יום ראשון , אפריל 6 2025
דף הבית / עמוד הבית ראשי / ט"ו בשבט מגיע: טיפים כיצד להישמר מסכנות מאכלי החג

ט"ו בשבט מגיע: טיפים כיצד להישמר מסכנות מאכלי החג

חג האילנות כבר כאן הגיע ובמד"א מפרסמים שורת אזהרות, המלצות וטיפים כיצד לשמור על עצמכם ועל ילדיכם מהפיצוחים והפירות היבשים בחג הקרוב. הורים, נקטו בצעדי זהירות ופקחו עין

הסכנות שבמאכלי חג ט"ו בשבט (צילום אילוסטרציה Canva)
הסכנות שבמאכלי חג ט"ו בשבט (צילום אילוסטרציה Canva)

לקראת ראש השנה לאילנות שיחול ביום חמישי השבוע (28.1), מפרסמים במגן דוד אדום הנחיות בטיחות מיוחדות לקראת ט"ו בשבט.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


כידוע, בט"ו בשבט נהוג לאכול פירות יבשים ופיצוחים מסוגים שונים. מידי שנה מוזעקים צוותי מד"א בקו החירום 101 או באמצעות אפליקציית 'מד"א שלי' לטפל בילדים קטנים, קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה, שכתוצאה מאכילת פיצוחים ופירות יבשים נחנקים ועומדים בסכנת חיים.

מצב זה מצריך טיפול מידי להוצאת הגוף הזר מגרונו של הנפגע ובמד"א קוראים לציבור לנקוט בכללי הבטיחות ולפקוח עין, כשנותנים פירות יבשים ופיצוחים לילדים קטנים ולקשישים, העלולים חלילה לגרום לחנק.

 

כללי בטיחות

* עקב סכנת חנק – במד"א ממליצים להימנע ואף להרחיק פיצוחים ופירות יבשים מהישג ידם של ילדים מתחת לגיל 5.

* בזמן אכילת פיצוחים ופירות יבשים – יש להקפיד להשגיח על ילדים בגילים 5-8 שלהם קנה נשימה צר וקיימת סכנת חנק. כמו כן, חשוב להקפיד להשגיח על קשישים וחולים הסובלים מבעיות בבליעה בזמן אכילת פירות יבשים ופיצוחים.

* יש לשים לב, כי בזמן שהילד אוכל פיצוחים ופירות יבשים – אין הוא מסתובב, משחק או מתרוצץ. עליו לשבת בזמן האוכל, דבר שיפחית את סכנת החנק.

* יש לחתוך את האוכל לחתיכות קטנות, להימנע מהשארת פרי בצורת עיגול והקפדה יתרה על לעיסת המזון היטב. יש לתת יתר תשומת לב בהגשת פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות, תאנים מיובשות, משמשים יבשים וכו' עקב מרקמם הדביק, שעלול לגרום לחנק וחסימת נתיב אוויר.

 מה עושים במקרה של קשיי נשימה?

יש להושיב את החולה במנוחה, להתקשר למד"א בטלפון חירום  או דרך אפליקציית 'מד"א שלי' ולהישמע להוראות החובשים והפאראמדיקים במוקד עד להגעת צוות מד"א למקום.

מה עושים במקרה של חנק?

במד"א מדגישים, כי בכל מקרה של חנק – כל שנייה היא קריטית.

במידה והנפגע מסוגל לדבר או להשתעל: יש לעודד אותו להשתעל בלבד ובמקביל לחייג למוקד החירום של מד"א בטלפון או דרך אפליקציית 'מד"א שלי'.

במידה והנפגע אינו מסוגל לדבר/ אינו משתעל/ לא נושם: חייג 101 והישמע להנחיות התדרוך הטלפוני לביצוע החייאה ע"י החובשים ופאראמדיקים מוקד מד"א עד להגעת האמבולנס למקום.

* דגש: בתינוקות וילדים קטנים – במידה וניתן, יש להפוך את המטופל ולטפוח על השכמות בנוסף לדברים המפורטים לעיל.

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "על מנת להימנע מפגיעות הנגרמות כתוצאה מחוסר תשומת לב, אנו מבקשים מהציבור לנקוט משנה זהירות בעיקר עם ילדים מתחת לגיל 5. צוותי מד"א ערוכים ובכל צורך רפואי יש לפנות למוקד החירום.

אני מאחל ט"ו בשבט שמח, בריא ובטוח לכלל הציבור בישראל".

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

רימון רסס הושלך לעבר בית באור יהודה. צילום: דוברות המשטרה

נעצר חשוד בהשלכת רימון לבית באור יהודה – גרם לנזק כבד

תפריט נגישות