ירין רומנו דור שני לדייגים ובעל החנות חוות דגים בגבעת שמואל מסביר לנו למה אוכלים דגים בקיץ ועל איזה דג הוא ממליץ
למה אנחנו מעדיפים לאכול דגים בקיץ?
“בקיץ, דגים רבים נמצאים בשיא עונת הדיג, מה שאומר שהם טריים ובעלי טעם משובח יותר. אנשים רבים נוטים לבלות יותר זמן בחוץ ולרצות ארוחות קלות ומהירות להכנה. הדגים ניתנים להכנה במגוון דרכים קלות ומהירות, כמו צלייה על האש, אפייה בתנור או בישול בסיר.
הם בעלי טעם מרענן וקל, המתאים במיוחד לימי הקיץ החמים.
על איזה דג היית ממליץ לנו?
הייתי ממליץ על בר ים אשר גודל חופשי ולא בכלובים -בר הים הידוע גם בשם לברק ים, הוא דג ממשפחת הלברקים החי במי הים התיכון ובאוקיינוס האטלנטי.
הוא דג גדול יחסית, ויכול להגיע לאורך של עד 1 מטר ולמשקל של עד 10 ק”ג. לבר ים גוף מוארך וצבעו כסוף עם גוון ירקרק.
לבר ים בשר לבן מוצק ועסיסי עם טעם עשיר ומרקם עדין. הוא נחשב לאחד הדגים הטעימים ביותר בים התיכון. בר ים הוא מקור מצוין לחלבון, ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין B12, סלניום, זרחן ואשלגן. הוא גם דל בשומן וקל לעיכול.
איך מזהים שהדג טרי?
טיפים לאכילת בר ים:
בר ים ניתן להכין במגוון רחב של דרכים, כולל צלייה, אפייה, טיגון, בישול ואפילו אכילה נא בסביצ’ה. הוא מתאים במיוחד למנות ים תיכוניות, אך ניתן לשלב אותו גם במאכלים בינלאומיים.
כאשר צולים או אופים בר ים שלם, חשוב לוודא שהבטן נקייה מאשפות (אנחנו מנקים את הדגים במקום).
ניתן להוסיף תבלינים ועשבי תיבול שונים לבר ים לפני הבישול, כגון שום, לימון, פטרוזיליה, טימין או רוזמרין.
בר ים משלב נהדר עם ירקות קלויים, אורז או תפוחי אדמה.
ניתן לאחסן בר ים במקרר עד יומיים או במקפיא עד 3 חודשים.
חוות דגים גבעת שמואל. צילום: באדיבות המקום
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]