יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / יום המאבק לאלימות נגד נשים – 21 נרצחו רק השנה

יום המאבק לאלימות נגד נשים – 21 נרצחו רק השנה

על פי מדד האלימות של ויצו, בישראל חיות כיום כ-200 אלף נשים מוכות וכחצי מיליון ילדים שעדים לאלימות. בראיון עם עורך הדין אורית חיון נחשפים סיפורים קורעי לב.

עמותת בשבילך לגברים במעגל האלימות

בכל יום נפתחים בממוצע 50 תיקים בגין אלימות במשפחה ובסך הכול יותר מ-13 אלף נשים נפגעות אלימות טופלו בשנה האחרונה ברשויות השונות.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


על פי נתוני משרד הרווחה, בשנת 2017 שהו ב-14 המקלטים לנשים נפגעות אלימות של משרד הרווחה 686 נשים ו-945 ילדים.

בראיון לאתר אונו ניוז, מספרת עורכת הדין הפלילית אורית חיון, המתמחה בייצוג נפגעות אלימות והתעללות מינית, על התהליך אשר עוברים קורבנות עבירה, המחיר הנפשי של האלימות, וממליצה בחום אל תשמרו בבטן, צאו ספרו את הסיפור, אתם לא אשמות, התוקפים הם האשמים.

אורית, מה עובר על נשים שנמצאות במעגל האלימות?

הנשים האלו עוברות תהליך מאוד קשה וחסר רגישות, סיפורים מאוד מורכבים , המטרה שלי היא להוציא אותן עם ראש מורם על כך שבאו והחליטו להוציא את הסיפור שלהן החוצה.
אני חושבת שעימות של הנפגעת עם התוקף מפחיד אותן ואני תמיד גורמת להן להרגיש שהן החזקות פה וסוף סוף יש להן הזדמנות להגיד לו בפנים מה שהן חושבות עליו. הנשים האלה לא עשו שום דבר לא בסדר.

אני גם נגד שיסתירו את הפנים שלהן והשמות, הן לא אשמות בדבר הן לא פושעות, הן הגיבורות בסיפור. התפיסה של הציבור זקוקה להשתנות, זה תמיד נראה שמי שעברה דבר כזה  היא מישהי בעייתית או שמגיע לה דבר כזה בגלל איך שהיא התנהגה או התלבשה וזה לא נכון. מסתכלים עליהן כאילו הן טמאות. מי שאשם במקרים האלה הם התוקפים, עליהם צריך להיות אות קיין.

עורכת דין אורית חיון

איזה סוג של נשים נמצאות במעגל האלימות?

לצערי מעשי האלימות והתקיפות המיניות בתוך המשפחה לא פוסחות על אף מגזר ומעמד במדינה. גברים אלימים ותוקפים יש בכל מקום, לצערי הרב, המחשבה שזה קורה רק בשכבות חלשות ובפריפריה, רחוקה מאוד מהמציאות. זה קורה בכל הארץ. בכל השכבות של האוכלוסייה, אצל עניים ועשירים, אצל דמויות מפורסמות וכאלה לא מוכרים.

אני זוכרת למשל, לקוחה שבחיים לא הייתי מנחשת שהיא עוברת כזה דבר, היא הייתה אישה מאוד יפה בעלת שם ויכולות כלכליות ומקצוע מוכר, היא הייתה נשואה לבעל שמירר את חייה באופן יומיומי בין אם בהתעללות ומכות לה ולילדים , הוא הפך את חייה לסיפור אימה , עד שיום אחד היא החליטה להגיע אלי והמאבק שלנו נגדו ממשיך עד היום. במקרה אחר, אני זוכרת מקרה של אישה מהמגזר הדתי נשואה + 5 ילדים שעברו מקרה נוראי של אונס על ידי אב המשפחה המקרה השאיר אותי פעורת פה , האב (היה רב בבית כנסת) היה אונס את האם ושלושת הילדים הבוגרים ולא היה משאיר לאישה שום ברירה , היא הייתה נכנסת לחדר אחרי שהוא היה מסיים עם אחד הילדים ומנקה אותו בזמן שהיה שוכב על המיטה ללא הבעה על הפנים וללא יכולת לעזור או להגן … הסיפורים כאילו לקוחים מסרטי אימה אבל הם מציאות יומיומית באלפי בתים בישראל.

 

איך הגעת לעסוק עם נפגעות אלימות והתעללות מינית ?

אני התחלתי את דרכי בהתנדבות במרכז תמיכה לנפגעות תקיפה מינית , במשך תקופה במהלך התמחות סייעתי בייצוג נשים ובייעוץ משפטי לנשים ממרכז התמיכה, דבר שגרם לי להרגיש רצון לעזור ולהראות סוג של אור ותקווה בתוך כל הכאב הזה .

באיזה מצב נפשי מגיעות אליך נשים ?

הרוסות , במצב סגור , לא מדברות הרבה , לרוב מגיעות אחרי שהסיפור נפתח והתפוצץ והגיעה למצב שכבר אי אפשר לסחוב את זה והגיע הזמן לעימות אבל הן לא יודעות איך.

מה קורה לאותן נשים אחרי שהן כבר באות ופותחות בפנייך את כל הסיפור ?

הן לא נשים שלמות , הן חיות עם צלקת גדולה שגורמת להן בעיות פסיכולוגיות בעתיד , רובן עוברות תהליך רפואי ושיקומי , הרבה מהן לא יודעות להכיל מקום רגשי , זה לעולם יהיה רצח של נשמה בגוף חי , קשה מאוד,  וצריך אופי מאוד חזק כדי לצאת מזה .

איך את מתמודדת כאמא  עם המקרים האלה?

אלה דברים שהופכים אותי לחשדנית יותר ורגישה יותר אחרי ששמעתי כל כך הרבה מקרים קשים , למשל אין מצב שהילדים שלי ילכו לישון אצל חברים מבלי שאני יודעת מי מההורים נשאר איתם בבית. בטיולים אני לא יכולה לחשוב על לתת להם להיות רחוקים ממני ללא השגחה.

אני מייצגת מקרי רצח איומים וזה עדיין לא שורט אותי כמו לשמוע את אותם מקרי התעללות . אני יכולה להגיד שעם הזמן את הגעתי למצב שאני מרגישה ריקה , הנפש שלי מרגישה שחוקה אחרי כל המקרים שראיתי ושמעתי , בסופו של יום אני מזכירה לעצמי שאני לא מטפלת אני עורכת דין ואני פה כדי לעזור להם עם מה שאני יכולה .

 

 

הערב, 25 בנובמבר , יום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים, תצא בשעה 18:30 צעדה מכיכר רבין בתל אביב אל רחבת הסינמטק בעיר, שם תיערך עצרת המחאה השנתית.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בית ספר בקריית אונו. צילום באדיבות ההורים

לא בונים על הפסקת אש: הורי בית ספר יהל”ם בקריית אונו דורשים מרחב מוגן

תפריט נגישות