יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / שכירויות בבקעת אונו – מי היא העיר היקרה ביותר?

שכירויות בבקעת אונו – מי היא העיר היקרה ביותר?

מנתונים שהתקבלו מאתר יד2 עולה כי ברוב ערי בקעת אונו חלה עלייה במחירי השכירות ברבעון השלישי של 2022 לעומת הרבעון שקדם לו. מה המחיר הממוצע של דירת 3 ו-4 חדרים בבקעה? ואיפה יש ירידה במחיר? כל התשובות בפנים

סלון. צילום אילוסטרציה canva
סלון. צילום אילוסטרציה canva

עלייה במחירי השכירות ברוב הערים בבקעת אונו. כך עולה מנתוני אתר יד 2 שהשוו מחירי שכירות ממוצעים של דירות 3 ו-4 חדרים ברבעון השלישי של שנת 2022 לעומת הרבעון השני.


רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


מהנתונים עולה כי בממוצע ארצי חלה עליה של 4% הן בדירות שלושה חדרים והן בדירות של ארבעה חדרים.

הערים בהן אחוז העלייה בין הרבעונים היה הגבוה ביותר הן הרצליה ודימונה.

דירת 3 חדרים בהרצליה הושכרה ברבעון הקודם במחיר ממוצע של 6,280 שקלים. ברבעון השלישי המחיר האמיר ל-6,790 שקלים – עליה של 8%.

דימונה היא שיאנית העלייה בדירות 4 חדרים עם עליה דרמטית של 10%. ברבעון הקודם דירה כזו הושכרה במחיר ממוצע של 2,590 שקלים, לעומת 2,860 ברבעון השלישי של 2022.

עליות משמעותיות נרשמו גם בקרית ים, נהריה ומודיעין מכבים רעות.

אז מה אומרים הנתונים אצלנו בבקעת אונו?

גבעת שמואל

מהנתונים עולה כי גבעת שמואל זו העיר בה מחירי השכירות עלו בצורה המשמעותית ביותר של דירת 3 חדרים. דירה כזו הושכרה ברבעון שלישי של שנת 2022 במחיר ממוצע של 4,762 שקלים, לעומת 4,481 ברבעון הקודם – עליה של 6%.

בדירות של ארבעה חדרים דווקא חלה ירידה במחיר של 2%. 6,098 שקלים בממוצע ברבעון שלישי לעומת 6,180 ברבעון הקודם.

רעיה רובינשטיין, ממשרד התיווך ‘הבתים של רעיה’ המתמחה בגבעת שמואל מסבירה:

“בגדול, חשוב להבין שהמחירים שאנחנו רואים בשוק הם תוצאה של ביקוש והיצע, כלומר כמה אנשים מבקשים את מה שיש לשוק להציע. אם יש פחות היצע או יותר ביקוש השוק מגיב בהתאם. בנוסף, בדרך כלל כשמחירי הדירות עולים יש אנשים שלא יכולים לקנות ולכן פונים לשוק השכירות.

אובייקטיבית יש פחות דירות 3 חדרים בשוק, ולכן ככל שהביקוש עולה וההיצע נמוך המחירים עולים.

לגבי הירידה במחירי השכירות לדירות 4 חדרים ההיצע גדול יותר כי רוב הדירות הן דירות 4 חדרים ולכן המחירים ירדו כי יש ביקוש קבוע עם היצע גדול יותר”.

יהוד מונוסון

ביהוד-מונוסון חלה ירידה משמעותית של לא פחות מ-5% במחירה השכירות של דירת 3 חדרים. ברבעון השני של 2022 הושכרה דירה כזו במחיר ממוצע של 4,550 שקלים, וזאת לעומת 4,318 ברבעון השלישי. זו הירידה החדה ביותר בארץ בצוותא עם מגדל העמק.

בדירות 4 חדרים המצב הוא הפוך. ברבעון 2 הושכרה דירת 4 חדרים במחיר ממוצע של 5,697 שקלים לעומת 5,904 שקלים ברבעון שלישי.

קריית אונו

דירת 3 חדרים בקריית אונו הושכרה במחיר ממוצע של 4,550 שקלים ברבעון שני של 2022. ברבעון השלישי היא כבר הושכרה במחיר ממוצע של 4,650. עלייה של מאה שקלים ו-2%.

מגמה הפוכה נרשמה במחירי השכירות של 4 חדרים. 6,670 שקלים ברבעון שני לעומת 6,530 ברבעון שלישי – ירידה של 2%.

הדרי אללוף ממשרד התיווך רימקס פרימיום ONE קרית אונו / גבעת שמואל מסבירה:

“הכל זה עניין של ביקוש והיצע. כרגע בשוק אין הרבה דירות 3 חדרים להשכרה והתחרות על כל דירה מביאה את השוכרים הפוטנציאליים לשלם קצת יותר כדי להשיג את הדירה עבורם.

זוג צעיר או אפילו יחיד או גרוש מעדיפים דירת 3 חדרים כי גם ההוצאות קטנות יותר באופן יחסי מדירות 4 חדרים.

זה לא חדש שמעבר לשכירות יש וועד בית / חברת ניהול וארנונה שמן הסתם עולים ככל שהדירה יותר גדולה ולכן הביקוש לדירות 3 חדרים גדול יותר ולצערי ההיצע גם קטן יותר וכל אדם מכיר את הנוסחה במכירות: היצע קטן + ביקוש גדול= מחיר גבוה.

אור יהודה

עלייה של 2% נרשמה במחירי השכירות באור יהודה לדירת 3 חדרים. מחיר ממוצע ברבעון שני עמד על 4,560 שקלים, לעומת 4,650 שקלים ברבעון השלישי.

עליה משמעותית של 5% נרשמה במחירי שכירות של דירות 4 חדרים. ברבעון שני של 2022 הושכרה דירה כזו במחיר ממוצע של 5,540 שקלים, וברבעון השלישי המחיר כבר קפץ ל-5,810 שקלים.

שרית שחם ממשרד התיווך רימקס לב המרכז באור יהודה מנסה להסביר: “בסופו של דבר הכל זה עניין של היצע וביקוש. בתקופת רבעון שלישי הרבה יותר אנשים מחפשים להיכנס לדירה בשכירות, כי זו פתיחה של שנת הלימודים וכו’. מי שבעיקר מחפשים אלה משפחות ולכן העלייה היא הרבה יותר משמעותית בדירות של 4 חדרים ומעלה”.

גני תקווה

במועצה המקומית נרשם שינוי מינורי במחיר השכירות של דירת 3 חדרים. 4,319 שקלים ברבעון שני לעומת 4,368 ברבעון שלישי – עליה של 1% בלבד.

בדירות של 4 חדרים נרשמה ירידה של 3% בין הרבעונים. ברבעון השני הושכרה דירה כזו במחיר של 6,286 שקלים בממוצע, לעומת 6,098 ברבעון השלישי. הירידה הזו מציבה את גני תקווה במקום השני בארץ באחוז הירידה בצוותא עם טירת הכרמל.

אולי יעניין אותך גם: פורסם מדד הערים היציבות מבחינה כלכלית- מי היישוב מבקעת אונו שנמצא ברשימה?

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות