שתלים סובפריאוסטליים – קצת רקע
שתלים סובפריאוסטליים אלו בעצם שתלים שמותאמים בצורה מדויקת לרכס עצם הלסת, ממש כפי שמתאימים כפפה ליד. שתלים אלו מקובעים על גבי ברגי טיטניום המונעים תזוזה של השתל, והם לא פוגעים כלל בעצב הלסת התחתונה או בסינוס המקסילרי בלסת העליונה. שתלים אלו נועדו בין היתר על מנת להחליף את השימוש בשתל הבורגי המסורתי. שיטה זו יכולה להתאים למטופלים שרוצים להימנע מהשתלת עצם, או כאלו המעוניינים ליהנות מפתרון איכותי ומהיר יחסית. יש לציין כי התקנת שתלים בעצם מונעת את ספיגת העצם, הרי עצם נספגת לאחר שהשיניים נעקרות. למעשה, הפעלת כוחות מתיחה גורמת לעצירת התהליך, ואילו ספיגה ובניית עצם יכולות להתרחש רק כאשר מופעל על העצם כוח משמעותי.
האם קיימים סיבוכים פוטנציאליים?
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
כמו כל טיפול שתלים אצל כירורג פה ולסת, גם כאן עלולים להיות סיבוכים כמו חשיפת השתל, כישלון בקליטתו, זיהומים, נסיגת חניכיים וכדומה. אולם, יש לציין כי שכיחות סיבוכים אלו היא נמוכה יחסית, בטח אם בחרתם מומחה אמין ואיכותי עם ניסיון מוכח ומעמיק בתחומו, כזה אשר מפקיד על התקנה מקצועית וסטרילית ככל הניתן.
למה זה כדאי?
יש לא מעט יתרונות להרכבת שתלים סובפריאוסטליים. אחד היתרונות המשמעותיים ביותר הוא שאין צורך בהשתלת עצם מקדימה, ובנוסף לכך – אין צורך בשום ניתוח מקדים. יתרה מזו, משך זמן הטיפול קצר הרבה יותר, הרי אין צורך בתקופת המתנה עבור קליטת שתל עצם. יש לציין כי גם זמן השיקום הוא קצר יותר בממוצע בהשוואה לטיפולים אחרים, והוא בדרך כלל יהיה בין ארבעה לשישה חודשים. חשוב לקחת בחשבון יש להמתין עד ליצירת השתל לפני תחילת תהליך הטיפול, היות והשתל מותאם אישית למטופל.
דחיית שתל – מי נמצא בסיכון גבוה?
יש לציין כי אנשים שעברו השתלת שיניים נמצאים בסיכון לדחיית שתל במידה והם סובלים ממצבים רפואיים שונים כמו סוכרת בלתי מבוקרת, מחלות אוטואימוניות וכיוצא בכך. בנוסף, גם נטילת תרופות שתופעות הלוואי שלהן כוללות בין היתר השפעה על מערכת החיסון עלולה לגרום לדחיית שתל. מלבד אלו, גם מעשנים כרוניים או צרכני אלכוהול נמצאים בסיכון מוגבר לדחיית שתל, זאת לצד מטופלים שאינם מתמידים ומקפידים על הרגלי היגיינת חלל הפה והשיניים. יתר על כן, מטופלים עם היסטוריה של מחלות חניכיים כמו פריודונטיטיס לצורך העניין נמנים גם הם בין אלו שיש להם סיכון מוגבר להתמודד עם דחיית שתל. כמובן שבכל מקרה כזה, המומחה אמור לבדוק את סיבת הדחייה במטרה “להציל” את השתל. לפעמים כל מה שצריך לעשות זה לתת לאזור להחלים ולהתרפא, אך לעיתים יהיה צורך להוציא לגמרי את השתל בהליך כירורגי נוסף.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]