יום העצמאות בפתח ולמרות שאנחנו לא לגמרי יודעים איך יראה יום העצמאות השנה בצל הקורונה, המנגל המפורסם של יום עצמאות כנראה ימשיך כסדרו בווריאציה כזו או אחרת…
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
על מנת שלא לאכול יתר על המידה ובהמשך לפרסומי משרד הבריאות כי מחצית מהישראלים יעלו בין 5 ל-7 ק”ג עד סוף הסגר, מיטל עזר תזונאית קלינית וספורט, יועצת ראשית לחברת הרבלייף מעניקה טיפים ועצות כיצד לעבור את יום המנגל בצורה הטובה והבריאה ביותר לגופנו:
- לאכול ארוחת בוקר: אנחנו יודעים מתי מתחילים את המנגל אבל לא ממש מתי מתחילים לאכול, אם נגיע לארוחה רעבים מאוד יהיה קשה לחכות לאוכל שיתבשל והסיכוי לנשנש מהפיתות והחומוס שכבר מוכנים יגדל. לכן, חשוב אכול ארוחה מזינה ומשביעה על מנת לחכות להכנת הבשר ולהכין מנה מאוזנת ומשביעה.
- צלחת במקום פיתה : כאשר אוכלים בצלחת יש אפשרות להגדיל את כמות הירקות ולאכול ארוחה מאוזנת יותר בין אבות המזון. החלוקה המומלצת הינה שליש צלחת ירקות , שליש חלבון (בשר, עוף, דג, טופו) ושליש פחמימה לדוגמא חצי פיתה או סלט טאבולה, סלט עדשים וכדומה.
להשקיע בסלטים: הזדמנות להשקיע בירקות, להכין סלטים חדשים ומעניינים, לדוגמא סלט ברקולי, סלט כרובית, סלטי כרוב, סלט סלק. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים המשפיעים על תחושת השובע, אך גם עשירים בנוגדי חמצון אשר חשובים עוד יותר כאשר אוכלים בשר צלוי. בעת צליית הבשר נוצרים חומרים מחמצנים העלולים לגרום לנזק בריאותי, ועצם האכילה של ירקות לצד הבשר יכולה להפחית מנזק הזה. ניתן לשלב גם יין אדום העשיר גם הוא בנוגד חמצון (רק חשוב לזכור כי כוס יין = 150 קק”ל)
- תוספות מגוונות: בנוסף לצ’יפס ולפיתה מומלץ להכין תוספות שונות כמו קלחי תירס, תפו”א או בטטה אפויים. כדי שיהיה אופציה לא מטוגנת וכך נוכל להרכיב ארוחה טעימה ובריאה.
- הכנה ביתית של ממרחים: הזדמנות לנצל את זמן הקורונה, ולמרות שכולנו במטבח יותר מהשגרה זה הזמן להכין את הממרחים לבד ולהפחית את הצריכה של חומרים משמרים. הכנה של חומוס ביתי ממרכיבים טבעיים ללא חומרי שימור משדרגת את איכות החומוס ואת ערכו התזונתי. גם את הטחינה מומלץ להכין מטחינה גולמית משומשום מלא וליהנות מהיתרונות של העשרה בסידן וברזל. וממרחים נוספים כמו ממרח קשיו, פסטו וכדומה.
- אכילה מודעת: בגלל שארוחת מנגל היא ארוחה “בהמשכים” , אני ממליצה לבחור מראש איזה בשר/ חלבון רוצים לאכול ואז להכין צלחת מאוזנת, לאכול בישיבה ובנחת עד לתחושת שובע נעים. ולאחר מכן לנסות להתרחק מהאוכל כדי לא להתפתות ולהמשיך לאכול מבלי תשומת לב.
פרגיות בגריל עם ירקות
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פרגיות
- בצל גדול
- פלפל אדום
- פלפל כתום
- פלפל ירוק
- פטריות מקופסא
- שום
- שמן זית
אופן הכנה:
את הפרגיות ממליחים ומוסיפים תבלין גריל ושמתי בתנור במצב גריל לצריבה מ-2
הצדדים.
את הירקות קוצצים לרצועות, מטגנים כשהבצל ראשון, אחריו השום ולבסוף
שאר הירקות שהוקפצו עד קריספיות תוך הוספת פלפל ומלח.
הרבלייף. צילום שאטרסטוק
קציצות בקר למנגל
באדיבות חלי ממן קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
מרכיבים:
- 1/2 צרור נענע נקייה קצוצה
- שן שום כתושה
- 800 גרם בשר בקר רזה טחון
- 3 כפות צנוברים
- בצל גדול קצוץ דק
- 1/4 כפית קינמון
- מלח, פלפל שחור
אופן הכנה:
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים לחצי שעה.
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על האש.
מומלץ להפוך מדי פעם בפעם כדי לשמור על הקציצה עסיסית
חברת “מעדני יחיעם“, יצרנית מוצרי הנקניק, פסטרמות ונקניקיות האיכותיים, מגישה לרגל יום העצמאות מתכון לסעודת פיקניק בכריך אחד, הכוללת ממבחר נקניקי הבוטיק של החברה, בהם נקניק פרשוטו ונקניק קורנביף. הכריך טעים להפליא, קל הכנה, מתאים כמנת פיקניק להכנה בבית, רק לקחת ביס להרגיש בטבע.
מצרכים (ל-4 מנות):
4 לחמניות ארוכות שלמות
4 פרוסות נקניק פרושוטו של “מעדני יחיעם”
4 פרוסות נקניק קורנדביף של “מעדני יחיעם”
2 עגבניות חתוכות לפרוסות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים
אופן הכנה:
- חותכים בכל לחמנייה את צד “הנשיקה” ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה. בעזרת סכין מורחים תוך כל לחמנייה בשכבה דקה של ממרח זיתים.
- במחבת מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר מכן גם את העגבניות. מטגנים במשך כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.
- מסדרים בתוך כל לחמנייה פרוסת נקניק פרשוטו ופרוסת נקניק קורנדביף בשכבות יפות, עד כחצי מגובה הלחמנייה. מעל שכבת הנקניקים שמים מתערובת הירקות שטוגנו, לאט ובזהירות.
- לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של כל לחמנייה ועוטפים בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.
- מסדרים את הלחמניות בתבנית ועליהן מניחים כלי כבד עמיד לחום (עדיף כלי חרס). מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום של 120 מעלות.
- לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך. ניתן להגיש לצד סלט ירקות טרי ומרענן.
- שיפודי עוף במחבתבאדיבות חלי ממן
מרכיבים:
- 1 כפית טימין יבש או טרי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום פרוסות
- 4 עגבניות בשלות ללא קליפה, חתוכות לרבעים
- תרסיס שמן או כפית שמן זית
- 600 גרם נתחי פרגית משופדים
- רבע כפית צ’ילי
- 1 כפית חרדל גריגירים
- פלפלים בצבעים חתוכים לריבועים
- להגשה: 1/2 כוס בצל ירוק
אופן הכנה:
מחממים את השמן במחבת כבדה על אש גבוהה, מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת וצולים אותם 3-4 דקות מכל צד. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים למחבת את העגבניות והאת התבלינים . מבשלים כ- 10 דקות נוספות על אש בינונית. מדי פעם בפעם הופכים את השיפודים.
מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]