יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / הטניסאי אנדי רם מביא את גלידריית הבוטיק “פינולי” לקריית אונו

הטניסאי אנדי רם מביא את גלידריית הבוטיק “פינולי” לקריית אונו

בגלידריה שמשתרעת על פני 75 מ"ר יוגשו גלידות מיוחדות כמו צנובר, וניל שחור וקרמל מלוח עם שברי אפרופו ושוקולד. בראיון מיוחד לאונו NEWS מספר טניסאי העבר אנדי רם על הגלידה המיוחדת שנוחתת בקריית אונו ולמה בחר דווקא להשקיע בגלידריה

אנדי רם בסניף של גלידריית פינולי בתל אביב. צילום: אסף קרלה
אנדי רם בסניף של גלידריית פינולי בתל אביב. צילום: אסף קרלה

ביום ראשון (28.11), נר ראשון של חנוכה, ייחנך הסניף החדש של רשת הגלידריות האיטלקית-סיציליאנית “פינולי” בדרך רפאל איתן 1 בקריית אונו. זהו הסניף השני שפותחים הטניסאי אנדי רם ושני שותפיו עופר פדידה וגלעד סמובסקי לאחר שפתחו לפני כשנה את הסניף הראשון בכיכר דיזנגוף בתל אביב.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


הסניף החדש, שבו הושקעו יותר ממיליון שקל, ישתרע על פני 75 מ”ר ועוצב בהשראה איטלקית אותנטית על ידי מאור אפללו ממונק סטודיו בשיתוף פעולה עם האדריכל שרון סיטון שהביאו איתם מביקור שערכו בתערוכת הגלידה הגדולה בעולם שהתקיימה באיטליה. בגלידרייה החדשה יהיה מגוון של 25 טעמי גלידות בהם הטעמים המיוחדים צנובר, וניל שחור, אגוזי לוז, פיסטוק, ליים ובזיליקום, קרמל מלוח עם שברי אפרופו ושוקולד ומסקרפונה פירות יער וקרמבל. במקום יימכרו גם מילקשייקים וSoft-Serve (גלידה רכה בסגנון אמריקאי) בטעמים פיסטוק קרמל מלוח ופנקוטה תות שדה.

הדמיה של גלידריית פינולי בקריית אונו. קרדיט: מאור אפללו מונק סטודיו
הדמיה של גלידריית פינולי בקריית אונו. קרדיט: מאור אפללו מונק סטודיו

אנדי רם, בן 41, תושב תל אביב, נשוי ואב לשלושה, נולד באורוגוואי ועלה בגיל 5 עם משפחתו לירושלים. בגיל 5 הוא החל את דרכו בעולם הטניס והגיע להישגים מרשימים כבר בגיל צעיר. בגיל 13 הוא עוזב את הבית לטובת אימונים אינטנסיביים בווינגייט ומגורים בפנימייה ומוביל את הדירוג הארצי. שם הוא פוגש את הטניסאי יוני ארליך ואחרי הצבא הוא חובר לאליו ויחד איתו זכה בטורנירי זוגות רבים. ב-2006 הוא זכה בטורניר הזוגות המעורבים באליפות ווימבלדון יחד עם שותפתו הרוסייה ורה זבונרבה והפך לישראלי הראשון שזכה בטורניר גראנד סלאם לבוגרים. ב-2014 הוא פרש מעולם הטניס ומאז הוא מרצה לחברות רבות בנושא שותפות, עבודת צוות, הישגיות, הצלחה והתמודדות עם לחצים ומשברים. הוא שותף לפרויקטים רבים במרכזי הטניס והחינוך בישראל ומתנדב פעיל בוורייאטי. כיום הוא עדיין משחק טניס עם חבריו במגרש בשביל הכיף.

אנדי רם (מימין) ויוני ארליך בסניף פינולי בתל אביב. צילום: באדיבות אנדי רם
אנדי רם (מימין) ויוני ארליך בסניף פינולי בתל אביב. צילום: באדיבות אנדי רם

“אני חולה על גלידות מאז שאני זוכר את עצמי”, מספר אנדי רם כשנשאל למה נכנס דווקא לתחום הגלידריות, “אני יכול לאכול חצי קילו בעצמי בלי בעיה. חולה ברמה של מחלה קשה. אני מקפיד לאכול גלידה בסוף כל ארוחה בכל מקום שאני נמצא בו בעולם. גם כשהפכתי לשחקן טניס מקצועי והקפדתי מאוד על התזונה שלי אחרי כל טורניר סיימתי את הארוחות עם גלידה. בכל מקום שהייתי בעולם אין גלידריה שלא אכלתי בה ואין מסעדה שלא אכלתי בה גלידה כקינוח.

“כשפרשתי מעולם הטניס זה היה די ברור שאם אני אפתח עסק זה יהיה קשור בגלידה וזה יהיה מקום שמארח ועושה שמח וכיף וגלידריה זה מקום קלאסי לזה. אין ילד שנכנס כועס או בוכה לגלידריה ולא יוצא עם חיוך. זה משהו שמדבר לאופי שלי ובנוסף יש את האהבה שלי למתוקים. אני יזם בנשמה שלי, גם טניס הוא סוג של יזמות – כדי להצליח צריך להיות מסור, להתמיד, להשקיע ולדעת להתמודד עם משברים. חשוב מאוד לבוא כל יום עם חיוך ואנרגיה, להאמין בעצמך ולנטרל רעשי רקע. לי זה מאוד עזר“.

איך הגעת דווקא לפינולי?

“הרבה שנים שאני מנסה להיכנס לתחום ובדקתי כמה אופציות בתחום אבל הן לא התאימו לי עד שטעמתי את הגלידה פיסטוק בפינולי בדיזנגוף. זה היה משהו ברמה אחרת. זה היה משהו שעוד לא אכלתי בארץ. נפגשתי עם גלעד שהוא הבעלים של פינולי ושל רשת הגלידות לה גופרה ומומחה לגלידות, חברתי אליו והבאתי את התשוקה שלי לעסק. אנחנו ביחד כמעט שנה. המרקם של הגלידה הוא קרמי עם טעמים מיוחדים שרק אנחנו מייצרים במקום וטרי יום-יום. למשל גלידת צנובר, שעל שמה נקרא המקום – פינולי זה צנובר באיטלקית. אנחנו מייבאים את כל חומרי הגלם מאיטליה ממפעל אלנקה שבסיציליה שקיים כבר 60 שנה. המתכונים הם איטלקיים אבל עם נגיעה קטנה של הג’לטר שלנו שמתאים את הטעמים לחיך הישראלי. המטרה שלנו היא להישאר איכותיים לאורך שנים וחשוב לנו להיות שירותיים”.

גלידת צנובר של פינולי. צילום: אסף קרלה:
גלידת צנובר של פינולי. צילום: אסף קרלה:

למה אתם פותחים סניף דווקא בקריית אונו?

אני מאוד אוהב את האוכלוסייה בקריית אונו ומאוד מחובר אליה. זו אוכלוסייה שבול מדברת את המותג שלנו. אני נמצא שם כמעט כל יום. אני בוגר של תואר ראשון בחינוך וחברה עם התמחות בספורט בקריה האקדמית אונו ועכשיו אני לומד שם לתואר שני במינהל עסקים. אני בא גם הרבה למרכז הטניס בעיר ואני מכיר שם את הילדים, המשפחות, הצוות שמעביר את האימונים והמנהל. זה היה לי הכי טבעי להקים שם עסק. יש שם קהל מאוד איכותי שיודע להעריך איכות. זה הולך להיות סניף מאוד גדול – 75 מ”ר, הרבה יותר גדול מהסניף שלנו בתל אביב שהוא כ-40 מ”ר. אסטרטגית היה לנו נכון לא להשאיר את זה מותג תל אביבי. בקרוב, בטווח של שנה-שנתיים, נפתח סניפים נוספים ברחבי הארץ“.

למה אתם פותחים דווקא עכשיו בחורף?

“הלוקיישן הזה שמאוד התאים לנו היה זמין וקפצנו על ההזדמנות. בנוסף, האקלים במדינה שלנו מאוד נוח ומאפשר לנו לאכול גלידות כל השנה. הצרכן הישראלי אוכל גלידות רוב השנה פרט לימים של סערה מטורפת. משהו השתנה בשנתיים האחרונות – אנשים הבינו שלא חייבים לאכול גלידה רק בחוץ ומזמינים יותר גלידה הביתה. הצריכה השנתית של הגלידה עלתה משמעותית בשנתיים האחרונות”.

רם מסכם: “המטרה שלנו בסופו של דבר להפוך את רשת פינולי לאקסקלוסיבית ובוטיקית, שונה, כיפית ונעימה ואנחנו בדרך הנכונה. אני שמח שהסניף השני נפתח דווקא בקריית אונו“.

מימין לשמאל: עופר פדידה, אנדי רם וגלעד סמובסקי. צילום: אסף קרלה
מימין לשמאל: עופר פדידה, אנדי רם וגלעד סמובסקי. צילום: אסף קרלה

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות