השיחה הזאת התנהלה עם מנהלת משאבי אנוש של חטיבה לא קטנה על גג בנין מטופח כמה דקות אחרי שיצאנו להפסקה קצרה מסדנה מדהימה שעשינו יחד לעובדי החברה.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
היא מנהלת משאבי אנוש משקיענית, אושרם של עובדיה חשובים לה, החיוך שלהם בבוקר ובעיקר המחוברות שלהם לחברה. גם היא חשובה להם, הרבה חיבוקים ונשיקות היא מקבלת כשהיא עוברת במסדרונות, אין לי ספק שהיא שחקנית נשמה ענקית. אחרי שהקשבתי לה, הבנתי שהיא לקחה את זה אישית בגלל שהיא לא הצליחה לשמר את אותו עובד. היא מפתחת את עובדיה, דואגת לרווחתם, לפעמים היא ממש כמו אמא, אז למה?? .. הייתי חייבת לעצור אותה שם וביקשתי ממנה לנשום עמוק, להודות על היכולות המדהימות שלה ולנטרל לכמה דקות את הרגש שלה ואז לחשוב יחד איתי.
למה זה דווקא חשוב להחזיר עובדים שעזבו אותנו? (אני לא מדברת על עובדים שלא סיימו יפה או שהתנהלו לא תקין במהלך עבודתם).
למהלך חזרת העובד לחברה אני קוראת winback!
המהלך הזה חייב להיות מנוטרל אגו, מנוטרל רגש ובעיקר עסקי.
המהלך הוא טוב ואף מצוין לחברה. ברגע שעובד חוזר לחברה זה אומר שני דברים שזאת חברה ששווה כנראה לחזור אליה (כי לא כולם הולכים אחורה ) והדבר השני הוא שבחוץ כנראה הדשא של השכן לא ירוק בכלל. שני הדברים האלו הם נראות מטורפת לעובדי החברה, זה בערך כמו לעבוד שנה על שימור עובדים.
למה זה עוד טוב לנו ?
העובד מכיר את הפעילות של החברה, את התפקיד ואת לקוחות החברה כלומר אין זמן למידה וזמן זה כסף!!!
בנוסף לעובד חדש לוקח זמן הרבה פעמים להתאים את עצמו לאנשים, לתרבות והרבה פעמים השנה הראשונה היא קשה להסתגלות, אז הנה גם את זה פתרנו.
הכי חשוב זה שהעובד שהחזרנו כבר היה בחוץ, לכן הוא לא כל כך מהר יפזול החוצה ויחפש משהו בחוץ, על כן אתם מרוויחים עובד נאמן, מחובר לחברה ולא פחות מזה, שגריר לכל דבר.
אז עכשיו, אמרתי למנהלת משאבי האנוש, מה את אומרת? את עדיין רוצה לדבר על זה שהוא עזב או שאת רוצה לדבר איתי על איך את ממנפת את זה?
את יודעת מה לילך? הפעם הקול היה יותר רגוע ,יותר שקול, נטול רגש, אני אלך על זה.
ובכן שבועיים לאחר מכן, העובד חזר וכתב בלינקדאין שהוא חזר לשורשים שלו, ללב שלו ולחברה שתמיד אהב וקיבל המון לייקים ותגובות. אז הנה עוד יתרון השיווק של החברה שלכם.
החלטות מונעות מאגו או רגישות יתר לא יקדמו אתכם או את החברה שאתם עובדים בה. תעשו את התרגיל הזה תנשמו עמוק ותתרגמו את את הסיטואציה לצורך עסקי של החברה.
הכותבת לילך טבצ’ניק מנכלית ומייסדת O.T.R.T חברה לפתרונות משאבי אנוש
יועצת למנהלים בכירים, הנהלות ומנכלים בתחום.
בעלת תואר שני בפסיכולוגיה ומעל ל 20 שנה ניסיון בתחום.
נשואה לנבות ואמא ל3 ילדים אור, טל ורוני שעל שמם נקראה החברה.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]