באור יהודה, שמוכרת כעיר הבשרים יש פנינת צמחונות בשם ”השקשוקה של יששכר”. השקשוקה המיתולוגית (בלי לשכוח את אפי שכבודו במקומו מונח) פתוחה משנת 2001 ומציעה שקשוקה אסלית בכל מיני דרגות חריפות.
‘מגיעים לכאן בעיקר בימי שישי’ מספר לנו יששכר, הבעלים של המקום ‘עכשיו בימים של הקורונה קצת יותר קשה. אתה לא יודע מה יביא היום הבא. היום למשל, התכוננו לסגירה והנה מודיעים שבסוף לא סוגרים את המסעדות. זאת הקלה אבל אני לא מתלונן, רק רוצה שיהיו בריאים”.
שמו של המקום הולך לפניו, ויששכר מוכר כ- One man show. הוא מכין את השקשוקה, גובה את התשלום, מנקה ומסדר אחרי הלקוחות. בעצם, הוא עובד לבד ‘אני ככה כבר שנים, אנשים מגיעים אלי גם מחוץ לאור יהודה וזה מחמם את הלב’ מספר יששכר.
כששאלנו אותו מה הסוד שלו לשקשוקה מוצלחת הוא הסתכל במבט מהסס ואמר ‘אני לא יכול לתת לכם את הסודות שלי, אבל אני אגיד שחשוב להשתמש בעגבניות טריות, פלפל ושום’.
יש לציין שהמקום של יששכר עובד לפני נהלי משרד הבריאות. כשבכל פינה מממוקם איזור לחיטוי הידיים. גם הכניסה למקום מתאפשרת רק באמצעות מסכה כדי לשמור על בריאות הסועדים.
תקופת הקורונה משפיעה בעיקר על העסקים הפרטיים, לכן, רצינו לפרגן לבעל עסק מקומי באור יהודה ולקרוא גם לקוראים שלנו ללכת ולאכול ממטעמי המסעדות המקומיות.