חודש הגאווה נפתח לו ועימו כמדי שנה מפרסמת האגודה למען הלהט"ב בישראל את מדד הגאווה השנתי (2024)הבוחן את מדיניות הרשויות המקומיות בישראל כלפי האוכלוסייה הגאה המתגוררת בתחומן.
יצוין כי המדד הבודק את השקעת הרשות בקהילה הגאה המקומית ומפורסם זוהי השנה השישית ברציפות, נותן ביטוי לשורה של קריטריונים שנועדו לבחון את מידת קביעת המדיניות הרשותית בתחום, לרבות הוצאה לפועל של יוזמות וצעדים אופרטיביים. המדד ממפה את הרשויות המקומיות בתחום הגאווה ומספק כלי מדויק ומקצועי לקידום שוויון, תוך התבוננות בתחומי ליבה, כגון חינוך, רווחה, תרבות, נראות ציבורית, לצד תשתיות ומבנה ארגוני לפיתוח הקהילה הגאה.
בקטגוריית הערים או המועצות האזוריות הבינוניות (בין 50-100 אלף תושבים) הגיעה קריית אונו למקום ה-5 הכללי עם 73 נקודות במדד (מתוך 100 סך הכל). בנימוק לדירוג העיר במדד צוין כי "עיריית קריית אונו פעלה להרחבת שיתופי הפעולה ברשות המקומית ויצירת מרחב בטוח לתושבים המשתייכים לאוכלוסיות להט"ב. כך, פיתחה הכשרות לצוותי קופות החולים בעיר, לצוותי החינוך ברשות וקידמה את תחום החינוך. בנוסף, קידמה העירייה את הפעילות הקהילתית באגף לשירותים חברתיים, כולל שתי עו"סיות להט"ב המוכשרות לצרכי קהילה".
בקטגורית הרשויות הקטנות (מתחת ל-50 אלף תושבים) סיימה יהוד-מונוסון עם דירוג זהה, כשהתבססה במקום ה-5 עם ציון כולל של 77 נקודות. בנימוק לדירוג צוין כי "העירייה ממשיכה את העשייה בתחום הלהט"ב בעיר שפועלת במספר תחומים: חינוך ורווחה בחיבור ושינוי עמדות בקרב הקהילה, באירועים קהילתיים, ובהכשרות של צוותים מקצועיים מתחום החינוך והטיפול. בנוסף, הרשות עובדת לפיתוח מענים לאוכלוסיית הלהט"ב באמצעות קבוצות טיפוליות וחברתיות, בניית קהילה וקידום יוזמות לצעירים".
אור יהודה הגיעה רק למקום ה-14 שבקטגוריות הרשויות הקטנות עם 36 נקודות סך הכל. חרף הדירוג הנמוך יחסי, בנימוק לבחירתה של העיר בדירוג נמסר כי "בשנה האחרונה הובילה הרשות פעילות בתחומים שונים: בתחום החינוך הכשרה של ארגון חוש"ן לצוותים רפואיים בקופות החולים 'מכבי' בעיר, הרצאה לצוותי חינוך בנושא מגדר דימוי גוף, מפגש מקצועי ליועצות בתי הספר בעיר, פעילות שוטפת של קבוצת 'איגי'. בתחום התרבות נעשו במסגרת חודש הגאווה פעילויות להורים וילדים, הקרנת סרט להט"ב במרכזי הצעירים והנוער. בנוסף, התקיים קמפיין עירוני תחת המסר 'כולנו שווים' אשר פנה לקהילת הלהט"ב ולכלל תושבי העיר".
מנגד מי שהשתתפה לראשונה במדד הגאווה האחרון היא סביון. בין נימוקי ועדת המומחים למדד נמסר לגביה כי "הרשות הובילה מיפוי עומק ופתחה בהכשרות לצוותי חינוך ועובדי מועצה. כחלק מתחומי המדד, לאורך השנה האחרונה סביון התאימה טפסים בגני הילדים והתחילה לבסס מענים מותאמים לקהילה. הרשות אף מפתחת את תחום התרבות והנראות בציבור דרך קמפיין סובלנות רחב בחודש הגאווה, מקיימת מדף ספרות גאה בספרייה העירונית ומציינת את שבוע הגאווה באירועי תרבות, שיח ונראות ברחבי היישוב".
במדד נמסר כי בין הרשויות שלא השתתפו במדד, אך פועלות באופן שוטף למען קהילת הלהט"ב, נמצאת גני תקווה "הפועלת מתוך מסירות ומחויבות עמוקה לשמירה וקידום זכויותיהם של חברי וחברות הקהילה בעיר". עוד נמסר כי עיריית גבעת שמואל לא שיתפה פעולה עם המדד ומטעמה לא התקבל מענה עד למועד פרסומו.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]