לאור התפשטות נגיף הקורונה שהופך לקטלני, משרד הבריאות הישראלי מחדד את ההמלצה להימנע מנסיעות לסין, כפי שממליצים במדינות נוספות. קיימת סכנה ממשית מהתפרצות הנגיף ואזורים רבים בסין נסגרו לכניסה. משרד הבריאות מקיים התייעצויות שוטפות עם הגופים הבינלאומיים וגורמי המקצוע וימשיך לעדכן את הציבור בכל ההתפתחויות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
לאחרונה החל הנגיף החל להתפשט בסין, כבר התגלו כ־15,000 מקרים של הידבקויות, רובם בסין, ולפחות 120 הידבקויות התגלו מחוץ לסין. הנגיף ממשיך לגבות את חייהם של עשרות אנשים. לא רק הסינים מודאגים. גם בישראל וברחבי העולם. ההערכה של משרד הבריאות כי הנגיף יגיע גם לישראל.
כדאי להתייחס למצב זה כמצב חירום בו ישראל תלויה במידה רבה בהחלטות משרד הבריאות בישראל אשר מספק את המלצותיו ממדיניות הפעולה של “ארגון הבריאות העולמי” שאינו בהכרח מספק פתרונות אפקטיביים או תשובות ברורות אשר אמורים לסייע בצמצום החשיפה לתחלואה מנגיף הקורונה. ובכל זאת, קיימות פעולות אשר ניתן לנקוט כדי להתמודד עם סכנת הנגיף.
כיצד מתפשט הנגיף?
הנגיפים יכולים להתפשט ממגע אנושי עם בעלי חיים., הגורמים הרשמיים אינם יודעים מי או מה הביא להתפרצות הנוכחית בווהאן. נבדק החשד כי המקור הוא נחש.
כשמדובר בהעברת הנגיפים בין אדם לאדם, לעתים קרובות זה קורה כשמישהו בא במגע עם הפרשות של אדם נגוע, כמו נזלת, או שיעול, עיטוש ואף לחיצת יד – כל אלה, עלולים לגרום לחשיפה.
הנגיף יכול לעבור גם באמצעות נגיעה במשהו שאדם נגוע נגע בו באף בפה או אפילו בעיניים.
הנגיף משפיע על הריאות, ותסמיני המחלה, דמויי השפעת, מתחילים בדרך כלל עם חום ושיעול, שעלולים להחמיר לקוצר נשימה ולקשיי נשימה.
כיצד אפשר להתגונן מפני הנגיף?
עבור אנשים הנוסעים לסין ההמלצות הנוכחיות הן לשמור על כללי היגיינה אישית טובים, שעיקרם שימוש במסכה כירורגית בעת שהייה באזורים צפופים והומי אדם, שטיפת ידיים יסודית, ההימנעות מאכילת בשר ועוף או מסיור בשווקים שבהם מוכרים בעלי חיים. במשרד הבריאות ממליצים לנוסעים לסין להימנע מכל מגע עם אנשים הסובלים ממחלה נשימתית.
בני אדם אשר יוצאים לעבוד /לטייל בחו”ל צריכים לקבל הנחיות בטיחות/ביטחון אשר באות לידי ביטוי ע’י שלוש קטגוריות שעיקרן סיכול ומניעה:
- כללי זהירות טרם הנסיעה
- כללי זהירות במהלך השהיה המקום
- הנחיות בזמן חזרה הביתה.
התנהגות מונעת כללית
באחריותם של אנשים שטסים/שוהים בחו”ל להכיר את כללי הבטיחות/סניטציה/מרכזי טיפול מניעתי שקיימים בארץ היעד זאת בשל האפשרות שאזור זה עשוי להיקלע להסגר כתוצאה מחשיפה של נשא הקורונה.
במידה ויש צורך בקבלת פתרון מידי ומהיר דוגמת מילוט מהמדינה בזמן אמת או כיסוי סטרילי בריאותי במדינה בה שוהים האנשים/עובדים/מטיילים/תושבי המקום המוגדרים זרים שאינם שייכים למדינה המשכנת, עליהם להכיר את מוסד שגרירות/נציגות ישראל/מדינה אחרת במדינה בה ישהו וכיצד ניתן להגיע ולהיוועץ עמם במידת הצורך בכדי לזכות בסיוע מהיר אשר ינתב אותם למדינה שכנה שאינה הוכרזה כנגועה ומשם חזרה למדינת ישראל.
טיסות/הפלגות
לפני היציאה מהארץ חשוב לוודא כי כל הפרטים הקשורים בטיסות, במגורים, בתוכניות, כתובות וטלפונים של המארחים בחו”ל וכיו”ב – יהיו ידועים לקרוביכם
כל אדם מומלץ שיברר את מסלולי הטיסות /הפלגות המתוכננות, הן ביציאה מהארץ ובחו”ל והן בחזרה ארצה על מנת שלא יקלע לחניית ביניים במדינות המוגדרות בעלות סיכון גבוה להדבקות של נגיף הקורונה.
מומלץ לא לטוס במטוסים של חברות תעופה של מדינות שמקורן הינו אחת מהארצות בהן ידוע שקיימת מגפת הקורונה.
מגורים
- יש להעדיף מקומות שהייה ולינה קטנים ולא בתי מלון או בתי הארחה גדולים
- בזמן השהות בחדר/דירה. יש לשמור על כל הפתחים רחוקים ממרכזי תנועה (מעליות, מדרגות חדר אוכל ציבורי וכד’)
- יש להימנע משימוש במערכות סחרור /מיזוג אויר בזמן השהייה בחדרים
במידה ועולה הצורך להגיע לטיפול רפואי מיידי מוטב לבקש להתפנות לקליניקה פרטית שהומלצה על ידי נציגות/שגרירות ישראל במקום.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]