בקצוות של הוושט קיים מחסום עליון ומחסום תחתון, אשר מכונים גם “שרירים טבעתיים”. זאת בעוד כי תפקידו של המחסום התחתון הוא למנוע מעבר של מיצי הקיבה בחזרה לוושט. על כן, במצבים בהם ישנה בעיה בתפקודו של המחסום התחתון, מיצי הקיבה עולים ישירות במעלה הוושט, מה שמוביל לאי נוחות בגרון, שעלולה להתלוות אל מספר סימפטומים נוספים. על כן, התסמין המרכזי אשר מעיד על צרבת בא לידי ביטוי בתחושת אי נעימות שמרגישה כמו בערה באזור של עצם החזה, כאשר בחלק מהמקרים אותה תחושה לא נעימה עשויה להיות מורגשת באזורים נוספים כמו אזור הפה והצוואר. במרבית המקרים, מדובר על תופעה שמופיעה ישר אחרי מועד האכילה, אך בחלק מהמקרים, היא עלולה אף להופיע במצבי הישענות או שכיבה, מה שהופך את התופעה לנפוצה גם בשעות הלילה. לרוב, צרבת תהווה תופעה חולפת, בעוד כי ניתן להתמודד עם התחושות הלא נעימות בעזרת שינוי אורח חיים וכן גם בעזרת שימוש בתרופות אשר נמכרות ללא מרשם. אז כיצד ניתן לבצע טיפול בצרבת? ריכזנו עבורכם את כל מה שתצטרכו לדעת בנושא.
טיפים שיעזרו לכם לבצע טיפול בצרבת
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ישנם מספר טיפים חשובים שיישומם יעניק לכם את האפשרות להתמודד עם תופעת הצרבת, ביניהם:
- שמירה על המשקל – תופעת ההשמנה היא תופעה שבמרבית המקרים תגביר את הלחץ הבטני, מה שמוביל באופן ישיר לעלייה בסיכויים לסבול מצרבת, מהסיבה הפשוטה שחומצות הקיבה יצטרכו לעלות במעלה הוושט. משכך, ירידה במשקל עשויה להוות את אחת מהדרכים היעילות ביותר לצורך טיפול בצרבת.
- הימנעות ממזונות ותרופות מסוימות – ישנם מספר סוגי מזונות שעלולים להוביל לתופעת הצרבת להתפרץ ומהם כמובן מומלץ להימנע מראש, לרבות כאשר מדובר על אוכל מטוגן, משקאות מוגזים, מזונות שומניים וכיוצא בכך. בין התרופות השונות שמומלץ להימנע משימושן, ישנם תרופות ללחץ דם וכן גם מספר מרפי שרירים שאינם מומלצים לאנשים אשר סובלים מתופעת הצרבת.
- ארוחות קטנות – על מנת לבצע טיפול בצרבת בדרך יעילה, אחת ההמלצות המרכזיות תהיה להקפיד לאכול ארוחות קטנות בתכיפות רבה יותר בהשוואה לארוחה אחת גדולה. זאת בעוד כי ארוחות גדולות נוטות להוביל להרחבה של הקיבה, מה שעשוי להגדיל את הלחץ על השריר הטבעתי התחתון בצורה משמעותית.
- הימנעות משכיבה לאחר ארוחות – גם אם אתם אוהבים את הרביצה שלאחר הארוחה, במידה ואתם סובלים מתופעת הצרבת לעיתים קרובות, חשוב להימנע משכיבה בספה או לחילופין במיטה מיד לאחר הארוחה. למעשה, ההמלצה תהיה להימנע משכיבה לפחות כשעתיים-שלוש לאחר סיום הארוחה. זאת בעוד כי אפילו כיפוף מותניים לפרק זמן יחסית קצר עלול להגביר בצורה נרחבת את הלחץ המופעל על השריר הטבעתי התחתון וכן גם על הקיבה עצמה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]