עבור כולנו עגבניות מתקשרות עם סלט ירקות כתוספת לארוחה, כי הרי אין חשוב מלהוסיף ירקות לכל ארוחה. הפעם השף גולדשטיין, מוציא אותנו מהשגרה ומציע סלע עגבניות חם.
סלט עגבניות חם ואיטריות שעועית
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
החומרים:
5 עגבניות חתוכות לקוביות 1 ס”מ
250 ג’ עגבניות שרי חצויות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
8 עלים של סלרי שלמים
צרור עלים של כוסברה
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
לרוטב טומטצ’ילי
2 עגבניות בינוניות
מיץ מלימון אחז בינוני מיץ לימון
1/4 בצל יבש קצוץ
2-3 שיני שום
1 כוס מיץ תפוזים +1/4 כפית גרדת תפוז
3-4 כפות שמן זיתים
100 ג’ רוטב צ’ילי חריף חלק או סיראצ’ה- (אפשר להפחית לפי מידת החריפות)
1/2 פלפל ירוק חריף (תלויי ברמת החריפות של הפלפל)
25 ג’ רוטב דגים (נאם פלא)
איטריות זכוכית/ שעועית:
אופן ההכנה:
- לרוטב- לטחון את העגבניות ושאר המרכיבים בבלנדר כ-3 דקות ולסנן.
- להגשת המנה: מערבבים בקערה את כול הירקות ומתבלים עם הרוטב. מטפטפים מעט שמן זית, מוסיפים מעט מלח (לפי הצורך) ומגישים .
- איטריות זכוכית/ שעועית – להרתיח סיר עם מים להמליח מעט, כאשר כול מרכיבי הסלט מוכנים וסלט העגבניות מתובל להכניס את האיטריות לסיר לבישול עד שקיפותם(מכאן שמם) כ-6 דקות לסנן להעביר לקערת הגשה לחתוך עם מספריים את האיטריות (בגלל האורך והאלסטיות שלהם) ולשפוך מעל את סלט העגבניות ולתת לו להתחמם מהאיטריות הלוהטות.
- מה שאני אוהב בסלט זה את החמימות של הסלט לצד טריות של הירקות ועישבי התיבול
מעדניית גולדשטיין,
צומת סביון
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]