יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / טיהור מים

טיהור מים

בני אדם מחפשים באופן מתמיד אחר מים איכותיים וראויים לשתייה. המים נחוצים לאדם, לחיות ולצמחים, וכולם יודעים כי ללא מים אין חיים. בשל זיהום מקורות המים הטבעיים וריבוי המזהמים החודרים למערכות להובלת מי השתייה לבנייני המגורים, כיום רבים מהישראלים רוכשים מתקנים לסינון ולטיהור מי הברז או שהם בוחרים בר מים מינרליים, ויש גם הרוכשים שישיות של בקבוקי מים

ביי פוסט pixabay
צילום: pixabay

בגלל האיכות הירודה של מי השתייה במדינת ישראל, התושבים אינם לוקחים סיכונים מיותרים ורבים רוכשים מתקנים ביתיים לטיהור מי השתייה. יחד עם זאת, חשוב לציין כי במשרד הבריאות טוענים כי איכות מי השתייה בארץ טובה, אך כולם יודעים כי המזהמים חודרים למים בעיקר בגלל בעיות בצנרת הביתית הישנה והחלודה. הפתרון הנכון להבטחת מי שתיה איכותיים, צלולים ובריאים, בבית ובמשרד, הוא הזמנת בר מים עם או בלי בר סודה.

מה זה בדיוק טיהור מים?


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


האדם מחפש אחר טיפת המים המושלמת עוד מהעת העתיקה. המים הם המקור לחיי האדם, ובמרוצת השנים האנושות המציאה שיטות שונות לטיהור המים. טיהור מים הוא תהליך ייעודי להסרת מזהמים, מתכות, כימיקלים וחומרים אחרים שאינם רצויים במי השתייה. יש לציין כי קיימות דרגות שונות לטיהור המים, לא רק לצורך הפקת מי שתייה ראויים.

יש שיטות שונות לטיהור המים כגון: סינון, שיקוע, הוספת כלור למים, טיהור באמצעות קרינה אלקטרומגנטית (נורה על סגולית), שיטות ביולוגיות ועוד. בתהליך הטיהור מפחיתים את הריכוז של המזהמים והחומרים המומסים במים, למשל חיידקים, אצות, פטריות שונות, טפילים, מיקרואורגניזמים, מתכות רעילות, חלקיקים מזהמים אחרים כמו חול, אבנית ועוד.

מטרת הטיהור של המים נעשית בדרך כלל לשם צריכת המים האנושית, אך יש דרגות טיהור המיועדות להתאמת המים למטרות נוספות כמו חקלאות, רפואה, תעשייה וכו’. יש תקנים שונים לטיהור המים, במדינת ישראל נקבע תקן איכות למי השתייה על פי סטנדרטים בינלאומיים. התקן הישראלי כולל פירוט של ריכוזי המינימום והמקסימום של מזהמים שונים לפי סוג השימוש במים.

למה חייבים לטהר את המים?

ראוי לציין כי תחילת הטיפול במים החלה כבר בעת העתיקה, ויש תיעוד היסטורי בכתבים עתיקים בהם ניתן למצוא פירוט על הטיפול במים באמצעות סינון המים דרך פחם פעיל, חשיפת המים לשמש והרתחה.

תחום טיהור המים צבר תאוצה והתפתחת משמעותית החל משנת 1800, כאשר בארצות שונות באירופה החלו לסנן את מי השתייה באמצעות חול, ובתחילת המאה ה-20 החלו ארצות המערב להקים מערכות לטיפול במי השתייה במטרה להסיר מהמים  מזהמים מיקרוביאליים שגרמו להפצת מחלות קשות כמו טיפוס, כולרה, דיזנטריה ועוד. בשנת 1908 החל השימוש בכלור כחומר לחיטוי המים, ובשנות ה-60 של המאה הקודמת החלו לפתח פתרונות טיהור חדשים ומתקדמים יותר, ובהם סנן הממברנה המשמש במערכות אוסמוזה הפוכה.

כדאי לדעת כי על פי דוח מיוחד של ארגון הבריאות העולמי עולה כי ליותר מ- 1.2 מיליארד אנשים בעולם אין גישה למים ראויים לשתייה. בנוסף על זאת, ארגון הבריאות העולמי פרסם כי רוב מקרי השלשול ברחבי העולם נגרמים עקב שתייה מים לא ראויים וכתוצאה מתנאים סניטריים לקויים. מיליוני אנשים בכל העולם מתים מידי שנה בגלל מים לא ראויים לשתייה, וכיום חייבים לטהר את המים לפני השתייה כדי לשמור על הבריאות ולהימנע ממחלות קשות.

טיהור מי הברז

הפתרון הנוח והמשתלם ביותר לטיהור מים ביתי הוא באמצעות בר מים העומד בתקנים המחייבים. כדאי לבחור בר מים איכותי ומתקדם טכנולוגית המציע מים צלולים ובריאים ללא מזהמים מיקרוביולוגיים, ריח וטעמי לוואי, מתכות כבדות, חומרי הדברה ומזהמים נוספים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס Sora Shimazaki באתר PEXELSpexels-photo-5938242_1732285708418

מדריך לחידוש העור: מה חשוב לדעת?

תפריט נגישות