גוטמן בשיחה לאתר ‘אונו NEWS’, הדגיש את חשיבות המאבק, אותו החל כבר לפני יותר מעשרים שנה. גוטמן ציין כי הועדה לתשתיות לאומיות – הות”ל, אישרה את התוכנית שתוקצבה בסכום של 70 מיליון שקל. “אני זה שגרמתי להעברת התוכנית לוות”ל, ולאחר מאבקים בחודשים האחרונים – התוכנית אושרה“.
כתבות נוספות:
אור יהודה – נעצרו סוחרי סמים
אור יהודה – החלה פריסה של פחים כתומים
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
גוטמן מסר כי כבר באפריל 2018 יחלו העבודות שלאחריהן הקו יועתק. הצפי הוא כי העבודות יארכו כשנה וחצי, ורק מהרגע שישולם הקו החדש, יפורק הקו הנוכחי, ועמו האיום והסכנות הפיזיות הכרוכות בקרבה ובמגורים לקוו מתח גבוה. גוטמן: “הקווים עוברים כיום מעל מוסדות חינוך, מעל המתנ”ס, מעל פארקים ומעל גני ילדים, ובמקומות מרכזים בנווה סביון. אני שמח וגאה לבשר שזה הולך להשתנות”.
לדברי גוטמן, השינוי יכלול את המסלול הבא: יציאה מאזור התעשייה של אור יהודה – מהתחמ”ש – תחנת המשנה של חברת החשמל – יהיה תת קרקעי, משם יחצה את כביש 412 ומשם, מתחת לתוואי העתידי של כביש 46 (הצמוד לגדר של נתב”ג). משם ימשיך לכביש 40, המחבר את פתח תקווה עם לוד. גם כאן ייטמן בקרקע, ויחצה את צומת בני עטרות, ומשם לאורך כביש 40 עד בארות יצחק לתחמ”ש שנמצא שם.
כיום קו המתח מתמשך לאורך כביש 412, כשהוא מגיע מכיוון דרום. הוא ממשיך דרך השדות לחתמ”ש – בגבול אור יהודה. משם הקו עובר דרך העיר ליהוד ולמגשימים עד לתחנת החתמ”ש בבארות יצחק.
גוטמן, תושב נווה סביון, שכונה שמעליה עובר קו המתח הגבוה, החל במאבקו במסגרת העמותה לאיכות החיים והבניה בנווה סביון, (שכיום כבר לא קיימת). זה קרה עוד בסוף שנות ה-90, ומאז לא הפסיק לנסות ולפעול לשינוי המצב. “אני חבר מועצה כבר ארבע קדנציות וכל השנים הללו פעלתי בנושא זה, גם כסגנו של דוד יוסף. עבורי זו הצלחה גדולה”, מסכם גוטמן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]