פוטרה מעבודתה ופתחה את מפעל חייה. טל ברנשטיין, תושבת אור יהודה בת 31 הייתה עד ה-07.10 קונדיטורית עסוקה במשרה מלאה, שגם שילבה עסק של מכירה מהבית.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אותה שבת שחורה החזירה את טל שבע שנים אחורה, לפיגוע הרצחני במרכז שרונה אליו נקלעה, ומאז סובלת מפוסט טראומה קשה, שרק התעצמה למראה הזוועות.
כחובבת לימון מושבעת, הצליחה טל להפוך את הלימון ללימונדה, ומצאה מזור בפתיחת חמ”ל מבשל למען חיילנו בצפון ובדרום, שפועל ללא הפסקה למעלה מ-100 ימים.
בראיון ל’אונו ניוז’ מספרת ברנשטיין על פעילות החמ”ל, מדברת בגילוי לב מעורר השראה על רגעי התופת שחוותה, וגם קוראת לעזרתכם בתרומות, על מנת שהחמ”ל ימשיך לחמם לחיילים את הלב ואת הבטן, שכן הצבא צועד על קיבתו.
שלום טל. ספרי לנו קצת על עצמך.
“היי נעים מאוד, אני טל, בת 31 וגרה באור יהודה המהממת. הגעתי לכאן בעקבות ההורים שלי, ובגלל העובדה שאני סובלת מפוסט טראומה, לכן הייתי צריכה להיות קרובה אליהם כשמצבי החמיר”.
מה גרם לפוסט טראומה שלך?
“לפני 7 שנים נקלעתי לפיגוע ירי בשרונה בתל אביב. הייתי במקס ברנר באותם רגעים, וחיי השתנו מאותו היום. אני סובלת מפוסט טראומה קשה, אך מתעקשת לתפקד ומכריחה את עצמי להמשיך את החיים בדרך הכי נורמלית שניתן למרות הכאב והקושי העצום”.
מה נתן לך את הכוח להמשיך בחיים?
“האהבה לאוכל ובישול. מאז שהייתי ילדה אהבתי לעבוד עם אימא במטבח. היום אני קונדיטורית במקצועי ועד לתחילת המלחמה היה לי עסק מהבית כ-4 שנים. ברוב הזמן גם עבדתי כשכירה במשרה מלאה.
לצערי, פוטרתי בתחילת המלחמה בעקבות חוסר היכולת שלי לתפקד בעבודה ולמרות מכתב מהפסיכיאטר שלי שביקש להתחשב במצבי הנפשי המורכב. היום בדיעבד אני מברכת על ה״מתנה״ שנתנו לי בכך שפיטרו אותי, כי בזכות זה זכיתי לעשות את מה שאני עושה היום”.
ספרי לנו על החמ”ל שפתחת
“החמ״ל התחיל לפעול שבועיים אחרי תחילת המלחמה. יש קבוצת וואטסאפ שפתחתי ואני מנהלת אותה. בקבוצה אני מבקשת את מה שצריך, מרכזת בקשות של החיילים, מעדכנת מה יש ומה חסר, מפעילה את הנשים המדהימות ששם ומרכזת את מה שחשוב שהן ידעו ויעזרו בו.
חשוב לציין שאני פועלת הרבה מאחורי הקלעים ולא מערבת אותן בהכל כדי למנוע כאוס. המעורבות מטורפת, אבל חשוב גם לשמור על סדר ועל לא לנדב מידע מיותר. אני בעצם מחליטה איזה אוכל הולך לאן, כמויות, מי משנע, שעות, תדירות וכו׳. את הבנות אני בעיקר מערבת במה שקריטי להן לדעת”.
לכמה מתנדבים הגעת עד כה?
“היום יש באזור ה-40 מתנדבות קבועות שלוקחות חלק מתחילת המלחמה. יש גם מתנדבים גברים, אבל הרוב המוחלט זה נשים”.
יש הרבה מתנדבות שאני לא מכירה אפילו, אבל בגדול מדובר במעל 100 מתנדבות, שמתוכן אני בקשר עם 40 קבועות”.
למי בעצם מיועד האוכל שאתן מבשלות?
“קהל היעד שלנו שמקבל את האוכל והתרומות הוא גדודי לוחמים שנמצאים בשטח מהצפון ועד לדרום. הגענו להר דב, לתוך עזה, לג׳נין וכל גזרת איו״ש הרותחת. אנחנו מגיעות באופן קבוע לגדודים שמאבדים לוחמים ולוחמות, שיש להם פצועים ושעוברים תופת. המטרה היא לשמח ולדאוג לכל החיילים שלנו שעצרו את חייהם ותורמים מזמנם ובריאותם עבור ההגנה עלינו”.
מי משנע את האוכל לשטח?
“אני עושה בערך 70% מהשינועים בעצמי. יש עוד כמה משנעים שחלקם קבועים וחלקם מזדמנים. לאחרונה לומדת לשחרר ולתת ליותר משנעים חיצוניים לעזור”.
איך אפשר לתרום לחמ”ל?
“אז כמובן שכדי שהחמ”ל יוכל להמשיך ולעבוד, אנחנו זקוקות הן לתרומות, שהולכות ומתמעטות, והן לעוד ידיים עובדות. נשמח כמובן שכמה שיותר נשים וגברים יצטרפו לקבוצת הווטסאפ של החמ”ל וייעזרו לנו להגדיל את כמויות המזון וגם לשנע אותו לכל חלקי הארץ.
בנוסף, נשמח כמובן לתרומות. ככל שעובר הזמן אנשים תורמים פחות וזה מובן. חשוב לי לציין שכל שקל עוזר. לא חייבים לתרום בסכומי עתק. חיילנו הגיבורים נמצאים ימים כלילות בשטח ותמיד זקוקים לעוד מזון שיעזור להם להמשיך ולבצע את המשימה של הגנה על המולדת.
גם תרומות של חומרי גלם חשובות לא פחות. אשמח לתרומות של חומרי גלם יבשים, וכמובן שאם יש סופרים או מעדניות שיכולים לספק לנו בשר, עוף ודגים אנחנו מאוד נשמח לקבל”.
לא פשוט לנהל חמ”ל כזה לאורך זמן. יש לך עוד כוח?
“אנחנו לא נסיים עד שלא תסתיים המלחמה. עד שהלוחמים לא יזכו לאכול אוכל של בית ולחזור למשפחות שלהם, אנחנו נמשיך לבשל ולדאוג להם”.
לתרומות לחמ”ל המבשל ניתן להעביר דרך ביט/פייבקוס לטל ברנשטיין: 050-2344455
מעוניינים להצטרף לחמ”ל המבשל? לחצו כאן להצטרפות לקבוצת הווטסאפ
אולי יעניין אותך גם: 779 נרצחים: הביטוח הלאומי מפרסם תמונת מצב לאחר 100 ימי מלחמה
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]