יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / מדורים / המומחים / תקנות חדשות להלוואות מדינה לעסקים קטנים

תקנות חדשות להלוואות מדינה לעסקים קטנים

בסוף חודש מאי 2022 אישרה ועדת הכספים של הכנסת את בקשת שר האוצר והחשב הכללי להקים קרן הלוואות חדשה לעסקים קטנים ובינוניים בערבות המדינה. הקמת הקרן החדשה להלוואות בערבות המדינה אושרה בהיקף של 6 מיליארד ₪ לצורכי הון חוזר, הקמת עסקים חדשים והשקעת בעסקים הקיימים, וזאת לאור הצלחת הקרן הקיימת הנמצאת לקראת תום פעילותה

ביי פוסט FREEPIK close-up-calculator-white-paper-women-hands-with-long-painted-nails-fingers-that-hold-pencil-write-down-numbers-paper-dollar-bil
צילום: FREEPIK

בקרן החדשה להלוואות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים המדינה מציעה ערבות בהיקף של 540 מיליון ₪, ונותני האשראי המשתתפים בקרן ההלוואות החדשה מציעים סכום כולל של כ-6 מיליארד ₪. הקרן מציעה לעסקים הלוואות בריבית נוחה ובתנאים מועדפים, הלוואות בערבות המדינה הפכו למנוע צמיחה מרכזי והן מאפשרות ליזמים ולבעלי עסקים למצות את פוטנציאל הצמיחה העסקית שלהם, וכך המדינה מסייעת במצוקת האשראי הקשה הקיימת ודואגת ליציבות המשק וליצירת מקומות תעסוקה חדשים.

פתרון למצוקת האשראי הקשה של עסקים קטנים


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


קרן ההלוואות לעסקים קטנים ובינוניים בערבות המדינה פועלת בהצלחה כבירה כבר למעלה מ-20 שנים. לקראת סיום תקופת פעילותה של הקרן הקיימת החליטו במשרד האוצר להקים קרן חדשה המציעה הלוואות מדינה לעסקים קטנים ובינוניים.

חשוב לדעת כי העסקים הקטנים מהווים יותר מ-99% מכלל העסקים הרשומים ברשויות המס בישראל, העסקים הקטנים הם המעסיק הגדול ביותר וכ-61% מהשכירים במגזר העסקי מועסקים בהם. לפי נתוני הלמ”ס, העסקים הקטנים בארץ תורמים לכמעט 55% מהתוצר של המגזר העסקי, אך למרות חשיבותם ליציבות הכלכלה ותרומתם למשק וליצירת מקומות עבודה, העסקים הקטנים מתקשים מאוד לגייס אשראי הנחוץ עבורם לפעילות השוטפת.

הבנקים מקשיחים עמדות כאשר עסק קטן מבקש מהם הלוואה, לרוב הם יציעו הלוואות בריבית גבוהה והם דורשים גם ביטחונות כדי לאשר את ההלוואות, אך רוב העסקים הקטנים אינם מצליחים להעמיד את הבטוחות הנדרשות מהם לכן הם מתקשים לקבל את המימון הנדרש עבורם.

מה הקריטריונים החדשים של קרן ההלוואות בערבות המדינה?

הקרן החדשה צפויה לפעול במתכונת יחסית דומה לקרן הנוכחית. התקנות החדשות להלוואת מדינה לעסקים קטנים ובינוניים קובעות את הקריטריונים ותנאי הסף הבאים:

  • עסק חוקי הרשום בישראל כעוסק מורשה, חברה בע”מ, שותפות או עמותה.
  • מחזור מכירות שנתי בעסק עד 100 מיליון ₪.
  • חשבון עסקי וחשבון פרטי של מי מבעלי המניות בעסק ללא מגבלות ועיקולים.
  • העסק המבקש את ההלוואה לא נמצא בהליכי כינוס נכסים, פירוק, הסדר נושים, הוצאה לפועל או הקפאת תהליכים.
  • אין לעסק חובות פגומים לרשויות.

איזה הלוואות ניתן לקבל באמצעות הקרן לעסקים קטנים בערבות המדינה?

קרן הלוואות מדינה לעסקים קטנים מציעה את המסלולים הבאים:

מסלול הקמת עסק חדש – הלוואה עד 500,000 ₪ לתקופה של עד 5 שנים. יש להעמיד בטוחות בשיעור 10% עבור הלוואה עד 300,000 ₪ ו-25% בטוחות לכל סכום נוסף.

מסלול השקעות בעסק קיים – הלוואה אטרקטיבית עד 500,000 ₪ או עד 8% מהמחזור השנתי, לפי הגבוה מבניהם, לתקופה של עד 5 שנים, יש להעמיד בטוחות לבנק בשיעור של 25% בלבד.

מסלול פערי תזרים (הון חוזר) – הלוואה עד 500,000 ₪ או עד 8% מהמחזור השנתי, לפי הגבוה מבניהם, לתקופה של עד 5 שנים, יש להעמיד בטוחות לבנק בשיעור של 25%.

מסלול משולב – מסלול חדש ואטרקטיבי לעסקים קטנים ובינוניים, במסלול זה ניתן לקבל הלוואה עד לסכום של 500,000 ₪ או עד 8% מהמחזור השנתי, לפי הגבוה מבניהם, יש להעמיד בטוחות בשיעור של 25%.

בנוסף הקרן מציעה מסלול ייעודי לעמותות, הלוואות ייעודיות לעסקים בתחום החקלאות והלוואות לתעשיינים וליצואנים.

כדאי לבקש הלוואות מדינה לעסקים קטנים בעזרת יועצים מקצועיים ומנוסים. כדי לשפר את הסיכוי לקבל את ההלוואה הנוחה מהקרן לעסקים קטנים בערבות המדינה יש להגיש בקשה מסודרת ומפורטת הכוללת תוכנית עסקית, מסמכים ואישורים שונים ועוד. בעזרת ייעוץ מקצועי חוסכים זמן ונמנעים מעיכובים בתהליך קבלת ההלוואה, ובנוסף בוחנים אפשרויות נוספות לקבלת מימון הנדרש לפעילות השוטפת בעסק.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס צילום: Kindel Media PEXELSpexels-photo-9875678_1732183527495

איך תשתיות עירוניות משפיעות על חוויית המגורים שלכם?

תפריט נגישות