חג החנוכה כבר ממש בפתח, לצד הסופגניות עתירות הקלוריות והפחמימות, מגיש השף גולדשטיין, מתכון פשוט להכנה של כל המשפחה.
המצרכים:
1 תפו”א
1 בטטה
1 קישוא
1 כרישה
1 בצל קטן
1/4 חבילת שמיר
1 כוס קמח
5 ביצים
1 כפית צלח
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או קטניה אחרת
1/2 כוס אורז בר מבושל או דגן אחר
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אופן הכנה בטיגון:
שוטפים מקלפים ומגרדים את התפו”א בטטה והבצל את הקישוא מגרדים אך לא מקלפים
כרישה שוטפים היטב ופורסים לטבעות, מערבבים בקערה עם הקמח ביצים עשבי תיבול קצוצים
מלח ופלפל, בוחרים סיר עם שוליים נמוכים או מחבת מוזגים שמן קנולה גובה כ-1 ס”מ ממים לחום בינוני, ומטגנים לגוון זהוב ולשמור על מראה מרכיבי הלביבה.
טיפים:
- אפשר לוותר על הקטניות והדגנים ותהייה לכם לביבה לחנוכה מדהימה.
- אפשר להוסיף עישבי תיבול אחרים או קצת כורכום.
- רעיון הלביבה לחבר בין קטניות ודגנים וליצור חלבון מלאה ולהגדיל את ערכיו התזונתיים של הלביבה.
- אפייה: לאפות בתבנית סיליקון שקעים משומנת קלות יוצא מצויין.
- – אפשר להוסיף גבינת טבורג/ריקוטה מוצרלה ופרמזן
חג שמח,
מעדניית גולדשטיין,
צומת סביון
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]