שבת , נובמבר 16 2024
דף הבית / דיני עבודה – תוספת שעות נוספות גלובאלית

דיני עבודה – תוספת שעות נוספות גלובאלית

תוספת שעות נוספות גלובאלית היא כדין רק אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ובהתאם להסכם מתאים עם העובד, ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל

דע/י את זכויותיך בדיני עבודה. צילום אילוסטרצה canva
דע/י את זכויותיך בדיני עבודה. צילום אילוסטרצה canva

מעסיק יכול להגיע להסדר עם העובד לפיו ישולם לו רכיב של שעות נוספות גלובאליות בתלוש השכר במקום גמול שעות נוספות עבור כל שעה בנפרד ובמקרה זה לא יהיה צורך לערוך חישוב חודשי של התשלום עבור השעות הנוספות שבוצעו בפועל.

יחד עם זאת, תוספת שעות נוספות גלובאלית היא כדין רק אם היא משולמת כרכיב נפרד בתלוש השכר ובהתאם להסכם מתאים עם העובד, ואם התשלום מתאים לסכום השעות שהעובד עבד בפועל.

כלומר, אם סכום תוספת השעות הגלובאלית נמוכה משמעותית מהסכום לו היה זכאי העובד אם היה מבוצע לו חישוב שעתי רגיל בהתאם לכללי הדין, יכול להיות והמעסיק יחויב בתשלום הפרשים בגין אי תשלום שעות נוספות כדין.

קיימים מקרים בהם תוספת שעות נוספות גלובאלית גבוהה מדי משמשת את המעסיק כדי להתחמק מתשלום זכויות נלוות על כל השכר שכן זכויות נלוות כגון פיצויי פיטורים, פנסיה, חופשה וכדומה מחושבות בדרך כלל רק לפי שכר היסוד כאשר לא מביאים בחשבון את תוספת השעות הגלובאלית.

להבדיל (מהוספת רכיב נפרד בתלוש לטובת תוספת שעות נוספות גלובאלית), ככלל, מעסיק אינו יכול לשלם לעובד שכר גלובאלי המגלם בתוכו שעות נוספות ועליו לבצע מעקב אחר שעות העבודה ולשלם לעובד בנפרד עבור שעות נוספות.

למעשה, קיימת פסיקה לפיה גם אם העובד חתם על הסכמה לפיה השכר שלו יהיה שכר גלובאלי כולל תשלום על שעות נוספות אין כל ערך להסכמה זו כיוון שהיא נוגדת את מטרת חוק שעות עבודה ומנוחה ועל המעסיק יהיה לשלם הפרשים לעובד בגין אי תשלום שעות נוספות.

ככלל, לצורך חישוב שווי השעות הנוספות לעובד בשכר גלובאלי יש לחשב את בסיס ערך השעה באמצעות חלוקת השכר (כולל התוספות כאמור) ב-182 שעות. כך לדוגמא עובד עם שכר בסיס של 6,000 ₪ שמקבל עמלות בשווי 2,000 ₪ ועבד 10 שעות נוספות באותו חודש בערך 125% צריך לקבל תוספת בסך של כ- 549 ₪ לשכר (שווי השעה הינו כ- 44 ₪ לפי 8,000 לחלק ל-182 ואת סכום זה יש לכפול ב-10 ו-125%).

*התכנים נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם בגדר עצה משפטית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם עורך דין*

עו"ד אבי מור יוסף- דיני עבודה. צילום פרטי
עו”ד אבי מור יוסף- דיני עבודה. צילום פרטי

הכותב עו”ד אבי מור יוסף.

עו”ד אבי מור יוסף סיים בהצטיינות לימודי תואר למשפטים (L.L.B.) וממשל (.B.A) במרכז הבינתחומי הרצליה והוסמך כעורך דין בשנת 2010. לאחר סיום לימודיו התמחה עו”ד מור יוסף באחד מהמשרדים המובילים בתחום דיני עבודה ובהמשך ניהל באותו משרד את תחום התובענות הייצוגיות עד להקמת משרד בהובלתו בשנת 2015. לאורך שנות עיסוקו במקצוע, עו”ד מור יוסף היה שותף לניהול הליכים פורצי דרך בתחום התובענות הייצוגיות ויחסי העבודה הקיבוציים בתחום דיני עבודה. כמו כן, עו”ד מור יוסף מרצה בעניין זכויות עובדים ברחבי הארץ למגוון קהלי יעד וטוריו תחת הכותרת “דע את זכויותיך” בדיני עבודה מפורסמים בעיתונות ובמדיות השונות.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לעו”ד אבי מור יוסף בטלפון: 073-3751155

לאתר: https://www.amylaw.co.il/.

פייסבוק: https://www.facebook.com/amylaw.co.il/

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

מבזק-משטרה-אונו-ניוז (1)

הכנופייה המסוכנת- נעצר נתין זר קטין המתגורר באור יהודה בחשד לשוד אלים בת”א

תפריט נגישות