בית הספר היסודי עלומים בקריית אונו זכה בפרס מצוינות בפרויקט פעולה עולמי בנושא אקלים. ההכרזה על הזכייה נעשתה באחד מימי ועידת האקלים בגלזגו החודש.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
עלומים הוא אחד מאלף בתי הספר מרחבי העולם שהשתתפו בפרויקט שבחנו את נושא שינויי האקלים והאוריינות הסביבתית. במשך ארבעה שבועות ביצעו תלמידי כיתה ו’ 4 בעלומים משימות שניתנו להם כחלק מהפרויקט העולמי במקביל לכיתות אחרות בעולם. התלמידים התמודדו עם משימות שבועיות במשך כחודש והכינו כרזות, הצעות להפחתת משבר האקלים ועסקו באמנות ושימוש חוזר על ידי פסלים סביבתיים. עלומים הוא אחד משלושה בתי ספר בישראל שהשתתפו בפרויקט השנה.
“שמעתי על פרויקט האקלים העולמי דרך קבוצת וואטסאפ של מורים למדעים”, מספרת לילך אלעטאר, מורה למדעים וטכנולוגיה בבית הספר. “חשבתי שיהיה נחמד שנשתתף בפרויקט שמטרתו לעודד מודעות למשבר האקלים ופעולה כדי לפתור את הבעיה הזאת בעולם באמצעות כלים שלרשות האדם הפשוט – קיימות, מיחזור והפחתת שימוש”.
לא חששתן מזה שהפרויקט נעשה באנגלית?
“אני מאוד מאמינה בלמידה חווייתית ולא פחדתי מהאנגלית, שכל הפרויקט היה צריך להיות בשפה הזאת. שילבתי כוחות עם המורה לאנגלית דפנה לוי והמורה לאמנות שני דרשן. אני לימדתי את כל החומר המדעי שכלל התחממות גלובלית, בעיית האקלים, קטבים נמסים, שינויי מזג האוויר, פסולת וכל מה שקשור באיכות הסביבה, קיימות ומיחזור. אחר כך הם ישבו עם דפנה וכתבו הסבר על משבר האקלים ופתרונות יצירתיים למשבר והכל באנגלית. על החלק האומנותי הם עבדו עם שני. כל התוצרים נעשו על ידי התלמידים באנגלית והועלו לפלטפורמה שיתופית של כל מי שהשתתף בפרויקט”.
איך התלמידים הגיבו לזכייה בפרויקט?
“הם מאוד התלהבו ושמחו. מאז הם שואלים אותי כל הזמן מה הפרויקט הבא”.
ומה הפרויקט הבא?
“הצטרפנו לפרויקט ‘משימת רקיע’ שבו משתתף האסטרונאוט הישראלי איתן סטיבה ואנחנו מבצעים כל שבועיים משימה אחרת. עכשיו אנחנו צריכים להצטלם כשאנחנו בהיעדר כבידה. אנחנו גם נבצע ניסוי של הנבטת וגידול חומוס אצלנו במקביל לניסוי בחלל ונשווה בין קבוצות הביקורת לקבוצת הניסוי. אנחנו עושים הרבה פרויקטים של קיימות ומיחזור בבית הספר – איסוף של בגדים יד שנייה, איסוף מוצרי מזון. בשנה שעברה עשינו תחרות של איסוף סוללות למשל. יש לנו גם צוות מנהיגות ירוקה בבית הספר. הכוונה היא להמשיך בפרויקטים האלה למשך שנים.
“אני חסידה של למידה רב-תחומית. החזרה אחרי הקורונה היתה לא קלה לתלמידים ואני מנסה כל הזמן לרתק אותם וליצור למידה חווייתית וחוץ כיתתית שיפעילו את כל החושים ויהיו מעורבים ולא רק למידה סטנדרטית. הכי חשוב שהילדים ייהנו. המנהלת של בית הספר עינב חביב אסא מובילה את הקונספט הזה של למידה חווייתית, איכותית ומהנה. היא מאמינה בחדשנות ובפרויקטים חינוכיים וכל יוזמה שאני מביאה מתקבלת בברכה וזה עושה חשק לעשות עוד ועוד”.
תצטרפו לפרויקט העולמי של משבר האקלים גם בשנה הבאה?
“בוודאי. שנה הבאה כל שכבת ו’ תשתתף ובעוד שנתיים כל בית הספר”.
רון מלכה, מ”מ וסגן ראש עיריית קריית אונו ומחזיק תיק החינוך, אמר: “אגף החינוך חרט על דגלו את נושא הקיימות והשמירה על הסביבה כערך אותו יש לקדם. אי אפשר לחנך את דור העתיד מבלי לעסוק בעתיד ובכל בתי הספר בעיר יש פעילות חינוכית סביב הנושא”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]