יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / התקן תוך רחמי – למי זה מתאים?

התקן תוך רחמי – למי זה מתאים?

התקן תוך רחמי הוא אמצעי מניעה, שמוכנס לרחם שלך על ידי רופא/ת נשים. כשהוא מותקן נכון, התקן תוך רחמי יעיל ביותר מ-99%, מהרגע שהוא מוכנס ועד 5-10 שנים, תלוי בסוג ההתקן. חשוב לזכור כי התקן תוך רחמי אינו מגן מפני זיהומים המועברים במגע מיני, ולכן חשוב לעשות שימוש באמצעי מניעה נוסף כדוגמת קונדום, כאשר את מקיימת יחסים עם שותף שאינך בטוחה לגבי ההיסטוריה המינית שלו, וכדי להגן על בריאותך

ביי פוסט Depositphotos
צילום: Depositphotos

התאמת התקן תוך רחמי


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


ניתן להתאים התקן גם במהלך המחזור החודשי שלך, כל עוד אינך בהריון, זאת רק לאחר בדיקה מקיפה של הנרתיק שתאבחן את מיקום וגודל הרחם, ובדיקה גניקולוגית כללית. ההתקן עצמו מוחדר דרך צוואר הרחם, פעולה שעלולה לגרום לאי נעימות קלה ולפעמים יכולה להיות מלווה בכאב. במידה ואת חוששת, תוכלי לבקש הרדמה מקומית או ליטול משככי כאבים, לפני שמתחילים, וגם במהלך הכנסת ההתקן. תופעות הלוואי של התקנת התקן תוך רחמי, יכולות להיות דימום קל במשך כמה ימים, והתכווצויות בבטן התחתונה. במידה והכאב והדימום ממשיכים, אם את סובלת מחום או שאת חווה הפרשות חריגות ו/או בעלות ריח לא נעים, חשוב לפנות לרופא/ה הנשים, ולהיות במעקב שגרתי כדרך קבע.

 

האם התקן תוך רחמי מתאים לכל אחת?

רוב הנשים יכולות לעשות שימוש בהתקן תוך רחמי, התאמה המבוססת כאמור על בחינת ההיסטוריה הרפואית שלך ועל בדיקה גופנית.

במצבים הבאים, השימוש בהתקן רחמי לא בא בחשבון:

  • במידה ואת בהריון.
  • אם את סובלת מזיהום בנרתיק או ממחלת מין.
  • במצבים של דימום בלתי מוסבר.
  • במידה ויש לך זיהום באגן.
  • כאשר ישנן בעיות ברחם או צוואר רחם.
  • אם עברת הריון חוץ רחמי.
  • אם את סובלת מאנמיה.

במידה ואת סובלת ממחלות לב או שהותקן בליבך שסתום מלאכותי, חשוב שתתייעצי עם הרופא/ה, לבדיקת התאמתך.

 

חשוב שתדעי…

להתקן תוך רחמי אין השפעות מתמשכות על הגוף או על הפוריות, ולכן את יכולה להיכנס להריון מיד לאחר הסרתו. מדובר על אמצעי מניעה בטוח שמתאים לרוב הנשים ובכל גיל.

 

שימוש בהתקן תוך רחמי לאחר לידה או הפלה

ברוב המקרים ניתן להתאים התקן תוך רחמי כ-4 שבועות לאחר הלידה, ובמקרים מסוימים אף קודם לכן….גם אם את מניקה. כך גם במידה ועברת הפלה.

 

לסיכום, ישנו מגוון רחב של התקנים תוך רחמיים, הפועלים בצורה שונה. שני סוגים עיקריים של ההתקן הם הורמונלי ולא הורמונלי, ובהתאם לכך גם תופעות הלוואי הצפויות בשלב הראשון, והתאמתו למשתמשת. כמו בכל דבר, גם כאן ישנם יתרונות וחסרונות שעליך להכיר כדי לוודא שהתקן רחמי באופן כללי והסוג שבחרת, אכן מתאימים לך. בנוסף, קיים סיכוי, אם כי קטן, לדחיית ההתקן על ידי הרחם, וגם את זה חשוב לקחת בחשבון.

 

את המאמר כתב ד”ר גיא גוטמן

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס צילום: Kindel Media PEXELSpexels-photo-9875678_1732183527495

איך תשתיות עירוניות משפיעות על חוויית המגורים שלכם?

תפריט נגישות