בשיתוף פרמה גורי
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
מה גורם לדלקת בשתן?
ישנם מגוון גורמים שיכולים לגרום למצב של דלקת בשתן, וישנן תקופות בחיים שמועדות יותר לדלקת מסוג זה. דלקת בשתן נפוצה יותר בתקופת היריון או גיל המעבר בשל שינויים הורמונאליים, ועם הזקנה בשל הידללות הרקמות סביב השופכה. שימוש בקוטל זרע או בדיאפרגמה עלולים להעלות את הסיכון לדלקת. כמו כן מחלות רקע כמו סוכרת וכן פרוצדורות כמו שימוש בצנתר שתן.
איך תזהו דלקת בדרכי השתן?
ניתן לזהות דלקת בדרכי השתן על פי מספר סימנים המזוהים עמה: תחושת צריבה בעת מתן שתן, כאבים בבטן התחתונה ובגב התחתון ולחץ מוגבר באזור אגן הירכיים.
כמו כן, תכיפות גבוהה יותר של צורך במתן שתן ושינויים בגוון או בריח של השתן. לעיתים הדלקת מלווה בחום, צמרמורות, בחילות, הקאות, דם בשתן או תחושת עייפות.
דלקת בדרכי השתן אינה מדבקת, אך היא יכולה לגרום לסיבוך חמור במידה ואינה מטופלת כראוי.
יש לאבחן את קיומה של הדלקת על מנת לקבל טיפול בדלקת בשתן מתאים. האבחון כולל בדיקה של תרבית שתן דגימה נקייה ו/או בדיקת דם.
הטיפול הנפוץ בדלקת מסוג זה היא באמצעות אנטיביוטיקה, אך הבעיה היא שמדובר בתופעה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ולרוב מי שסבל בעבר מדלקת זו יסבול ממנה שוב, ולעיתים גם לאנטיביוטיקה יש תופעות לוואי לא נעימות וגם החיידקים עלולים לפתח עמידות נגדה.
רבים מחפשים אלטרנטיבה ומנסים תרופות סבתא לדלקת בשתן שיכולות לסייע בהתמודדות:
מניעת התייבשות וצריכת חמוציות
בעת דלקת בשתן חשוב להימנע מהתייבשות ולשמור על צריכת נוזלים גבוהה, בעיקר מים, תה ללא קפאין או מרק עוף צח על מנת להשתין בתדירות גבוהה ולנקות את השתן. חשוב מאוד להימנע מדחיית הליכה לשירותים ולרוקן ככל שניתן את שלפוחית השתן.
שתיית מיץ חמוציות יכולה לסייע במניעת דלקות בשתן, להפחית תסמינים או לקצר את משך הדלקת כיוון שהחמוציות מכילות תרכובות שיכולות למנוע היצמדות של חיידקים מסוימים לדופן של דרכי השתן.
חשוב מאוד לנסות ולמנוע חזרה של דלקת בשתן: ניגוב מלפנים לאחור בכל ישיבה בשירותים, ניקוי יסודי של אזור איבר המין לאחר קיום יחסי מין, הימנעות מתכשירים היגייניים אינטימיים בעלי חומרים חזקים ומבשמים למיניהם ובכלל מגירויים שונים.
יש לשמור על צריכה מספקת של נוזלים, להימנע מממתיקים מלאכותיים וכן להרבות במאכלים אנטי דלקתיים ובעלי רכיבים נוגדי חמצון כמו ברוקולי, תרד ואוכמניות. פרוביוטיקה אף היא עשויה לסייע ומקורות מצוינים לפרוביוטיקה הם יוגורט קפיר. חמוציות כאמור יכולות לסייע אך יש לצרוך פורמולה של חמוציות עשירה ברכיבים פעילים בריכוז גבוה.
חמוציות ניתן לצרוך בדרכים שונות, אחת הדרכים היעילות לצריכת החומר הפעיל שבחמוציות הינה תוספי תזונה. כאשר צורכים תוספי תזונה יש לשים לב לכמות הרכיבים הפעילים הרצויים. בתוסף התזונה ציס קונטרול ישנו ריכוז גבוה של אבקת חמוציות וכך גם ריכוז החומר הפעיל שבחמוציות, PAC, הינו גבוה. הרמה היומית המומלצת לצריכה של PAC בעת אי נוחות בדרכי השתן היא 36 מ”ג וזאת הכמות שישנה בציס קונטרול, בצריכת מנה יומית של שתי שקיות אבקה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]