שבת , נובמבר 16 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / ממוגרפיה אבחנתית: כיצד זה עובד ומהם השלבים?

ממוגרפיה אבחנתית: כיצד זה עובד ומהם השלבים?

בדיקת ממוגרפיה זו בדיקה עם חשיבות אדירה, והיא כלי לכל דבר ועניין כאשר מדובר בצורך בגילוי מוקדם של סרטן השד. אז מה ההבדל בין בדיקת סקר לבין בדיקת ממוגרפיה אבחנתית, מתי חשוב לבצע את הבדיקה ומה עוד עליכם לדעת אודות נושא זה? על כך ועוד החלטנו להסביר לכם במהלך הכתבה הבאה שאתם עומדים לקרוא

ביי פוסט צילום FREEPIK2148283606
צילום: FREEPIK

בדיקת ממוגרפיה – מהי בעצם?

בדיקת ממוגרפיה היא למעשה בדיקת צילום רנטגן של השדיים. המטרה של הבדיקה היא לגלות מוקדם ככל הניתן מקרים של סרטן השד או לחילופין, לזהות ולאבחן ממצאים בשד שהתגלו בעת מישוש או במהלך בדיקות אחרות. ממוגרפיית סקר זו בעצם בדיקה אשר נערכת באופן שגרתי, וכאמור מטרתה היא גילוי מוקדם של סרטן השד. מומלץ לבצע בדיקה כזו לפחות אחת לשניים מגיל 50 ועד גיל 75. לעומת זאת, בדיקת ממוגרפיה אבחנתית זו בדיקת ממוגרפיה אשר אינה נערכת במסגרת הסקר. כך לדוגמא, כאשר קיים ממצא קליני מסוים, כמו שינוי בפטמה, גרד או גוש אותו ניתן להרגיש בעת מישוש.

מתי חשוב לבצע את הבדיקה?


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


יש לציין כי אין חשיבות מכרעת למועד הבדיקה, לפחות לא מבחינה אבחנתית. עם זאת, היות והשדיים רגישים יותר לאורך תקופת הווסת, חשוב לקחת בחשבון כי בתקופה זו הבדיקה תהיה פחות נעימה באופן משמעותי. לכן, עבור רוב הנשים מומלץ לתעדף את הבדיקה בין השבוע שלאחר הווסת לשבוע שלפני הווסת הבא.

כיצד מתבצעת הבדיקה?

בדיקה זו נערכת בעמידה מול מכשיר רנטגן ייעודי. לאורך הבדיקה, כל שד מצולם בנפרד, ואילו בדרך כלל נערכים שני צילומים עבור כל שד משתי זוויות צילום, לרוב מלמעלה ובאלכסון. לקראת הבדיקה הנבדקת תתבקש להסיר בגדים ותכשיטים מפלג הגוף העליון. חשוב להדגיש כי אם מדובר בבדיקת ממוגרפיה אבחנתית בעקבות ממצא קליני מסוים, הנבדקת צריכה לומר לרנטגנאית היכן מורגש אותו ממצא בגללו הוחלט לבצע את הבדיקה. את אזור הממצא מסמנים עם מדבקה קטנה, כך שיהיה ניתן להתייחס אליו ספציפית מאוחר יותר לאורך תהליך הפענוח. יש לציין כי גם צלקות ונמשים בולטים עשויים להיות מסומנים על ידי מדבקות על העור, וניתן להסיר אותן בסיום הבדיקה.

האם הבדיקה כואבת?

היות ובמהלך הבדיקה השד נלחץ בין שני משטחים, אותו לחץ עלול לעורר תחושת אי-נעימות, ובמקרים מסוימים אף גם להכאיב לנבדקת. כמובן שאם נבדקת מרגישה כי הכאב הוא בלתי נסבל מבחינתה, עליה לדווח על כך לרנטגנאית. בכל אופן, חשוב להדגיש כי משך הכאב הוא קצר, והוא חולף מיד בתום הבדיקה.

מה לגבי תשובות?

הבדיקה מועברת לרופא רדיולוג עבור פענוח, ואילו הממצאים שעולים לצד המלצות להמשך מעקב ובירור יהיו מפורטים במסגרת תוצאות הבדיקה. בדרך כלל זה לוקח בין שבוע ל-10 ימים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

ביי פוסט צילום FREEPIK

כיצד עורך דין המתמחה בתאונות דרכים יכול להגדיל את סכום הפיצוי שמקבלים נפגעי תאונות דרכים

תפריט נגישות