בערך בגיל 4 חודשים לחייו של התינוק ועד גיל 6 חודשים, ניתן להתחיל בשלב הטעימות, אך יש לוודא כי הפעוט מוכן לכך. לכן, אם ההורים של התינוק מבחינים כי הוא מתעניין במזון המוגש למבוגרים, מרייר ועושה תנועות עם פיו כאשר הוא נחשף למזון, יכול להעביר מזון מצד אל צד בפיו, מסוגל לשבת ללא תמיכה בכיסא אוכל וכאשר הוא מנסה לאחוז בידיו במזון ולקרבו אל פיו – כנראה שהוא מוכן לשלב הטעימות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
ממה כדאי להתחיל?
כל ההורים, ובעיקר האימהות הצעירות, מעוניינים לדעת מתי מתחילים טעימות, לכן כדאי להקשיב למומחים ולאנשי המקצוע המיומנים ולהתחיל שלב זה בערך בגיל 4 חודשים לחיי התינוק ולא מאוחר מגיל 6 חודשים לחייו.
בשלב ההתחלתי יש לתת לתינוק כמות מזערית ומדודה של מזונות משלימים, וחשוב לחשוף אותו בכל פעם למזון מסוג אחר כדי לחשוף אותו למאכלים שונים ולאפשר לו להכיר טעמים ומרקמים חדשים. בשלב זה גם בודקים האם יש לתינוק רגישות לסוג מסוים של מזון.
חשוב לזכור כי מזונות משלימים נחוצים להתפתחות התינוק בצורה תקינה, המזונות תורמים להתפתחות הפיזית והקוגניטיבית של הפעוט, ותוך זמן קצר יחסית התינוק עובר ממזון נוזלי למוצק. המומחים ממליצים להתחיל עם מזונות משלימים עשירים בברזל, לדוגמה דייסות ודגנים המיועדים לגיל התינוק. בדרך כלל מתחילים לחשוף את התינוק למזונות משלימים שיש בכל בית כמו ירקות ופירות טריים, ובשלב הבא מציעים לו חזה עוף, בשר בקר, הודו, דגים, קטניות, דגנים, ביצים ומוצרי חלב.
להתחיל עם כפית אחת או שתיים
תזונת התינוק משתנה במהירות בשנתיים הראשונות לחייו. התינוק עובר משלב האוכל הנוזלי לאוכל מוצק תוך תקופה קצרה. בשלב הטעימות נותנים לתינוק כפית אחת או שתיים בלבד של מחית או מזון ביתי טחון, בדרך כלל עד פעמיים ביום, והטעימות עדיין לא מחליפות את ההנקה או ארוחה של תרכובת מזון לתינוקות.
בגיל 6 חודשים התינוק זקוק למזונות משלימים מאחר והזנה בלעדית באמצעות חלב אם או בתמ”ל אינה מספקת יותר את צרכיו. בגיל 6 חודשים התינוק מפתח את יכולות הלעיסה שלו באופן הדרגתי וכאמור הוא מפגין עניין רב במזון של בני הבית, למרות שעדיין מוקדם מידי לתת לו את האוכל של בני המשפחה כמו שווארמה, קבבים ופיצות. תוך זמן קצר עוברים לשתי ארוחות של מזון משלים ביממה, ובהדרגה עוברים למזון גס יותר.
כמובן שאין להכריח את התינוק לאכול כל מה שמוגש לפניו. את המזונות המשלימים אין צורך להמליח ולתבלן, וכדאי לאפשר לו לאכול בעזרת 10 אצבעותיו ולעודד אותו להשתמש בכף, בצלחת ובכוס.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]