בית ספר למרק עוף
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
תנסו להיזכר בריח מרק עוף צח עשיר בעצמות גב עוף, כן, כן, אותו ריח שלא תשכחו לעולם, אותו סיבוב בשכונת מגורים בה עטפו ניחוחות של ריח מרק עוף רחובות שלמים ובבית אחד עמד סיר אחד קטן עם אמת אחת גדולה.
אז, גם אם לא שמתם לב לריחו והשקעתם מחשבה כמה הוא מריח טוב אז עכשיו תגלו אותו מחדש .
טעם המרק נקבע ע”י ירקות שורש פטרוזיליה והשמיר והכי חשוב טריות העוף. טעם עמוק וחזק נקבל מהכרעיים של העוף ואם נרצה מרק צח אז נכין ציר עוף עשיר מעצמות גב עוף. נכפה שומן וקצף ונהנה מריח שהילדים והשכנים לא ישכחו לעולם.
מה שהופך את המרק לחגיגי ומעצים את טעמו הוא הוספה של ירק כתום (גזר, דלעת) שהתבשלו במרק הנטחן בבלנדר וחזרו למרק. חשוב שלא יסמיכו את המרק אלה רק יעניק גוון צבע חגיגי ומזמין.
חג שמח!
שלב א’
6 ליטר מים
4 כרעיים מבשר טרי מחולקים או 6 יח’ גב עוף
3 גזרים קלופים שלמים
שלב ב’
3 גזרים קלופים וחתוכים לירקות
2 בצלים חתוכים לקוביות
8-10 שיני שום שלמות
1 כרישה שופה ופרוסה לעיגולים
3 תפוחי אדמה
2 שורש פטרוזיליה
4-5 ענפים של סלרי עלים חתוכים לקוביות
שלב ג’ – 25 דקות אחרונות
2 קישואים קוביות
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות בינויות 2ס”מ
1/2 ראש כרובית מופרדים לפרחים
1/4 זר פטרוזיליה
1/4 זר שמיר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם אישי
אופן הכנה:
מרתיחים בסיר את המים ומוסיפים את העוף המחולק מתובל במלח ופלפל מוסיפים את הגזרים השלמים
מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך חצי שעה , במהלך הבישול מקפים שומן וקצף, כבור חצי שעה מוסיפים את כול ירקות השורש (שלב ב’ )מביאים לרתיחה מנמיכים
ומבשלים למשך 25 דקות
כאשר הגזרים השלמים רכים מוציאים אותם וטוחנים אותם בבלנדר עם חצי ליטר מים
לזמן ממושך עד קבלת מרקם חלק ומחזירים לסיר המרק
ומוסיפים את הכרובית זוקיני הדלעת השמיר והפטרוזיליה
מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים עוד עשר 25 דקות ומשלימים טעם עם מלח ופלפל .
השף גולדשטיין
צומת סביון
http://www.maadania.co.il/
טלפון – 03-5330304
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]