בשנים האחרונות, אנו רואים סביבנו, עד כמה נושא התזונה – הופך רלוונטי לכל תחומי החיים.
לכתבות נוספות –
שנה חדשה עם עוגת שוקולד גועשת
סביח פרישמן – קריית אונו
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אנשים מתחילים להבין – שכל מה שנכנס לגוף שלנו, הוא המשך לטוב ולרע להתרחשויות הפיזיות והנפשיות שלנו. אין דרך בריאה יותר, מאשר ליהנות מכל הטוב הזה שקיים עבורנו, מאשר מה שמציע לנו הטבע סביבנו. יש תחושה אחרת כשארוחה מלווה בירקות טובים ומזינים, יש קסם להוסיף ולהשתמש בפירות ומיני גרעינים ואגוזים שיכולים לתת לנו טעמים אקזוטיים, להוסיף קראנצ’יות וגם כמובן- אנחנו נהנים מהערכים התזונתיים שהם מביאים בתוכם.
על כן אני רוצה להקדיש את הטור הזה- לחג הכי פחות נחגג, אבל בעיניי – חג נפלא שעלינו לשמוח בו. להודות, לשמוח, לפתח ולא לשכוח ואת הטבע שלנו.
זהו חג שמבחינה קולינרית – אפשר להירגע וליהנות מה” סוכריות של הטבע”: תמרים, משמשים, חמוציות, אגוזים, שקדים, וכל מה שעולה בדעתכם ועושה לכם שמח, יכול לקפוץ היישר אל סלט החסות ולשדרג את השעמום של היומיום. רולדות נפלאות יכולות להיות עשירות ומלאות בריאות, וזו ההזדמנות גם לספר לילדנו עד כמה חשוב להוסיף את כל אלו במקום לרוץ ולקנות ויטמינים…. זה פשוט קיים- אז רק תשתמשו.
אז, שיהיה יום הולדת שמח לכל האילנות, שנדע להשתמש בחכמה בטבע שלנו ולהעצים אותו, ואתם- תהיו מקוריים ותוסיפי את כל היופי הזה לתבשילי היום יום שלכם…
שלכם, שף גולדשטיין
סלט חסה איסברג חגיגי
לרוטב:
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס חומץ יין לבן
4-5 כפות סילן
1 שן שום קצוצה
5 כפות שמן זית
1 תפוח עץ
6 תמר מג’הול
20 דובדבני אמרנה
1/2 כפית מלח
פיצוחים :
חופן פקאן מסוכר
חופן שקדים קלויים
אופן הכנה והרכבת המנה:
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים לו את קוביות תפוחי העץ התמרים והדובדבנים ומשרים לפחות שעה.
הגשה:
בוחרים ראש חסה אייסברג טרי ודחוס מקלפים עלים חיצוניים של ראש חסה ופורסים פרוסות בעובי 1ס”מ ושומרים על מראה אסטטי וטבעי של ראש החסה מניחים על צלחת מאורכת עם שוליים ולפני ההגשה מוזגים בצורה אחידה על עלי החסה את הרוטב מוסיפים את הפקאן והשקדים ומגישים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]