באחת, כשהדבר משתנה מבחינת מיקום ועוצמה מידי חודש.
  • חום הגוף משתנה – במהלך הביוץ, טמפרטורת הגוף הבסיסית תעלה בדרך כלל במעלה אחת או מעט פחות. הדבר נגרם בעקבות הפרשה של הורמון בשם פרוגסטרון שמסייע לרירית הרחם להפוך לספוגית ועבה, לקראת קליטתו של העובר. טמפרטורת הגוף תעלה אף יותר כשתתחיל הווסת, במידה וההיריון לא מתקיים. כשעוקבות אחרי טמפרטורת הגוף, אפשר לקבל מושג לגבי דפוסי הביוץ. שוב, נזכיר שהשיטה אינה מושלמת ואינה מבטיחה הצלחה במאה אחוז.
  • שינויים ברירית צוואר הרחם – אזור זה מלא במים בעיקר. כשרמת האסטרוגן עולה, הרירית משתנה במסגרת חלון הפוריות ואם עוקבים אחריה מספיק, תוכל לספק רמזים בנוגע לקיומו של ביוץ כרגע. רירית הרחם נוצרת ע”י בלוטות צוואר הרחם ותפקידה לעזור להוביל את הזרע אל הביצית. כשהאישה פוריה, הנוזל גדל בנפחו כדי להקל על התהליך אפילו יותר. איך ניתן לזהות זאת? כשמבחינות בהפרשות מוגברות. דרך נוספת לבדוק זו היא באמצעות בדיקה ידנית – פשוט להחדיר אצבע או שתיים ולבדוק את המרקם, הריריות והצמיגיות של רירית צוואר הרחם.

ומה אם לא מרגישות דבר?

חשוב לזכור כי להרגיש ביוץ זה משהו שמשתנה מאישה לאישה – אחת עלולה לסבול מכאבים עזים בעוד אחרת לא תרגיש דבר, עד תחילת המחזור החודשי. לכן, ההמלצה היא לשלב בין מעקב אישי למעקב רפואי – כן להשתמש בכל הכלים שהצגנו לעיל, לצד ביקורים אצל רופא נשים לקבלת המלצות נוספות. בנוסף לכך, ישנם מכשירים מיוחדים המאפשרים מעקב אחר המחזור החודשי לאורך כל החודש, ובהתאם לכך ניתן לנסות להכנס להיריון. פרטים נוספים תמצאי באתר https://www.medico.co.il/ – מידע מפורט לצד רשימת רופאים מומחים באזורך. למה את מחכה?!

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס צילום: Kindel Media PEXELSpexels-photo-9875678_1732183527495

איך תשתיות עירוניות משפיעות על חוויית המגורים שלכם?

תפריט נגישות