הסביח מוכר כמאכל עממי של יוצאי עיראק, שהתחבב גם על מרבית אוכלוסיית ישראל. למקור שם המנה, יש כמה גרסאות: יש אומרים שסביח מגיע מהמילה הערבית בוקר – סבאח . משום שיהודי עיראק נהגו לאכול ארוחת בוקר מסורתית, בשבת בבוקר, ומכאן המילה מנת הסביח המוכרת, נבדלת מארוחה זו, של שבת, בכך שכל המרכיבים מוכנסים לפיתה, בניגוד לארוחה המסורתית, שבה היו המרכיבים מוגשים על מגש גדול. מי שרוצה לטעום סביח אמיתי, מוזמן להגיע לסביח פרישמן במרכז קריית אונו.
גרסה אחרת אומרת כי המנה קיבלה את שמו של מי שהתחיל להכין ולמכור מנה זו כאן ברמת גן, ושם משפחתו היה סביח. הגרסה השלישית אומרת, כי מדובר בראשי תיבות של שלושת המילים: סלט, ביצה חציל. האמת? ממש לא משנה איך הקסם קורה, אבל כל המרכיבים הופכים למנה טעימה במיוחד, ומי שטעם כבר מנה בסביח פרישמן יכול להעיד שהוא התמכר…
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בסך הכל סביח זו מנה שיש בה, חצילים מטוגנים, ביצים קשות, פטרוזליה קצוצה, טבעות בצל או בצל קצוץ עם תבלין סומאק שצובע אותו באדום, סלט ירקות וכמובן עמבה העשויה ממית של פרי המנגו עם כורכום, המעניק לו את הצבע הצהוב, והריח האופייני.
בסביח פרישמן בקריית אונו, משמרים את המסורת, ומכינים סביח באותו האופן בקפדנות ראויה לציון, שהופכת את הפיתה לארוחה מזינה של ממש, הכוללת את כל אבות המזון הנדרשות בארוחה: חלבון –ביצה, פחמימה – הפיתה ותפוחי האדמה, וגם סלט ירקות.
איך מרכיבים את מנת הסביח?
ראשית מטגנים את פרוסות החצילים, ומניחים על מפיות נייר לספיגת השמן העודף. בפיתה עצמה ולא משנה הסדר: שמים מעט חומוס, קצת חריף, אם אוהבים, עמבה, פרוסות חצילים, ופרוסות תפוח אדמה חמים מבושל, ביצה קשה, ובוזקים מעל תבלינים סודיים. בנוסף, שמים את סלט הבית – מלפפונים ועגבניות עם חריף, פטרוזליה קצוצה וטבעות בצל סגול. ועל הכל מזליפים בנדיבות טחינה מלמעלה.
ב-‘סביח פרישמן’ מזמינים את כל אלו שטרם טעמו מנת סביח, להתנסות. הבקשה היחידה היא שתבואו רעבים, ויש גם הבטחה שתצאו שבעים ומרוצים.
סביח פרישמן
כתובת: שלמה המלך 37 קריית אונו
טלפון: 039284488
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]