הישג חסר תקדים לקבוצת יוניסטרים אור יהודה (שנה ג’) שזכתה בתחרות יזם השנה הארצית של עמותת יוניסטרים, עמותה המעודדת יזמות בקרב בני נוער.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בימים אלו מתקיימת התחרות השנתית של עמותת יוניסטרים: “יזם השנה”. במסגרת התחרות מתמודדים 100 סטארטאפים של מעל 3,500 בני נוער מ-85 ישובים בפריפריה, מכלל המגזרים בישראל, שיתחרו על התואר “היזם הבא של ישראל”. את הסטארטאפים בוחנים בימים אלה מאות אנשי עסקים בכירים מהארץ והעולם, שרים, חברי כנסת, נציגי ממשלה, דיפלומטים ושגרירים ביותר מ-50 אירועי שיפוט אונליין, במסגרתם מתנסים חניכי העמותה בפרזנטציות עסקיות בשידור חי. בנוסף, לראשונה בתולדות התחרות, גם הציבור הרחב השתתף בהצבעה עבור היזם הבא של ישראל.
הקבוצות פועלות באמצעות מחלקת הנוער ב”נפגשים” מרכזים קהילתיים.
הקבוצה שזכתה במקום הראשון בפרס היוקרתי ביותר היא הקבוצה מאור יהודה אשר פיתחה אפליקציה שתושק בימים הקרובים ומציעה מתכונים בריאים ופשוטים להכנה על פי המצרכים הנמצאים בבית בזמון נתון.
בזכות הזכייה המרגשת, חברי הקבוצה שמרביתם לומדים בתיכון יובלים בעיר, קיבלו פרס כספי בגובה 3,000 שקלים וייהנו ממפגש עם נשיא המדינה, ראובן ריבלין.
שובל קוזיא (קוזיאשוילי) סמנכ”לית שיווק, שיתופי פעולה וחדשנות מספרת על תפקידה בתוך המערכת: “אני חברת הצוות המביכה (לטובה) שיוצרת קשרים עם כולם בעולם העסקי לדוגמה; אונ’ בן גוריון, אמהות מבשלות וכו’, ומוכנה לשווק אותנו לכל אחד – אפילו עוברי אורח תמימים.
בעתיד אני מתכוונת להיות עיתונאית לענייני פוליטיקה ומדינה ואולי גם להיכנס לקלחת הניהולית של המדינה ולפעול למען שינויים וערכים עליונים עבורי במישור הציבורי”.
גם גבי קבדה, בן 24, מדריך בעמותה ותושב אור יהודה, סיפר על הזכייה: “מדובר במשהו מיוחד, זכייה מתוך 84 סניפים בכל הארץ. זו תוכנית תלת שנתית שבה מקבלים מנטור מהתעשייה, יכול להיות מנכ״ל אפל או hp. פעם אחת הגענו אפילו לנאס”א בארה”ב והצגנו מיזם שם. החבר’ה פה מקבלים כלים שהם לא היו מקבלים בחוץ”.
מה היה מיוחד בהישג הנוכחי?
“ההישג מתעצם לנוכח המצב של הקורונה, הכל עבר לאונליין. השתמשנו בטכנולוגיות מתאימות והצלחנו להעביר תכנים אם זה הצגות מוצר, מינגלינג, הכל עם תוכנות שיוניסטרים מעניקה לנו”.
קבדה ציין את העבודה המשותפת עם כלכליסט. “עשינו שיתוף פעולה עם כלכליסט, שזו מדיה חזקה מאוד. ההצבעה לבחירת המוצר הייתה כלל ארצית עם מעל מיליון הצבעות וזה היה פתוח לכלל הציבור לבחור את יזם השנה של ישראל”.
בר גולן, בן 17, אחד התלמידים שחתום על ההישג, סיפר על האפליקציה שזיכתה במקום הראשון: “Meal Prep זו אפליקציה שנותנת מתכונים בריאים לפי המצרכים שיש לך בבית ואם אתה אוכל כל יום פחות או יותר אותו דבר או מזמין מבחוץ היא יודעת לתת לך מתכונים בריאים. האפליקציה תצא עוד חודש לגוגל פליי וחודש אח”כ ל-APPSTORE”.
גולן עלה השנה לכיתה י”ב, משוכנע שהוא במסלול הנכון בשבילו גם לקריירה עתידית. .
מה תעשו בסכום של 3000 ש”ח שזכיתם בו?
“זה סכום שהולך לשיווק חכם בפייסבוק ובאינסטגרם וברשתות חברתיות נוספות”
בר הוא חלק מקבוצה של 10 תלמידים שזכו מתוך שנה ג’. הוא הסביר את הייחודיות שבאפליקציה: “אני חושב שאת רוב הניקוד קיבלנו על הפרזנטציה וזה נתן פוש. בשנה האחרונה של פיתוח המוצר החלטנו להתמקד בפתרון בעיות השמנה או מחלות שנובעות מצריכה לא נכונה של מזון. זה לדעתי מה שנתן לנו את היתרון”.
ראש העיר, ליאת שוחט, בירכה את הקבוצות הזוכות, וציינה: “אין גאה ממני לראות את בני הנוער שלנו מפתחים ויוזמים, וזו גאווה גדולה עבור תושבי העיר לראות את קבוצת שנה ג’ זוכה בפרס היוקרתי ביותר בתחרות הזו. אור יהודה כבר שנים נחשבת לעיר מובילה בתחום היזמות של בני הנוער, והמסורת הזו נמשכה גם השנה בצל הקורונה. אני בטוחה בהצלחתם של המוצרים שפותחו על ידי בני הנוער שלנו ואסייע בכל דרך כדי שזה יקרה”.
עמותת יוניסטרים הוקמה ב-2001 על ידי היזם ואיש העסקים רוני צארום, במטרה לצמצם פערים סוציו-אקונמיים באמצעות חינוך והכשרת בני נוער וצעירים מהפריפריה החברתית והגיאוגרפית בישראל לעולם היזמות ולאפשר לכל נער ונערה במדינה הזדמנות שווה בחיים.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]