מערכת החינוך חזרה לעבוד במתכונת מלאה אחרי שנה של סגרים, לימודים בזום וקפסולות.
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
מוסדות החינוך מגיל גנים ועד י"ב פועלים כסדרם, אך הגנים הפרטיים שתחתם פעוטות מתחת לגיל שלוש, עדיין מלקקים את הפצעים הכספיים בעיקר ממשקי הקורונה, כאשר מאות גנים כאלה נאלצו לסגור בלית ברירה ולא חזרו לפעול.
מאות אחרים עדיין מנסים להחזיק את הראש מעל המים ולקיים שגרה. ככה זה כנראה שאין באמת "אבא ואמא" שדואגים מצד הממשלה.
לוסי חדידה, מנכ״לית ארגון 'גנים ברמה אחרת', שמאגדת כ-150 גנים פרטיים ברחבי הארץ, מספרת על הקושי וחוסר דאגה אמיתי מצד הרשויות: "עברנו שנה קשה שאף מחמירה. אם זה תקנות פיקוח, הורים שעזבו, ילדים ירדו בכמות, אין כח אדם, דרישה של שימוש חורג מהרשויות.
המון גנים נסגרים. יש לי גנים בכל הארץ, אז אני יודעת את המספרים. רק באזור בקעת אונו כמה מאות נסגרו, כשבכל גן יש לפחות 30 ילדים.
הרבה גנים לא יכלו לעמוד בנושא החזרת כספים להורים על התקופות שהגנים היו סגורים, ממש קטסטרופה".
ההורים קיבלו החזרים על הזמן שהגנים היו סגורים?
"חלקם זכו להחזרים כספיים, אחרים בדמות החזר של ימי עבודה".
איזו חלופה הייתה לילדים?
"ההורים נאלצו להסתדר ולמצוא גן חלופי במהלך השנה".
איך את מנסה למזער נזקים?
"נכון לעכשיו אני מפעילה לחץ ב-3 מישורים: במדיה, קשרי ממשל ומול הרשויות משקפת את המצב, כדי להפעיל לחץ שהעיריות ירדו מאיתנו בנושא השימוש החורג ולמצוא פתרונות לגבי הרחבת כח אדם ומקווה שהדברים יתחילו לזוז".
תסבירי מה הכוונה שימוש חורג?
" זה להתאים את כל המבנה, אפילו לשנות אותו עם חדר ממ"ד, כשרובנו בדירות שכורות, אז אין אפשרות כזו. לשנות מטבחים, כמות כיורים. הדרישות מאוד יקרות. יש לי קולגה שהשקיעה קרוב למיליון ש"ח ועדיין לא עברה, גם משלמים שכירות גבוהה יותר על המבנה כי הוא משמש כגן".
לוסי לא רק מציפה את הבעיות, היא מציעה גם פתרונות: "שייתנו הנחיה להקפאת הדרישה של שימוש חורג מהגנים עד אשר הנושא יידון בחוק ההסדרים ושירחיבו לנו את מאגר כוח האדם לגנים בהפניית עבודה מועדפת גם לתחום שלנו".
מדי כמה זמן, מתפרסם מתווה חזרה לפעילות, מסבירה מנכ״לית גנים ברמה אחרת: "לפי המתווה האחרון הכל כמעט משוחרר, למעט הורים שאינם מורשים להיכנס לגנים ומפעילי חוגים רק עם תו ירוק בחצר במרחב. הצוות של הגן מחויב להיות עם מסכה בתוך הגן".
למרות החזרה לפעילות, המצב בשטח ממשיך להיות קשה, מסבירה לוסי: "גנים ממשיכים להיסגר, כל כמה ימים אני מקבלת הודעה שגן עומד להיסגר וצריך למכור ציוד".
אין אבא ואמא
הטיפול והאחריות על הגנים הפרטיים נופל לא פעם בין הכיסאות. אומנם משרד העבודה והרווחה הוא האחראי, אך בפועל זה רחוק מלהיות אידאלי.
"מחודש ספטמבר נשתייך למשרד העבודה והרווחה בצעדים מדודים. אין ספק שהממשלה לא שמה דגש על הגילאים שלנו, מבחינתה זה מגיל 3 ומעלה. כרגע אנחנו כביכול משויכים למשרד העבודה והרווחה, בדגש על כביכול".
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]