יום שני , נובמבר 25 2024
דף הבית / חדשות חמות / עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר

עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר

הפעם נבקר ב"קונדיטוריה המלוחה שלי" - "עוגת כרובית" בגרסה הבשרית שלמה רכה ונמוחה ממולאת בשר ואוכמניות ברוטב עגבניות שרי.

עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר
עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר

מנה מרשימה להגשה ויפה לאירוח שיכולה ברגע להפוך לארוחת הערב המשפחתית הבאה שלכם, מצוינת עם אורז לבן שלג איכותי שיכול לספוג את הרוטב ולתת במה לטעם הכרובית והמילוי.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


השף אלרן גולדשטיין, עם מתכון לעוגת כרובית עם בשר ברוטב עגבניות

עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר- ברוטב עגבניות שרי:
2 כרוביות בינוניות
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
3 כפות אוכמניות מיובשות(אפשר גם לוותר אם אין)
3 כפות סולת
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים
1/3 כוס מים
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1/2 ק”ג עגבניות שרי תמר
1 בצל חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
4 כפות רסק עגבניות

עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר
עוגת כרובית שלמה ממולאת בשר

אופן הכנה:
לכרובית: מערבבים את כל מרכיבי המילוי יחד, מנקים את הכרובית מהעלים החיצוניים וממלאים מהחלק של השורש ע”י דחיסה בעזרת האצבעות בין הפרחים של הכרובית בזהירות מבלי לפגוע במראה הטבעי של הכרובית. במידה והפרחים דחוסים מידי לעשות פתחים עם סכין קטנה ע”י הוצאה של פרחים ובמקומם לשבץ את מילויי בשר.
בסיר גדול אבל לא רחב מידי, מכינים את הרוטב.

תחילה מאדים את הבצל כ-4 דקות עם שמן הזית ומוסיפים את עגבניות השרי והשום ממשיכים לאדות למשך 5 דקות נוספות. מוסיפים כ-2 ליטר מים ורסק עגבניות מערבבים היטב מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את הכרובית הממולאת. מוסיפים מים עד לכיסוי הכרובית. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים עם מכסה ומבשלים למשך כ-40 דקות.

מוציאים מהסיר עם כף גדולה ורחבה בזהירות ומגישים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות