השימוש בסמארטפונים, מחשבים ניידים והטאבלטים הפך מזמן לשכיח הן מבחינת היקף המשתמשים והן מבחינת משך זמן השימוש, שהנו לרוב ארוך, אנו קוראים כתבות, גולשים ברשתות החברתיות, עובדים על מיילים וכו. בעקבות הפופולריות העולה של השימוש במכשירים הללו, “צוואר סמארטפון” נהייה רווח יותר ויותר. תופעה זו נפוצה כבר בקרב בבני נוער ואף מזהים אותה אצל ילדים צעירים יותר.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
מה זה “צוואר סמרטפון”?
תופעה המתרחשת כתוצאה מהסתכלות למטה על טלפון סלולרי ועל טבלט במשך שעות רבות ביום. כיפוף קדימה של הצוואר לזמנים ארוכים מעלה את העומס על העקומה הצווארית, דבר העלול לגרום לשינוי העקומה הקדמית הנורמאלית של הצוואר. רופאים מצאו שבהסתכלות למטה על המכשירים הנ”ל יש התגברות של משקל הראש המועמס על הצוואר דבר המחמיר את התופעה.
מהן ההשלכות לתופעה על הבריאות?
צוואר סמארטפון יכול לגרום לסימפטומים הבאים: כאבים בצוואר, כאבי ראש, נימול וכאבים בגפיים העליונות, כאבי שכמות, וכאבי גב עליון ותחתון. כמו כן, שינויים בעקומה הצווארית יכולים לגרום ללחץ על כלי הדם הצוואריים ועל חוט השדרה דבר היכול לגרום לסחרחורות, עייפות, עצבנות ושינוי בלחץ הדם. ואם לא הספיק לכם עד כה, הלחץ על הצוואר יכול לגרום יכול לגרום להפרשת אנדורפינים וסרטונין דבר העלול לגרום לעצבנות וחרדה.
איך אוכל למנוע “צוואר סמארטפון”?
- בזמן שימוש בטלפון נייד (כתיבת טקסטים, גלישה ברשתות החברתיות וכו’) יש להחזיק את הטלפון בגובה העיניים
- יש להגביה את מסך המחשב לגובה בעיניים
- להימנע משימוש במחשבים ניידים, טבלטים או סמארטפונים בזמן שאתם שוכבים במיטה
- להימנע מלהסתכל מטה בשימוש במכשירים אלו לאורך זמן
מה עושים אם כבר סובלים מהתופעה וחשים בחלק מהסימפטומים שהוזכרו לעיל? צילום רנטגן צווארי יראה את מצב הצוואר ולפי זה יודרך המטופל.
באדיבות ד”ר מיכאל שוורץ, כירופרקטור בכללית רפואה משלימה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]