המזרחי – כנאפה
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
הכנאפה היא קינוח ערבי קלאסי העשוי מציפוי של אטריות קדאיף או בצק סולת. הוא ממולא בגבינת עיזים,ומה שהופך אותה למענג ביותר הוא סירופ הסוכר שנשפך מלמעלה על העוגה החמה. הכי כיף להוסיף לו פיסטוקים או שקדים שמאזנים בפריכותם את רכות הגבינה והקדאיף.
לארוחת בוקר אמריקאית – פנקייק
זה לא במקרה שהמילה מחבת (pan) מופיעה כבר בשם. הפנקייק (או החביתית, בעברית) הוא קינוח המחבת הקלאסי ביותר, אולי כי מעבר להיותו טעים בטירוף, הוא גם ממש קל להכנה. בקערה אחת מערבבים כמה מרכיבים פשוטים, יוצקים את הבלילה על המחבת והופ – תוך חמש דקות מונחת מולנו ערמה מושלמת פאנקייקס מתוקים ומעלי ניחוחות. בעוד שהפאנקייק הקלאסי מכיל לא מעט סוכר וחמאה ניתן למצוא היום ברשת מגוון מתכונים לפאנקייקס בריאים יותר המומתקים בעזרת פירות, קינמון או מייפל טבעי. (ניתן אפילו להכין פנקייק מלוח על בסיס ירקות, אך לא לשם כך התכנסנו כאן.) לא משנה איזה פנקייקס תבחרו להכין, הילדים יעופו עליהם, וגם אתם לא תתאכזבו. אם אתם שואלים לעצתנו, תכינו מראש כמות כפולה.
המפתיעה – עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית
עוגיות שוקולד צ׳יפס הן קינוח מוכר וידוע, אך מה תגידו על עוגיית שוקולד צ׳יפס ענקית אחת בגודל של מחבת שלם? תודו שהילד הפנימי שלכם מתעורר רק לעצם המחשבה. כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס רגילות, גם פה מדובר בעוגיה עגולה, מתוקה ויפיפיה שאפשר למות. למראה עליז במיוחד ניתן להחליף את פצפוצי השוקולד בעדשים צבעוניים או בכל תוספת אחרת שתבחרו. העוגיה הענקית פריכה בחלקה החיצוני ובפנים יש לה מרקם פאדג׳י מושחת ומענג, בדומה לעוגיות האמסטרדם. ניתן לפרוס ולהגיש אותה כמו עוגה רגילה או לאכול אותה בכפית היישר מהמחבת. רוצים להשתדרג? צקו מלמעלה רוטב שוקולד חם והגישו אותה לילדים כ״עוגת פיצה״.
המפתה – בלינצ׳ס
בדומה לפנקייקס, הבלינצ׳ס עשויים מבלילה פשוטה שמכינים צ׳יק צ׳ק על המחבת. מה שמייחד את הבלינצ׳ס הוא שאת עלי הבצק שהתקררו מגלגלים סביב מלית מפנקת. המלית הקלאסית היא גבינה וצימוקים, אך תוכלו להשתמש בכל מה שיעלה על דעתכם – שוקולד, ריבה, גבינה מתוקה, ריבת חלב, ממרחי אגוזים, קצפת וכדומה. ניתן גם למצוא מתכונים למליות מעניינות יותר כמו קרם פטיסייר או קציפת מסקרפונה. טוב שהם כל כך קלים להכנה כי בלינצ׳ס חמים נחטפים מהצלחת כל כך מהר שלא בטוח שבכלל תספיקו לטעום אחד.
האירופאי – טארט טאטן
בן דודו הצרפתי והמושחת של פאי התפוחים. טארט הטאטן מרשים במיוחד למראה כיוון שאת ההכנה מתחילים בקרמול סוכר בתחתית המחבת, שעליו מתלבשות שאר השכבות. כשהפאי מוכן הופכים את המחבת מעל צלחת ולמול עינינו המשתאות מתגלה פאי זהוב ושזוף, מכוסה כולו בשכבת קרמל מבריקה. הוא מתוק, חם ומענג, במיוחד אם מגישים אותו לצד גלידת וניל קרה או קצפת.
המושחת – פרנץ׳ טוסט
אי אפשר לטעות עם לחם לבן, בטח כשהוא עטוי בבלילת ביצים ומטוגן במחבת. הפרנץ׳ טוסט הוא מנה פופולארית במקומות רבים בעולם ויש לו שמות רבים. האהוב עלינו הוא שמו הצרפתי: pain perdu. בתרגום חופשי: לחם אבוד. ייתכן שהוא נקרא כך כיוון שמדובר בפיתרון מושלם ללחם שהתיישן רגע לפני שהוא מגיע לפח. כיוון שהוא יחסית נייטרלי בטעמו ניתן להכין גרסאות רבות של הפרנץ׳ טוסט, האפשרויות הן כמעט בלתי מוגבלות. למשל, לבלילת הביצים ניתן להוסיף חלב או מיץ תפוזים וכן תבלינים כמו סוכר, קינמון ואגוז מוסקט. כשהוא יוצא חם מהמחבת הוא מוכן לשתות בתאווה כל נוזל שתתנו לו: מייפל, מי סוכר, דבש ועוד. תוכלו לשלב אותו עם תוספות מענגות כיד הדמיון הטובה עליכם: לבזוק עליו אבקת סוכר או קינמון, לעטר אותו בקצפת או להגיש אותו לצד פירות טריים. אנחנו ממליצים במיוחד להכין פרנץ׳ טוסט כארוחת בוקר של יום ראשון: תוכלו להשתמש בחלה שנשארה משבת, וגם לקבל את פניו של השבוע החדש בטעם מתוק וביתי.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]