הנבחרות של בתי הספר היסודיים באור יהודה השתתפו בתחרות הרובוטיקה האזורית FLL ישראל (First Lego League) שהתקיימה בהיכל שלמה בתל אביב בהשתתפותם של 52 נבחרות מרחבי הארץ. מאור יהודה יצאו ארבע נבחרות שייצגו ארבעה בתי הספר בעיר: סביונים, שיזף, אהוד מנור וסעדיה גאון, והביאו הישגים מרשימים לבתי הספר ולעיר.
לכתבות נוספות –
אור יהודה – המרכז של הכדורגל
אור יהודה – יחידת הנוער עלתה לתחרות הארצית
בית הספר סביונים זכה בפרס המחקר בקטגוריית החדשנות והמקוריות וימשיך לשלב הבא בתחרות האזורית. בית ספר שיזף זכה בפרס תכנון הרובוט ועלה לתחרות הארצית שתיערך בחודש הבא בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב.
ההשתתפות בתחרות הרובוטיקה חושפת את התלמידים לעולם המרתק של מדע וטכנולוגיה. מטרת התחרות וההכנה התהליכית הכרוכה בה הינה לחשוף בפני התלמידים את מקצועות המדע והטכנולוגיה בצורה חווייתית דרך בניית שלושה תוצרי למידה: עבודת מחקר בנושא המים, תכנון רובוט וביצועיו בהתאמה למשימות שניתנו על ידי מארגני התחרות ועבודה על ערכי הליבה של התחרות המדגישים כבוד, עבודת צוות ושיתוף פעולה.
תכנית ההכנה לתחרות, שמתקיימת בתפוח פיס בעיר בניהולה של אתי גיטליס, מעודדת את התלמידים לחשוב ולפעול כמו מדענים ומהנדסים המתמודדים באופן מתמיד עם אתגרים חדשים. אחד האתגרים שעימו מתמודדים התלמידים כולל בנייה ותכנות רובוט אוטונומי המבצע משימות על גבי לוח משימה ייחודי, תוך כדי מחקר מעמיק של נושא האתגר, הפעלת חשיבה יצירתית והצגת פתרון חדשני. במהלך התהליך מפתחים התלמידים כישורים חברתיים כמו עבודת צוות, מנהיגות, שיתוף פעולה ומעורבות בקהילה.
ליאת שוחט, ראש העיר, בירכה בהתרגשות את התלמידים, וציינה: "אני גאה מאוד בתלמידים הסקרנים שלנו ומודה לבתי הספר ולתפוח פיס שמעודדים ומטפחים את האהבה לחקר וידע. כשיש מוטיבציה לחקור ורצון לדעת, הפתרונות וההצלחות לא מאחרים לבוא".
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]