הבטחות לחוד ומציאות לחוד. למרות פרסומים לאחרונה של מפעל הפיס על חלוקת אלפי טאבלטים לאזרחים ותיקים, בפועל, ייזכו עשרות בודדות של תושבים בכל עיר במכשיר במקרה הטוב.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
מפעל הפיס יצא בפרסום לאחרונה על מיזם חדש שנקרא “מתחברים”, שמטרתו לתמוך ולהפיג את בדידותם של האזרחים הוותיקים בתקופה הזו. מדובר במערכות מתקדמות לניהול שיחות וידאו על גבי טאבלט מותאם, המכשיר נקרא “מתחברים” וכך קרוי גם המיזם.
מפעל הפיס קרא בפרסום לתושבים לפנות לרשויות המקומיות לצורך קבלת המכשירים, אולם בפועל הרשויות כלל לא עודכנו על הנושא, ונותרו חסרי מענה מול עומס הפניות שנוצר בעקבות הפרסום. רק לאחר לחצים ופניות של הרשויות לקבל מידע, התברר כי מפעל הפיס יחלק כ-7,000 מכשירים בלבד בכל הארץ, וכך, במקרה הטוב, רשות תזכה ב-19 טאבלטים לפי ממוצע חלוקה בין 257 רשויות. עוד התברר, כי חלוקת הטאבלטים תתבצע רק בדצמבר.
גורמים ברשויות המקומיות טענו, כי מדובר במהלך יח”צני של מפעל הפיס, שהותיר אותן חסרות אונים אל מול התושבים שלהן. לדעתם, כל רשות תקבל בממוצע 10 טאבלטים, שזו כמות זעומה ביחס לפרסום הנרחב שנעשה לקמפיין. עוד אמרו, כי נעשה עוול גדול למטרה שלשמה כל הקמפיין הזה יצא, מאחר ומפעל הפיס דיבר על 5,000 טאבלטים בשלב הראשון לכל הארץ. לפי 257 רשויות מדובר בממוצע 19 טאבלטים לרשות, כאשר רשויות חלשות יותר אף עשויות לקבל פחות מהכמות הזו.
בדקנו מה המצב בבקעת אונו ומה הצפי לחלוקת המכשירים בכל עיר
אור יהודה : ב-12.10 פרסמה העירייה באתר, כי הליך קבלת המכשירים כרוך בהגשת קול קורא מטעמה. כמו כן, ציינו בעירייה, כי הם מקבלים הרבה מאוד פניות בעקבות הפרסום של מפעל הפיס ורק לאחר שמפעל הפיס יבצע תעדוף בין בקשות הרשויות השונות בהתאם למדרג הסוציואקונומי ונתונים נוספים, יוכרע כמה מכשירים תקבל העירייה (אם בכלל).
בגני תקווה: הגיבו בחריפות למיזם: “מדובר במהלך יח”צני של מפעל הפיס, שלא הביא לתועלת בשטח והותיר את המועצה חסרת אונים מול פניות התושבים. במסגרת המהלך, אשר נעשה ללא עירוב הרשויות, חולקו מספר מצומצם של טאבלטים למספר מצומצם של רשויות בישראל. באם נרד לפרקטיקה – מדובר בסה”כ בכ-7,000 מכשירים לכ-257 רשויות בארץ, כלומר, מה שיביא לחלוקה של כ-20 טאבלטים לכל היותר בכל רשות. עוד מתברר, כי חלוקת הטאבלטים תתבצע רק בדצמבר.
לאחר שהמועצה הגישה בקשה לקבלת ערכות לתושביה, היא נענתה, כי היישוב לא עומד בקריטריונים לחלוקה, בכך הביא פרסום מיותר למפח נפש לתושבות ותושבי היישוב המבוגרים בגני תקווה ובשאר הרשויות בארץ.
יהוד-מונוסון: “עיריית יהוד מונוסון מסייעת לוותיקי העיר להיות בקשר עם בני משפחתם ובכלל. העירייה רכשה 180 טאבלטים חדשים ומשוכללים.
בני הנוער גויסו, במסגרת פרויקט לחיזוק הקשר הבין דורי בעיר, לחלק את הטאבלטים ולהדריך את הוותיקים בגיל השלישי בשימוש בהם כולל באפליקציות שיתקינו עבורם.
בנוסף, העירייה הגישה מענה לקול הקורא של מפעל הפיס המציע טאבלטים בודדים.
הטאבלטים יחולקו בהתאם לקריטריונים של גיל ומצב סיעודי.
קריית אונו: “בהתאם להקצאה ב”קול לקורא ” של מפעל הפיס, העירייה מגישה בקשה ל-100 מכשירי טאבלט המותאמים לאדם המבוגר, לעיתים עם מאותגרות טכנולוגית, והמספק רק שיחות ווידאו של וואטסאפ, בשימוש ייחודי וקל לתפעול והפעלה. לא ניתן לדעת כמה מכשירים יתקבלו בסוף התהליך, מכיוון שההקצאה של מפעל הפיס אינה גדולה, ועומדת על 7,000 מכשירים עבור 1,100,000 אזרחים וותיקים בכל הארץ. העירייה תעביר את המכשירים שתקבל לגמלאי העיר על פי הקריטריונים שייקבעו על ידי מפעל הפיס”.
גבעת שמואל: “בהמשך לפרסומי מפעל הפיס על רכישת מכשירי טאבלט לאזרחים ותיקים לטובת מיזם ״מתחברים״ – מכשיר ייעודי לקבלת שיחות וידיאו בלבד, אנו מבקשים להבהיר כי הליך קבלת המכשירים כרוך בהגשת קול קורא מטעם הרשות, במסגרתו יחולקו כ- 5,000 מכשירים בלבד, לאזרחים ותיקים בכל הארץ. במהלך חודש דצמבר, יבצע מפעל הפיס תעדוף בין בקשות הרשויות השונות ובהתאם למדרג סוציואקונומי ונתונים נוספים, יחלק לרשויות השונות כמות מכשירים (אם בכלל). במידה ונקבל הקצאה של מכשירים, האגף לשירותים חברתיים של העירייה, יוציא פרסום בעניין זה, ואזרחים ותיקים יוכלו להגיש בקשה. כלל הבקשות יבחנו עפ״י שיקולי האגף והודעות לזכאים יצאו בהתאם”.
תגובת מפעל הפיס: “לצורך המיזם ‘מתחברים׳, רכשנו מחברת סלקום כ- 7000 מכשירים בשלב הראשון, על מנת שאזרחים ותיקים שידם אינה משגת יוכלו לקבל מכשיר ייעודי ידידותי ונגיש. כאמור, בשלב זה מדובר ברכישה של אלפי מכשירים והודגש בכלל הפרסומים שהמיפוי יעשה דרך לשכות הרווחה, כלומר לפי מפתח סוציואקונומי.
המיזם הוא רק חלק מתכנית כוללת למען האוכלוסייה הוותיקה בישראל ובמסגרתה הושקעו רק מתחילת משבר הקורונה כ- 80 מליון ש”ח, לצד הסבת אלפי שעות התנדבות של מלגאי הפיס שניצבים בחוד החנית של העשייה החברתית בתחום זה. בשום שלב לא התיימרנו לענות על כל צרכי המדינה בכל עת, אלא להוות חלק משלים וחיוני למערך הלאומי של ישראל בזמן חירום בכלל ולמען האזרחים הוותיקים בפרט, ובעיקר למען מי שידו אינה משגת.
נמשיך להוביל את המיזם בגאווה גדולה, תוך מאמץ עילאי להרחיב את הייצור והחלוקה בשלבים הבאים של הפרויקט ואנחנו שמחים על כל אזרח ותיק שיזכה להשתמש בו בקרוב. הקמפיין העלה את הנושא לסדר היום ואנחנו שמחים לדווח שישנם גופים נוספים שכבר הביעו עניין להירתם לנושא ואנו פועלים ללא לאות להרחבתו, לטובת אזרחים ותיקים נוספים”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]