יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / חדשות חמות / חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד

חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד

אגודה למלחמה בסרטן בשיתוף משרד הבריאות מפרסמים את הנתונים המעודכנים בישראל לקראת פתיחת חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד. מהנתונים עולה כי נכון להיום חיות בישראל 21,671 נשים שאובחנו עם סרטן השד

עינת שרוף

קבוצת החברות אסתי לאודר בישראל ורשת הלינג’רי ג’ק קובה הכריזו על פרויקט משותף וייחודי להעלאת המודעות לחשיבות הבדיקה המוקדמת כמצילת חיים. במסגרת הפרויקט תימכר קולקציית Pink Ribbon של פריטי לינג’רי, בייבי דול וכותונת לילה מסאטן ב- 50% הנחה וכן 30% מהסכום שייאסף ממכירת הקולקציה יועבר כתרומה לאגודה למלחמה בסרטן, עבור ניידות לבדיקה מוקדמת ומחקר. הפעילות המשותפת החלה ב- 12.9 ותימשך עד לסוף חודש אוקטובר 2017. לקמפיין המודעות שמלווה את הפרויקט גויסו מובילות דעה, שהצטלמו בהלבשה תחתונה. תמונות אלו ישמשו לקמפיין הדיגיטלי שילווה את חודש המודעות לסרטן השד וכן תתקיים תערוכת תמונות. בין המצטלמות: סנדי בר, חן אמסלם, ג’ני צרוואני, עדי שילון, רונית יודקביץ, דנה זרמון, מירב פלדמן, סנדרה רינגלר, אפרת גוש, שי מיקה, נסרין קדרי, דנית גרינברג, עינת ארליך, אדל בספלוב, עמית פרקש, שני קליין, עינת שרוף, מיכל צפיר, סופיה מצ’טנר, שני גולדשטיין, נועם פרוסט, שי- לי שינדלר, נטע ריבקין, טהוניה ורובל, שני זגרון, רוני דואני, מעיין אשכנזי, שי-לי ליפא, ג’וי רידר, אורית בן אדרת, אבישג נגר, אביבה תבורי ועוד. 


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


מירי זיו מנכ”ל האגודה למלחמה בסרטן מציינת כי: “האמצעי היעיל ביותר נגד סרטן השד היום, הינו הגילוי המוקדם. ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים המוקדמים עולים סיכוי הריפוי לכ-90% ויותר. אני קוראת לנשים לקחת אחריות על בריאותן, לאמץ אורח חיים בריא אשר מפחית משמעותית את הסיכון לחלות, להיבדק על פיההנחיות בגיל המתאים, כמו גם להכיר את גופן ואת מצבו הרגיל, כך שבכל  מצב אם מתגלה שינוי, חשוב לפנות לרופא בזמן ולהתעקש על בירור טיבו”

כ – 5,000 חולות סרטן שד

  • סרטן השד הוא המחלה הממאירה השכיחה ביותר בנשים בישראל (יהודיות, ערביות, “אחרות”), ואחראי לכשליש ממקרי הסרטן החדשים בשתי קבוצות האוכלוסייה העיקריות. בשנת 2014 אובחנו כ- 5,000 חולות חדשות עם גידול בשד: כ- 4,400 עם גידול חודרני וכ-635 עם גידול ממוקד.
  • עיקר התחלואה היא בנשים מעל גיל 50; הסיכון הגבוה ביותר נצפה בנשים בקבוצות הגיל המבוגרות, והוא גבוה יותר ביהודיות בהשוואה לערביות.
  • עינת ארליך צילום שי יחזקאל

בזכות תוכנית הממוגרפיה – עלייה בשיעור הנשים שמאובחנות בשלב מחלה מוקדם
מנתוני הרישום הלאומי לסרטן במשרד הבריאות עולה כי גילוי מוקדם באמצעות תכניות סריקה (screening) הוכח כמפחית את התמותה מסרטן השד וכמאפשר לשנות את מהלך המחלה. התכנית בישראל הוקמה בתחילת שנות ה-90′ ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן ובשיתוף משרד הבריאות על בסיס ראיות מניסויים קליניים וקווים מנחים של גופים מקצועיים.

המלצות האגודה למלחמה בסרטן לאבחון מוקדם של סרטן השד
המלצת ממוגרפיה לנשים מגיל 50:

  • ממוגרפיה היא בדיקת הדמיה הנחשבת לשיטה הטובה ביותר, נכון להיום (72.9%) לזיהוי גידול סרטני בשד בשלב מוקדם, לפני שניתן לזהות אותו במישוש.
  • ביוזמת האגודה למלחמה בסרטן נהוגה בישראל תוכנית סריקה בממוגרפיה לנשים הנמצאות בסיכון רגיל, בשיתוף כל קופות החולים. במסגרת התוכנית נשלח לנשים בגיל 74-50 זימון לביצוע הבדיקה. לאחרונה דווח כי שיעור ההיענות לביצוע הבדיקה הוא מהגבוהים במדינות ה-OECD.

המלצה לנשים בכל גיל בסיכון רגיל:

  • הכירי את שדייך. בכל גיל ובכל מצב (היריון, הנקה וכד’), אם גילית ממצא או שינוי כלשהו, פני לרופא/ה ודרשי לברר את טיבו.
  • ניתן לבצע בדיקת שד פעם בשנה על ידי רופא המומחה בבדיקת שד (בדיקת שד ידנית לא הוכחה כאמצעי המפחית את התמותה מסרטן השד).
  • מומלץ לכל אישה מגיל 50 ועד 74 לעבור בדיקת ממוגרפיה אחת לשנתיים.

המלצה לנשים בסיכון גבוה ולבעלות היסטוריה של סרטן במשפחה:

  • לנשאית גנטית ולאישה שקרובת משפחה שלה בדרגה ראשונה (אם, אחות) חלתה בסרטן השד, מומלצת בדיקת ממוגרפיה מגיל 40, אחת לשנה, או מוקדם יותר, בהתאם להמלצות הרופא.

המלצה על ייעוץ גנטי:

  • אישה שחלתה בסרטן שד או שחלה, ובייחוד אם יש לה סיפור משפחתי, חשוב שתפנה לייעוץ ואיבחון גנטי. התשובה עשויה להשפיע על אופן הטיפול שיוצע לה, והיא תוכל לשקול אפשרויות להפחתת הסיכון שלה.
  • לאישה שקרובת משפחה שלה מדרגה ראשונה חלתה בסרטן שד או שחלה, מומלץ לקבל מרופא המשפחה הפניה לייעוץ גנטי. במסגרת הייעוץ תתקבל החלטה אם על האישה לבצע בדיקה גנטית לשלילת או למציאת גורם סיכון תורשתי למחלה.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

בסט לינקס Sora Shimazaki באתר PEXELSpexels-photo-5938242_1732285708418

מדריך לחידוש העור: מה חשוב לדעת?

תפריט נגישות