יום שלישי , ינואר 7 2025
דף הבית / מדד דירוג האשראי: באיזו עיר בבקעת אונו יודעים להתנהל הכי טוב כלכלית?

מדד דירוג האשראי: באיזו עיר בבקעת אונו יודעים להתנהל הכי טוב כלכלית?

חברת קפטן קרדיט מדדה את נתוני דירוג האשראי בשבעים הערים הגדולות בישראל. דירוג האשראי מגדיר את ההסתברות של כל אדם לעמוד בהתחייבויות הפיננסיות שלו, ובכך להנות מהצעות אטרקטיביות יותר מחברות אשראי חוץ בנקאיות. איפה נמצאת העיר שלכם? התשובות בכתבה

מדד דירוג האשראי בבקעת אונו. צילום אילוסטרציה canva

גני תקווה נמצאת במקום ה-2 בארץ במדד דירוג האשראי. כך עולה מנתונים שפרסמה חברת קפטן קרדיט, המתמחה בתחום פתרונות המידע העסקי לניהול סיכונים והזדמנויות עסקיות.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


הנתונים מציגים את החוסן הפיננסי (התנהלות כלכלית נכונה) של תושבי ישראל במהלך שנת 2024.

באופן כללי, עולה מהנתונים כי 75% מתושבי ישראל נהנים מדירוג אשראי המוגדר מצוין, כ-18% מוגדרים בדירוג אשראי טוב, והשאר (כ-7.5%) לא מצליחים לעמוד בהתחייבויות הפיננסיות אשר לקחו על עצמם.

באיזו עיר נהנים התושבים מדירוג אשראי גבוה?

חברת קפטן קרדיט פילחה את נתוני דירוג האשראי של 70 הערים הגדולות בישראל.

מניתוח הנתונים עולה כי העיר גבעתיים ממשיכה, זו שנה שניה ברציפות, להנות מדירוג האשראי הגבוה ביותר בישראל.

במקום השני נמצאת כאמור גני תקווה, ואחריה בחמישייה הפותחת נמצאות קריית טבעון, מודיעין-מכבים-רעות וכפר סבא.

במקום ה-10 בטבלת הדירוג הארצית נמצאת גבעת שמואל, קריית אונו מעט אחריה במקום ה-13, יהוד-מונוסון במקום ה-29, ואור יהודה סוגרת רשימת ערי בקעת אונו במקום ה-43.

שינויים בהרגלי האשראי: הישראלים למדו להשוות ולא לקחת את ההצעה הראשונה

נתוני קפטן קרדיט מצביעים על כך שסביבת הריבית הגבוהה ויוקר המחייה הצליחו לעשות את מה ששנים של חינוך פיננסי התקשו: להשוות גם מוצרי אשראי.

שיעור חיפושי ההשוואות באפליקציה של קפטן קרדיט עלה ב-10% בשנה החולפת, ובכך סיפקו עדות לכך שהציבור רגיש יותר לגובה הריבית שהוא משלם ושואף להוזיל אותה ככל האפשר.

נתון מעניין נוסף שעולה הוא שחודש מאי הוא החודש שבו נרשמו הכי הרבה חיפושי הלוואות. כ-54% יותר בהשוואה לממוצע החודשי לאורך השנה.

לדברי משה ידגר, מנכ"ל לשכת האשראי לישראל מפעילת קפטן קרדיט, הסיבה לכך נובעת מכך שחג פסח האחרון נגמר בסוף אפריל (29.4) ולאחריו אנשים נטו לקחת יותר הלוואות כדי לכסות הוצאות או להתמודד עם השלכות מצטברות שהשפיעו עוד מאוקטובר 23 והצטברו לתקופה זו.

נמשכת מגמת ההישענות של זוגות צעירים על הוריהם

מדד הקפטן ממשיך את המגמה מהשנה שעברה, ומראה שגם ב-2024 דירוג האשראי הממוצע של בני 25-39 היה גבוה יותר מזה של בני 40-55 וזאת למרות שגילאי ה-20 וה-30 מאופיינים בעלייה בנטל הפיננסי בשל נטילת משכנתא, הוצאות על גידול ילדים ועוד.

לדברי ידגר, ההסבר לתופעה הזו לא מקרי: יותר ויותר הורים בשכבות גיל בוגרות יותר מסייעים לילדיהם מבחינה כלכלית ולא פעם נוטלים לשם כך הלוואות או אפילו לוקחים עבורם משכנתא.

"השנה גם ראינו ירידה קטנה מאוד בדירוג הממוצע של בני 55-69", מסכם ידגר. "זה ממצא שחשוב לבחון אותו לאורך שנים כדי לוודא אותו, אבל הוא גם עשוי להצביע על כך שהתופעה הזו מחלחלת לשכבות בוגרות יותר ולספק עדות אמיתית לעומק של יוקר המחייה ולהשלכות שלו. ייתכן שבשנה הבאה נראה את הפערים בדירוג מעמיקים לנוכח העלאת המע"מ ב-2025 ושאר ההשלכות של הגזירות הכלכליות המתוכננות".

אולי יעניין אותך גם: 

הורוסקופ/אסטרולוגיה: תחזית שבועית 1.12-7.12.2024

אור יהודה: תקף נהג, גנב את רכבו ונעצר-החשוד תושב העיר

 

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

סמ"ר עידו שמיח ז"ל. צילום: דובר צה"ל

דובר צה"ל מודיע: סמ״ר עידו שמיח מגני תקווה נפל בקרב בצפון רצועת בעזה

תפריט נגישות