יום שישי , אפריל 19 2024
דף הבית / לטייל ביום העצמאות – 14 פינות חמד חינמיות שאסור לכם לפספס

לטייל ביום העצמאות – 14 פינות חמד חינמיות שאסור לכם לפספס

האתרים הממוקמים ברחבי הארץ, שוקמו והונגשו לציבור באמצעות רשות מקרקי ישראל, והם פתוחים לכלל הציבור ללא תשלום. צאו לטייל ושמרו על הניקיון. בין האתרים: מעיין נון ונחל השבעה בצפון, אגמון פולג ופארק נחל הדר במרכז ואגם ירוחם ופארק הצפרות באילת בדרום

נחל נון-צילום רשות מקרקעי ישראל
נחל נון-צילום רשות מקרקעי ישראל

אבא, אמא קצת יותר לאט. אז נכון שאין לאן למהר, אך בהחלט כדאי להכיר מראש את רשימת האתרים ברחבי הארץ ששוקמו והונגשו לציבור באמצעות רשות מקרקעי ישראל. הכניסה לכל האתרים היא ללא תשלום, רק להגיע, ליהנות מהטבע הישראלי והכי חשוב – לשמור על הניקיון לטובת כלל הציבור.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


להלן רשימת האתרים המלאה:

מרכז

יער השלום- ירושלים

פינה קסומה בלב ירושלים  הכוללת 2000 דונם של יער עם טיילות, נקודות תצפית ונוף, פינות מנוחה ופיקניק, מתקני נופש פעיל וספורט וחניון לילה מטופח ופעיל.

בין מרבדי דשא מוריקים, עצי מחט ועצי זית שוכן מתחם יער השלום הממוקם בסמוך לטיילת ארמון הנציב, מבנה האו”ם ההיסטורי ושטחים עירוניים בנויים ונועד להגן על היער באזור בית יערן. היער משתרע על פני 2000 דונם ובו כמה נקודות תצפית, פעילויות ספורט ופנאי וכולל שבילים, תצפיות נוף, מתחם התארגנות ויציאה לטיולים וסיורים בחיק הטבע. במקום הוקם חניון לילה עם אוהלים, מתקני נופש פעיל לילדים, שולחנות פיקניק, שירותים ותאורה לרווחת הציבור והמטיילים השוהים בו בשעות לילה. החניון ממוקם במרחק הליכה ממתחם התחנה הראשונה. רשות מקרקעי ישראל היתה בין התורמים לפיתוח המקום באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(בוויז – יער השלום https://waze.com/ul/hsv9h9tunu )

יער השלום. צילום: רשות מקרקעי ישראל
יער השלום. צילום: רשות מקרקעי ישראל

גבעת התיתורה- מודיעין
540 דונם פארק טבע ומורשת עירוני עם אלמנטים טבעיים וארכיאולוגיים, שבילי רכיבה והליכה, פינות ישיבה ותצפית

פארק “גבעת התיתורה” פינה מקסימה ומרווחת עם ארכיאולוגיה הוא פרויקט סביבתי ומורשתי מיוחד אשר ממוקם בגבולה הצפוני של העיר מודיעין על שטח של כ-540 דונם. ייעודו של הפארק הוא שימור המופע הטבעי הפתוח של גבעת תיתורה והנגשת אתר ארכיאולוגי לציבור, המטיילים במקום ימצאו עתיקות, מערכת שבילים וטיילת מאספלט, תשתיות חניה, פינות ישיבה ותצפית, בריכת חורף, צמחיה ונטיעות וכניסות נוחות לאזור. רשות מקרקעי ישראל תרמה לפיתוח המקום באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(בוויז: גבעת התיתורה, דרך יגאל אלון, מודיעין מכבים רעות: https://waze.com/ul/hsv8vkzene)

פארק גבעת תיתורה–צילום עיריית מודיעין
פארק גבעת תיתורה. צילום: עיריית מודיעין

נחל רבה: 137 דונם של נחל, אגם, שבילים, פינות לפיקניק ופנאי

נחל רבה (נחל הבטון) שוכן וזורם בתוך ראש העין, בשטח של 137 דונם.  האתר הוא פנינת טבע במרכזה זורם נחל, אגם, שבילים ופינות לפיקניק ופנאי. הנחל הושב לקדמותו במסגרת פרויקט שיקום ופיתוח סביבתי ואקולוגי במרכזו הבטון פורק  הגדות הוסדרו מבחינת שיפועים ורוחב הערוץ כך שיתאימו לספיקת המים והאפיק שוקם. באזור האגם ושוליו נבנה בית גידול לח, הוסרו מינים פולשים וניטעה צמחיית גדות נחלים. רשות מקרקעי ישראל השקיעה בפיתוח המקום באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(בוויז: נחל רבה, ראש העין: https://waze.com/ul/hsv8yeeeve)

נחל רבה-קרדיט עיריית ראש העין
נחל רבה. צילום: עיריית ראש העין

אגמון פולג

אגמון פולג מצוי בלב אזור כפרי אך קרוב לעיר נתניה, במקום יש מסתור  לצפייה בעופות מים מיוחדים, המשתרע על גבי 61 דונם. הפרויקט קודם ע”י מועצה אזורית חוף השרון יחד עם הקרן לשמירה על שטחים פתוחים של רשות מקרקעי ישראל. מטרת הפרויקט היא שיקום אקולוגי של מקווה מים תוך התייחסות לשיפור בתי הגידול השונים, מגוון ותמיכה במגוון החי והצומח שבמרחב הלח. הפרויקט עוסק בעיקרון החינוכי של הנגשת האתר ויצירת מסלול לימודי המשלב ערכי טבע, תרבות ומורשת לרווחת הקהילה, כולל סלילת דרך היקפית מרוחקת ומוסתרת, התקנת שילוט לפי תוכנית לימודית, הקמת כיתות לימוד וגידור בטיחותי לאורך המצוק;

(יש לרשום בוויז – אגמון פולג https://waze.com/ul/hsv8z8bwb6)

פארק נחל הדר הוד השרון

נחל הדר הוא פארק ייחודי מסוגו בארץ ובעולם, אשר מממש את עיקרון החזרת המרחבים הטבעיים וההיסטוריים של נחל הדר ונחל הירקון לתושבי העיר, והוא הפך לפנינת טבע אמיתית במרכז ומושך אליו הרבה מטיילים ומשפחות שמחפשות פינה שלווה וירוקה בלב העיר.  נחל הדר ממוקם בשטח שמדרום לתחום המבונה של העיר הוד השרון ומשתרע של שטח של כ-115 דונם .

במרכז הפארק ממוקם אגם אקולוגי המתפקד כמקווה מים טבעי בשטח של כ-27 דונם  עם צמחיית מים ונחלים מקומית, נקודות תצפית מוצלות על הציפרים ובעלי החיים ולצידו טיילת המקיפה את האגם.

נחל הדר, הוא אחד מיובליו של נחל הירקון, אשר סבל לאורך שנים מהזנחה ומשפכי ביוב שזרמו אליו.  רשות מקרקעי ישראל באמצעות הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים ועיריית הוד השרון שיקמו את הנחל והפכו אותו לפארק אקולוגי, עם האגם האקולוגי הגדול במדינה.

(וויז: נחל הדר: https://waze.com/ul/hsv8ycfy07)

פארק נחל הדר הוד השרון-צילום אסף פרידמן
פארק נחל הדר הוד השרון. צילום: אסף פרידמן

צפון

נחל ומעין עין נון

פינת חמד יפהפיה המשתרעת על 26 דונם פארק הכולל אמפיתיאטרון מדשאות, פינות פיקניק ומנוחה, שבילי הליכה ורכיבה על אופניים. הפארק מונגש לבעלי מוגבלויות. מתחם “נחל נון” הוא פנינת טבע עם נחל ומעין שוכן בבקעת גינוסר, מזרחית למושבה מגדל, המעיין והנחל עברו שיקום סביבתי אקולוגי וסביבי והתאמת המקום לטיולים ולפיקניקים למשפחות ולמטיילים

בחלקו המערבי משיק האתר לתוואי של שביל ישראל, שביל הבשורה ושביל אופניים הצופה לכנרת. בריכת המעיין וסביבתה הינם אתר ארכיאולוגי מהתקופה הרומית, באתר נובע מעיין המזין שתי בריכות, טבעית ומלאכותית. מהבריכות ממשיכים המים באפיק הטבעי של נחל נון, דרך מעביר מים עותומאני, מתחת לכביש 90 ועד הכנרת. הקרן לשמירה על שטחים פתוחים הקצתה כ-1.16 מיליון ש”ח לפרויקט ולפארק.

(וויז: נחל נון: https://waze.com/ul/hsvc6b1ym2)

שביל בין הגשרים, מבואת הכניסה לבית שאן – נחל חרוד: 3 ק”מ שביל לנופי חרוד

שביל בין הגשרים מחבר בין גשר הכניסה המערבית לבית שאן, עד לגשר הקטוע של העיר העתיקה בית שאן ומסתיים בגשר קניון הבזלת, שעליו אפשר לעבור ולהתרשם מנופי החרוד. לאורך השביל מספר גשרים ופינות ישיבה. בימים אלו הפריחה בשיאה. המקטע החדש, באורך של כ-800 מטרים ששופץ באדיבות רשות מקרקעי ישראל, מתחבר ומשלים שביל מלא שאורכו הכולל כ-3 ק”מ, לרבות פינות ישיבה ופרגולת הצללה, בין כפר תבור, שיבלי אום אל ג’אנם וכפר הנוער החקלאי כדורי, דרך נחל השבעה ועד לנחל קשת.  האתר פותח באמצעות רשות מקרקעי ישראל .

הגעה: בכניסה הראשית לעיר בית שאן לבאים מכיוון עפולה, נכנסים למבואת הכניסה לפארק בית שאן – נחל חרוד ומשם יורדים עם הנחל בשביל סלול לאורך נחל חרוד עד לקניון הבזלת. חלקו של השביל שוקם וחודש לאחרונה ואורכו כ-3 ק”מ. השביל מתאים למשפחות.

(וויז: שביל בין הגשרים, חניון, דרך נוף נחל חרוד, בית שאן: https://waze.com/ul/hsvc0ztz4g)

פארק תבור, נוף הגליל

פארק תבור נחנך בשנה שעברה ותחילתו בשכונת מאליבו (רחוב הורדים) בנוף הגליל, הנמצאת בסמיכות ליער צ’רצ’יל, שעלה באש בשריפה בחודש אוקטובר 2020. הפארק כולל שבילים מונגשים לנכים ועגלות, גשרוני חציית הנחל, הסדרי נגישות ובטיחות, פינות ישיבה ועוד. פעולות השיקום בוצעו באמצעות רשות מקרקעי ישראל, הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

נחל תבור הזורם לאורך הפארק מנקז אליו את מי הגשמים היורדים מן ההר ובעונת החורף מספק מופע זרימות ונוף טבעי מרהיב לתושבי השכונה, העיר והמבקרים.

(וויז: פארק תבור, נוף הגליל: https://waze.com/ul/hsvc45bf3j)

פארק תבור- צילום: רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי
פארק תבור- צילום: רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי

נחל השבעה

נחל השבעה (ואדי אל-מידי) שבגליל התחתון (מועצה מקומית שיבלי אום אל ג’אנם), שוקם באמצעות רשות מקרקעי ישראל  (הקרן לשמירה על שטחים פתוחים )  ורשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי ובשיתוף גורמים סביבתיים אחרים,  והוא עבר הנגשה לנכים. במסגרת העבודות בוצע ניקיון פסולות מהנחל (מעל 100 משאיות אשפה), שיקום הנחל והסדרתו- הרחבת הנחל, אדריכלות נופית, סיכרונים ומפלונים, על מנת לנתב את זרימת מי הגשמים למופע של נחל.

במקום נסלל שביל סלול מונגש לנכים ופינות ישיבה ופיקניק לציבור. מקטע הנחל שבוצע כשלב ראשון, מתפרס על פני כ-3 ק”מ מצומת עין זעטוטא ששוקם ממש כעת לכיוון כדורי לצפון וכביש 65 לדרום.

נחל השבעה (ואדי אַלְמִידִי) מתחיל את דרכו במזרח הרי נצרת. הנחל יורד לעבר קיבוץ בית קשת, עובר בין בית ספר כדורי לשיבלי ומתחבר לנחל תבור מדרום לצומת גזית. שמו העברי של הנחל מנציח את שמם של שבעה לוחמי פלמ”ח שנהרגו בנחל במלחמת העצמאות.

בנחל, שאורכו כשמונה ק”מ, מתקיימת בחורף זרימה שיטפונית מהרי נצרת ובהמשך השנה זרימה שמקורה במעיינותיו ובמעיינות יובליו – נחל קשת ונחל אזנות. ערוץ הנחל נשמר טבעי במורדות ההרים, אך במהלכו בשטחים החקלאיים הוסדר לתעלה ששינתה את אופיו הטבעי לחלוטין.

נחל תבור ויובליו הם מסדרון אקולוגי חשוב המקשר את בקעת הירדן עם הגליל התחתון. נחל השבעה כאמור זוכה כעת לשיקום, השבת המופע והצמחייה הטבעיים שלו ופיתוחו למקום מפגש לתושבי הסביבה.

(וויז: חניה שכונת אלונים, מורן, כפר תבור: https://waze.com/ul/hsvc1vztzg

חניון נחל קשת:  https://www.google.com/maps?q=32.6994505,35.4090846&z=17&hl=he)

דרום

שביל האור

כ-50 ק”מ של חוף ים, דיונות, כלניות, טבע ומורשת אשר עברו שיקום, שדרוג והנגשה למטיילים.
שביל האור מחוף אל חוף מהווה אתר נופש, פנאי וטיול ויעניק לציבור גישה נוחה ומוסדרת לשטחים הפתוחים ושביל מסודר בין חוף ניצנים לחוף זיקים. במקום מוצעים 3 מסלולי טיול שונים:

* אזור ניצנים: השביל היורד אל מורשת הרותם והשקמים אל החולות.

* אזור חוליקאת: מראש הגבעה אל הבוסתן במסלול מעגלי חזרה. שם ניתן לראות כלניות.

* אזור זיקים: מנקודת חציית השביל את הכביש לעבר הים.

במקום בוצעו עבודות שיקום הנוף הצמחי והמגוון הביולוגי, הנגשה ופיתוח אזור טבע ומורשת הכולל שבילים, פינות תצפית ומתחמי ישיבה ובילוי. השקעת הקרן נאמדת בכ-2.257 מיליון שקל.

(וויז: גברעם הישנה: https://waze.com/ul/hsv8eeqg4k)

לינק לסרטון: https://www.youtube.com/watch?v=Y4ODnpD18Eg

שביל האור-קרדיט צילום רשות מקרקעי ישראל
שביל האור. צילום: רשות מקרקעי ישראל

דרך הבשור

אם תרצו לצאת למרחבים, דרך נוף הבשור המשתרעת מפארק אשכול ועד קו ירקון נגב ויער מילואים היא מקום נפלא לטייל בו. רשות מקרקעי ישראל השקיעה בפרויקט לשימור האזור, טיפוחו והנגשתו לציבור בשותפות עם גופים נוספים. נחל הבשור נמשך כ-80 ק”מ וחוצה בין הסביבה הים תיכונית לסביבה חולית מדברית בנגב ולכן הנוף בו משלב בין שתיהן, במקום ניתן לראות עופות דורסים, צמחייה מקומית ועצי אשלים. במסגרת הפרויקט פותחו לטובת הציבור מוקדי תצפית ומנוחה, דרכי עפר למעבר רכבים הוסדרו ושטחים של הנחל שלא היתה אליהם גישה מסודרת פתוחים עתה למטיילים. רשות מקרקעי ישראל תרמה לפיתוח האתר באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(וויז: עין בשור https://waze.com/ul/hsv8d0gdc3)

הבשור-צילום ארז לוטן
הבשור. צילום ארז לוטן

פארק הצפרות אילת

אם אתם חובבי טבע וצפרות כדאי שתקפצו לבקר בפארק הצפרות באילת ,  הוא אתר חשוב לציפורים נודדות, שכן אילת היא הגשר היבשתי היחיד המחבר את אירופה, אסיה ואפריקה והיא נקודת המוצא לחציית מדבר הסהרה. במרכז הפארק  שמשתרע על 70 דונם , אגם גדול  ומערכת שבילים ,גשר, פינות ישיבה והתכנסות  ונקודות תצפית שונות.   לפארק הובאו מתחנת המחקר ציפורים יחודיות, וכמו כן בוצעה העשרת מלאי מזון הציפורים במקום וחידושו, בכדי להעניק לעופות הנודדים נקודת פתיחה טובה ביציאה להמשך המסע המפרך.,

רשות מקרקעי ישראל תרמה לקידום הפיתוח של הפארק באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(וויז: פארק הציפורים – מרכז צפרות, אילת: https://waze.com/ul/hsv2b5z6nf)

פארק הצפרות אילת. צילום :אורטל צבר
פארק הצפרות אילת. צילום :אורטל צבר


אגם ירוחם

אתר טבע  מיוחד במינו בעיר ירוחם  שבנגב.  ההמשתרע על שטח של כ-4000 דונם, כאשר ממערב שוכן אגם ירוחם וממזרח המכתש הגדול.  במקום בוצע פיתוח מסיבי שהפך אותו לנקודת משיכה למשפחות ולמטיילים. תמצאו במקום טיילת המובילה מהסכר לאורך הגדה הדרומית ועד המזרח, ובחזרה, נקודות תצפית על ציפורים, פינות ישיבה המתאימות לפיקניק ועוד. המקום מתאים להולכי רגל ורוכבי אופניים.

רשות מקרקעי ישראל השקיעה בשיקום וטיפוח האתר באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(וויז: אגם ירוחם – חנייה ראשית פארק, ירוחם: https://waze.com/ul/hsv8b61wch)

אגם ירוחם-קרדיט צילום רשות מקרקעי ישראל
אגם ירוחם. צילום: רשות מקרקעי ישראל

פארק נחל באר שבע

פארק נחל באר שבע  הוא אתר נופש פעיל המשתרע על שטח של 5300 דונם שקידמה עיריית באר שבע. במקום הוקמה מזרקה ומתחם ספורטק לטובת פעילות נופש ספורט ופנאי של תושבי העיר והסביבה ולטובת מטיילים המגיעים לעיר אשר יהנו גם מגשר מטיילים, מסלעות מטופחות לצד פינות מנוחה, פיקניק ובילוי. רשות מקרקעי ישראל תרמה לפיתוח המקום באמצעות הקרן לשמירה על שטחים פתוחים.

(וויז: פארק נחל באר שבע https://waze.com/ul/hsv8c8n5tt)

פארק נחל באר שבע-. צילום: רשות מקרקעי ישראל
פארק נחל באר שבע-. צילום: רשות מקרקעי ישראל


מנהל רשות מקרקעי ישראל ויו”ר הקרן לשמירה על שטחים פתוחים, יעקב (ינקי) קוינט
אומר, “יום העצמאות הוא זמן מצויין לצאת לטבע וליהנות מנופי ארצנו היפה. אנו מזמינים את כלל הציבור בישראל ליהנות מאתרי טבע ומורשת שפיתוחם, שיקומם והנגשתם לציבור מומנו על ידי רשות מקרקעי ישראל באמצעות הקרן לשמירה על השטחים הפתוחים . באתרים השונים המטיילים יהנו משבילים מסודרים לרכיבה והליכה, פינות ישיבה, פיקניק ותצפית לפנאי ובילוי ועוד. בתכנון האתרים הושקעו תכנון והתאמה למאפיינים היחודיים המקומיים בהם שיקום צמחייה מקומית והמגוון הביולוגי, יחד עם ראיה עתידית וחשיבה סביבתית מתקדמת לטובת הצמחייה הייחודית של המקום וכן לטובת הציבור והדורות הבאים שייהנו משיקום ופיתוח הסביבה.”

רשות מקרקעי ישראל (רמ”י) רואה חשיבות בשמירה על האיזון בין פיתוח לשימור השטחים הפתוחים בישראל, לטובת השמירה על המגוון הביולוגי, על המערכות האקולוגיות ועל רווחת הציבור והדורות הבאים.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל info@ononews.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

השריפה בדירה בגבעת שמואל. צילום: דוברות כיבוי אש

גבר נספה בשריפה שפרצה בדירה בגבעת שמואל

תפריט נגישות