יום שני , יוני 15 2026
דף הבית / עמוד הבית ראשי / מפת נפגעי הקורקינטים החשמליים בבקעת אונו נחשפת

מפת נפגעי הקורקינטים החשמליים בבקעת אונו נחשפת

על רקע שיא נפגעים ארצי, נתוני עמותת "אור ירוק" והלמ"ס חושפים את היקף התאונות בבקעת אונו בשנת 2025. שיאנית הנפגעים באזור: גבעת שמואל. וגם – באילו יישובים כלל לא נרשמו נפגעים?

קורקינט. צילום אילוסטרציה Canva
קורקינט. צילום אילוסטרציה Canva

שנת 2025 נרשמה כשנת שיא שלילית בנפגעים בארץ עם נתון כולל של 1533 נפגעים, המהווים עלייה של 5 אחוזים בהשוואה לאשתקד.

גם יישובי בקעת אונו נכללים בחלקם ברשימה, המעידה על המשך המגמה המדאיגה.

"שיאנית האזור" היא גבעת שמואל המובילה את רשימת היישובים שנבדקו באזור עם מספר כולל של 9 נפגעים בתאונות קורקינטים חשמליים במהלך השנה. בקריית אונו נרשמו 3 נפגעים במהלך השנה החולפת, ביהוד-מונוסון 2 נפגעים ובאור יהודה נפגע בודד.

גני תקווה וסביון "זכו לחסד" במסגרת הרשימה, כאשר על פי המדד כלל לא נרשמו בהם נפגעים מתאונות קורקינטים במהלך 2025.

ובכל זאת, למרות שהמספרים בבקעת אונו ובגבעת שמואל נמוכים משמעותית מאלו של תל אביב (המובילה את רשימת הנפגעים הארצית עם 433 נפגעים) או מהשכנה רמת גן (54 נפגעים), בעמותת "אור ירוק" מבהירים כי מדובר בכלי תחבורה מסוכנים שאינם פוסחים על אף עיר או שכונה.

לדברי מנכ"ל עמותת "אור ירוק", עו"ד יניב יעקב: "הקורקינטים החשמליים נכנסו לישראל כצעצוע נחמד ותמים, אבל בעשור האחרון מספר הנפגעים רק הולך וגדל. מדובר בכלי תחבורה לכל דבר, כלים עוצמתיים על שני גלגלים, לא יציבים ונעדרי הגנה לרוכבים עליהם. מספר הנפגעים הגבוה מחייב את משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לא להסתפק בקמפיינים תקשורתיים בלבד, אלא גם לפעולה אמיתית שתציל חיי אדם. יש לקדם סלילת שבילי רכיבה בטוחים ומופרדים ובמקביל לחזק את האכיפה המשטרתית והעירונית כדי לייצר אווירה הרתעתית שתמנע מהרוכבים לסכן את עצמם אותנו בכביש. הגיע הזמן לעצור את הכאוס ברחובות ובכבישים ולהחזיר להולכי הרגל את תחושת הביטחון".

להצטרפות לקבוצת העדכונים בזמן אמת >> לחצו כאן

קרה משהו מעניין בשכונה? נתקלתם בסיפור שחייבים לספר? צרו איתנו קשר במייל [email protected] או בוואטסאפ

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

חברת החשמל הקימה תשתית חשמל לצרכי בנייה בשכונת "גדות" ביהוד. צילום: יוסי וייס

התשתית כבר כאן: שכונת "גדות" ביהוד מונוסון חוברה לחשמל

תפריט נגישות