יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / העתיד של חתימה אלקטרונית: טכנולוגיות מתפתחות ושימושים חדשניים

העתיד של חתימה אלקטרונית: טכנולוגיות מתפתחות ושימושים חדשניים

חוק חתימה אלקטרונית, התשס"א-2001, נועד להסדיר ולספק מענה למעמד המשפטי של חתימה באמצעים אלקטרוניים, והחוק בישראל מגדיר 3 סוגים שונים של חתימות: חתימה אלקטרונית כללית, חתימה אלקטרונית מאובטחת וחתימה אלקטרונית מאושרת. החוק מסדיר בין היתר את השימושים האפשריים בחתימה מאובטחת ובחתימה מאושרת, דרישות סף לסוגי החתימה השונים, קבילות משפטית של החתימה הדיגיטלית ועוד

בסט לינקס cottonbro studio באתר PEXELS
צילום: cottonbro studio PEXELS

בשנים האחרונות גובר השימוש במסמכים ובטפסים דיגיטליים, לכן יש ביקוש רב למערכות כמו מערכת חתימה ירוקה, ומאחר שיש לא מעט טכנולוגיות חדשניות המתפתחות בקצב מהיר מאוד, העתיד של חתימה אלקטרונית נראה מבטיח מתמיד והצפי הוא לשימושים חדשים במגוון רחב של תחומים.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


חשוב לציין כי חתימה דיגיטלית בטפסים מאובטחים, על פי הכללים שנקבעו בהנחיית משרד המשפטים, עומדת בכל הדרישות שנקבעו בחוק חתימה אלקטרונית. כלומר, החתימה הדיגיטלית הופקה באמצעי הניתן לשליטה בלעדית של בעל אמצעי החתימה, היא מאפשרת לזהות אם בוצע שינוי במסר האלקטרוני לאחר הוספת החתימה על המסמך ובנוסף היא מאפשרת זיהוי של בעל אמצעי החתימה.

 

זיהוי החותם

כדאי לדעת כי הבסיס הטכנולוגי של חתימה מאובטחת ושל חתימה מאושרת דומה, ולמעשה ההבדל העיקרי בין שני הסוגים הוא שחתימה מאושרת מחייבת מעורבות של גורם מאשר (צד ג’). הגורם המאשר מפוקח על ידי רשם הגורמים המאשרים, ותפקידו של הגורם המאשר הוא לוודא את זיהוי החותם ולנהל את מרשם הזהויות של החתימות המאושרות, כולל ניהול מאגר של תעודות בטלות. כיום, גם בחתימה המאובטחת יכול להיות גורם מאשר אך לרוב הפעילות שלו אינה מפוקחת.

השימוש בחתימה אלקטרונית מאפשר לחותם שהפיק מפתח אימות מתאים לחתום על מסמך או טופס דיגיטלי, גם באופן מקוון, וכל עוד יש לקורא המסמך גישה למפתח האימות המשויך לחותם הוא יכול לוודא כי זהו מסמך אותנטי שהופק על ידי החותם.

לחתימה הדיגיטלית יש חשיבות רבה בתחום אבטחת מידע לכן היא מאופיינת בפרוטוקולים קריפטוגרפיים רבים ומתקדמים, ובשנים האחרונות יש טכנולוגיות חדשניות בתחום אבטחת המידע, וכיום השיטות הנפוצות לחתימה דיגיטלית הן DSA ו-RSA.

 

אפשר לחתום גם על מסמך PDF

החתימה האלקטרונית מהווה אמצעי משפטי מוכר ובעל תוקף להשגת אישור או הסכמה באמצעות עבודה עם מסמכים וטפסים דיגיטליים. בתקופה האחרונה החלו עסקים ומוסדות רבים לעבוד עם מסמכים דיגיטליים משיקולי נוחות, חיסכון במשאבים, מניעת טעויות אנוש ושיפור השירות ללקוחות.

במקום לעבוד עם מסמכים מודפסים המחייבים חתימות בכתב יד, ארגונים ועסקים בכל סדר גודל עובדים עם מסמכים דיגיטליים וחתימה אלקטרונית, ובמערכות החדשניות כמו מערכת חתימה ירוקה יש אפשרות ליצור חתימה אלקטרונית גם בקובץ PDF. חתימה על מסמך pdf אפשרית בכל מכשיר סלולרי, לרבות סמארטפונים וטאבלטים, וכך ארגונים ועסקים חוסכים זמן ומשאבים, מספקים שירות חדשני ומתקדם טכנולוגית ללקוחות והם זוכים ליתרונות חשובים ביחס למתחרים.

 

שימושים חדשניים

העבודה עם מערכת חתימה ירוקה מצעידה את העסק או את הארגון קדימה, מאחר שכיום יש שלל שימושים חדשניים בחתימה אלקטרונית, למשל אישור על הזמנת פוליסת ביטוח לפני טיסה לחו”ל (ביטוח נסיעות, ביטוח כבודה, ביטוח ביטול חופשה ועוד), הזמנת דלקן לעצמאים, דוחות ומסמכים חשבונאיים לעסקים ולשכירים בעלי הכנסה גבוהה, ייפוי כוח שונים לאנשי מקצוע, פתיחת תיק לקוח במערכת CRM לניהול קשרי לקוחות, הסכמי השקעות (ברוקרים, בנקים וכד’), מילוי טפסי הרשמה למסלולי הלימוד השונים במוסדות להשכלה גבוהה, טפסים דיגיטליים להזמנת טיסות ושירותי תיירות, טפסים הנדרשים בעסקאות נדל”ן כולל הסכמי התחדשות עירונית ועוד.

השימוש בחתימה אלקטרונית נפוץ מאוד וחודר לכל ענפי התעשייה והמסחר במשק, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת כך ישנם שימושים חדשניים, והרווח כולו של הארגונים והצרכנים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס צילום: Kindel Media PEXELSpexels-photo-9875678_1732183527495

איך תשתיות עירוניות משפיעות על חוויית המגורים שלכם?

תפריט נגישות