בשבוע שעבר זכה לייצג יובב גוניקמן, המשנה לראש עיריית יהוד-מונוסון ומחזיק תיק החינוך בעיר, במסגרת משלחת רשמית בעיר ביאליסטוק שבפולין. הביקור נערך כחלק מטקסי הזיכרון לציון 82 שנה למרד גטו ביאליסטוק.
במהלך הטקס השתתף גוניקמן בטקסים מיוחדים ומלאי משמעות, לרבות הנחת זרים והדלקת נרות באנדרטת בית הכנסת הגדול – זיכרון לקהילה יהודית מפוארת שנכחה, טקס בלוח הזיכרון ליצחק מלמד – לוחם מחתרת אמיץ שהיווה סמל להתנגדות היהודית, טקס מרכזי בכיכר ע"ש מרדכי טננבוים במעמד שגריר ישראל בפולין ובכירי הקהילה, וכלה בחשיפת אבני זיכרון לזכר משפחת קרקובסקי שהושמדה בשואה.
לצידו של גוניקמן נשא דברים במהלך הטקס המרכזי גם חבר מועצת העיר, הדר מימון, יליד ותושב ביאליסטוק – שהזכיר כי לצד זיכרון השואה אנו מחויבים לזכור גם את ה-7 באוקטובר 2023, יום של זוועה וטראומה עבור מדינת ישראל והעם היהודי. דברים מרגשים אלו חיברו בין עבר להווה – בין זיכרון הכאב לבין מחויבות לחיים, חירות וכבוד האדם.
"הסיור בביאליסטוק חיזק בי את ההבנה כי חובתנו, כחברה וכקהילה, היא לשמר את זיכרון העבר, להיאבק בגזענות ובאנטישמיות, ולהמשיך לבנות קשרים בין קהילות – למען עתיד של סובלנות, שוויון וכבוד הדדי", סיפר גוניקמן בשיחה עם "אונו ניוז".
לדבריו: "אני חוזר עם לב מלא הערכה לעם הפולני, במיוחד לראש העיר, ולכל מי שפועל לשמר את הזיכרון החי. הקשרים ההדוקים בין עיריית יהוד-מונוסון לעיר ביאליסטוק הם עדות חיה לכך שזיכרון והיסטוריה יכולים להפוך גם לגשר של שותפות ותקווה".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]