חברת הכנסת ויו"ר סיעת הדמוקרטים, אפרת רייטן, הגיעה לביקור בעגלת "קפה החברים של עמית" ביום שישי האחרון. רייטן נפגשה במקום עם הוריו של עמית, ליאת ואסף פרידמן, ושמעה מהם על ההתמודדות עם השכול ועל הבחירה להנציח את החיים דרך מיזם שמחבר בין אנשים.
"המלך של החיים הטובים"
עגלת הקפה, הפועלת בימי שישי, היא הרבה יותר מעוד מקום לשתות בו הפוך. היא הוקמה בפברואר 2025, בתאריך שבו היה אמור עמית לחגוג את יום הולדתו ה-20. היוזמה נולדה מתוך אהבתו הגדולה של עמית למפגשים חברתיים, לקפה איכותי ול"חיים הטובים". כפי שסיפרה אימו, ליאת: "כשעמית היה חוזר בימי שישי מהצבא, הוא היה רץ לספר ומיד אחר כך הולך לבתי קפה. קפה בעיניו היה מפגש עם חברים, חיבוקים וצחוק".
עמית פרידמן ז"ל, מ"כ בגדוד 932 של חטיבת הנח"ל, נפל בקרב בדרום רצועת עזה ב-27 באוגוסט 2024, כשהוא בן 19 בלבד. הוא היה דמות בולטת ואהובה באור יהודה: מדריך נערץ בשבט "צופי יהודה", שחקן כדורסל בקבוצה העירונית ואוהד מושבע של מכבי תל אביב. חבריו ומכריו מספרים על צעיר עם חיוך כובש, מנהיגות שקטה ואהבת אדם אינסופית.

קהילה שמבשלת געגוע
מאז שנפתחה, הפכה העגלה למוקד עלייה לרגל ולעוגן קהילתי. את המקום מפעילים בהתנדבות מלאה תושבי השכונה, חבריו והקהילה, שאופים בבתיהם עוגות, עוגיות ומאפים, ומגישים אותם לצד קפה משובח (וקולה זירו – המשקה שעמית אהב במיוחד). כל ההכנסות מהמיזם מוקדשות להנצחתו של עמית ולעשייה חברתית ברוח ערכיו.
במהלך השנה האחרונה, המקום הפך מסמל לזיכרון כואב למקור של עוצמה. אירועים רבים צוינו סביב העגלה, בהם יום השנה לנפילתו שצוין באוגוסט האחרון בהשתתפות מאות אנשים. הביקור של ח"כ רייטן השבוע מצטרף לשורה של מבקרים שמגיעים מכל הארץ כדי להרגיש את הרוח המיוחדת של המקום.

"קפה החברים של עמית" הוא עדות חיה לכך שהמורשת של עמית ממשיכה לפעום. כפי שאמר אחיו, רועי: "כל הנצחה שאנו עושים לזכרו מנכיחה את הרוח שלו איתנו ונותנת לנו כוח". העגלה, הממוקמת ברחוב בר לב פינת הדקל, ממשיכה להזמין אליה את כולם – לשבת, לדבר, לחייך ולזכור את עמית בדיוק כמו שהוא היה רוצה: שמח ומוקף בחברים.
עגלת הקפה תפעל ברחוב הדקל 11, פינת חיים בר לב, נווה סביון, אור יהודה בכל יום שישי בין השעות 10:00-13:00. לניווט לחצו כאן.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]
אונו News 


