יו"ר לשכת המהנדסים הטרי וממלא מקומו – תושבי בקעת אונו. בראיון ל'אונו ניוז' מספרים יו"ר הלשכה, גיא שעשע תושבי יהוד-מונוסון, וממלא מקומו יאיר כץ, תושב גני תקווה מה בדיוק לשכת המהנדסים, מי יכול להיות חבר בה ומה חברות בלשכה מקנה לו.
גיא, יאיר לפני הכל ספרו לנו קצת על עצמכם
גיא: "אני גיא שעשע, בן 45 תושב נווה מונוסון, נשוי פלוס שני ילדים. בתפקידי המקצועי אני ראש תחום תקשורת לוויינים בתעשייה האווירית לישראל ובתפקידי הייצוגי יו"ר לשכת המהנדסים בישראל".
יאיר: "שמי יאיר כץ, בן 40 תושב גני תקווה נשוי פלוס שלושה ילדים, בתפקידי עובד התעשייה האווירית לישראל".
מהי בעצם לשכת המהנדסים בישראל?
גיא: "לשכת המהנדסים, האדריכלים והאקדמאיים במקצועות הטכנולוגיים בישראל, זה שמה המלא, היא עמותה ללא מטרות רווח שנוסדה בדיוק לפני 100 שנה בשנת 1922. העמותה למעשה משמשת כגוף המקצועי היציג של ציבור המהנדסים בישראל."
יאיר: "אנחנו פועלים כל העת לקידום המעמד המקצועי של המהנדסים בארץ, זה בא לידי ביטוי בהשתלמויות והכשרות שאנו מקנים לחברים בעמותה וקשורות לפיתוחים הטכנולוגיים האחרים האחרונים שיתרמו לקידום מעמדם המקצועי".
איך בעצם בנויה הלשכה?
גיא: "הלשכה מאגדת בתוכה עשרות אלפי מהנדסים, אדריכלים ואקדמאיים, דרך 15 איגודים מקצועיים, כגון איגוד מהנדסי החשמל, איגוד מהנדסי הבניין, איגוד החשמל, איגוד הכימיה ועוד. תחת האיגודים האלה אנו פועלים במטרה לשמר את הידע המקצועי ולעדכן כפי שציינו את החברים בטכנולוגיות החדשות המתעדכנות בעולם".
יאיר: "הלשכה משמשת כארגון היציג בחוק של המהנדסים. אנו ממנים נציגים לוועדות התכנון ברשויות המקומיות, נציגים בוועדות תקינה של מכון התקנים ואף במועצת ההנדה והאדריכלות במשרד הכלכלה. דרך הייצוגים הללו אנו משפיעים על מעמד המהנדס בישראל".
אילו כנסים למשל מקיימת הלשכה?
גיא: "אחת לשנתיים אנחנו מארחים כנס עולמי בנושא אופטיקה שנקרא כנס אואזיס. השנה אירחנו אפילו אורחים מהאמירויות שהגיעו לכנס, בו חשפנו את כל החידושים האחרונים בתחום אלקטרו אופטיקה ולייזרים".
יאיר: "בסוף חודש פברואר השנה נקיים יום עיון בנושא תחבורה ציבורית, בוא ננסה להבין איך נכון לפעול כדי להרחיב את השימוש בתחבורה הציבורית כדי להגיע לעיר, ובסיכומו ננסה להגיע לרעיון מרכזי ומיפוי הדרכים האפשריות שנציג למקבלי ההחלטות".
מה הלשכה מקנה לציבור הסטודנטים החברים בה?
גיא: "לאחרונה הקמנו מחדש את מנהל הסטודנטים בלשכה. אנחנו בעצם מאפשרים לסטודנטים רישום בלשכה, דבר אשר מקנה להם עזרה בהשמה, הכשרות מקצועיות שיתרמו לידע המקצועי".
יאיר: "נציין כי ההרשמה ללשכת המהנדסים לסטודנטים היא בחינם ללא דמי רישום".
כמה חברים יש כיום בלשכה?
גיא: "כולל סטודנטים, גמלאים לדעתי יש קרוב ל-30,000 חברים כיום בלשכה".
מה החזון שלכם כמנהלי הלשכה?
גיא: "החזון הגדול זה לראות את הלשכה משולבת באקדמיה ובמערכת החינוך, ותגיע לכלל ציבור המהנדסים בישראל".
יאיר: "אנו רוצים לראות את אנשי המקצוע בלשכה מעורבים ומספקים פתרון לכל אירוע הנדסי. למשל באירוע של הופעת בולען, מה שקורה לרוב לאחרונה, היינו רוצים לראות את יו"ר האיגוד עולה בתקשורת ומייצג את הלשכה כי אצלנו יושב כל הידע המקצועי שבאמצעותו אנו יכולים להסביר את התופעות ולנסות לקדם חקיקה ורגולציה שתמנע אסונות בעתיד".
אולי יעניין אותך גם: תחנות השיטור הקהילתיות בבקעת אונו מגייסות מתנדבים ומתנדבות
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@ononews.co.il