כל מרכז מסחרי, קניון או מפעל גדול, שואף שלעובדים שלו יהיו תנאים נוחים וטובים. אם ניקח לדוגמא קניון, ברור לכל כי מטרתו של מנהל המקום הוא לספק חוויית קניה ללקוח וגם תנאי עבודה נוחים לעובדים. אותה חוויה לא מתחילה בכניסה לחנות הבודדת, אלא למתחם הקניות עצמו ואם הריחות יהיו לא נעימים במתחם – החוויה עלולה להיהרס לחלוטין.
כמות מרכזי הקניות והקניונים בארץ גדלה משמעותית מאוד בשנים האחרונות, ומטרתם העיקרית היא למשוך את הלקוח בדרכים שונות ולעודד אותו להישאר במתחם לזמן ממושך. על פי מחקרים שנערכו בנושא, התברר כי המתחמים המוצלחים, הם אלה שהצליחו ליצור אווירה נעימה – וריחות טובים. כן כן, הדרך ליצירת מתחם קניות, מרכז מסחרי או קניון מוצלח עוברת דרך מרכיב הריח, עליו לא תמיד שמים את הדגש.
לאורך השנים, מחקרים קבעו כי לריח קיימת השפעה משמעותית על ההתנהגות במרחב, החל מריחות שאנו יודעים לנטרל אוטומטית ועד ריחות שמשפיעים על הרגשות. לכן, קל להבין מדוע ריח הוא מרכיב קריטי ליצירת חוויה טובה ללקוחות ולעובדים בקניונים, מרכזי קניות ומפעלים.
אז נכון, לחדרי אשפה במקומות הללו יש תקנים מסודרים המתייחסים לתחזוקה, התקנה ותפעול, כאשר חלק גדול מחברות הניהול יודעות איך להתמודד איתם. מצד שני, בחלק מהמקרים ה-מתקן שאמור לדאוג לנוחות, הפך למפגע של ממש – אמנם בחנות אולי הריח יהיה טוב אבל אם הוא רק נמצא באיזור האשפה או התעשיה של המקום, מדובר במפגע ריח קשה שעלול להיות קשה מנשוא.
הדבר עלול להביא להיווצרות חיידקים מסוכנים ומדובר בסוג של מפגע תברואתי ואקולוגי. בנוסף, תחזוקת חדר האשפה גם כוללת עלויות צריכת חשמל גבוהות עקב הפעלת מערכות מיזוג או קירור, כשגם עלויות אחזקה ותפעול גבוהות, עקב שימוש בחומרי ניקוי וחיטוי. ההשפעות של הסכנות שציינו לעיל עשויות להיות בלתי הפיכות. כך למשל, השפעת גז מימן גופרי (הנוצר מאותם ריחות) פוגע בחוש הריח וגורם לבני אדם לא להרגיש את הריח שלו, אך כן להרגיש את הריחות האחרים.
מצד אחד יש את הפתרונות הלא יעילים, כמו למשל התקנת מתזי ריח וכדומה. פתרון שכזה מקל על התחושה אך לא מונע מגז מימן גופרי לבצע את זממו בגוף שלכם. מצד שני, הפתרון הנכון הוא למנוע מגז מימן גופרי ומעוד אינספור גזים נדיפים אחרים להיווצר בחדר אשפה ע”י טכנולוגיות מבוססות הידרוקסיל, ולסלק אותו בשיטה טבעית ובטוחה. איך עושים את זה? חברת הידרוקסיל מספקת פתרון טבעי לנטרול מפגעים בחדרי אשפה ובורות ביוב, אשר מאושר ובטוח לשימוש בסביבת בני אדם.
עם אותה מערכת מיוחדת, אין צורך להפעיל מערכות מיזוג אוויר, שגם ככה אינן מספקות את הפתרון, עולות הרבה כסף ומבזבזות חשמל רב. הפתרון שמציעה הידרוקסיל מביא להתייעלות אנרגטית, תוך שמירה על אחריות תאגידית (דאגה לבריאות האנשים שעובדים באזור חדר האשפה/ביוב באופן קבוע) וחיסכון משמעותי מאוד בעלויות החשמל השנתיות, שיכולות לנוע בין 70000-100000 ₪ בשנה.
במילים אחרות, בנוסף לחשיבות השמירה על איכות הסביבה, התקנת המערכת של הידרוקסיל הופכת אותה למשתלמת גם בהיבט הכלכלי, שכן היא מייצרת חיסכון של עשרות אלפי שקלים בשנה והחזר השקעה מהיר. העובדה כי המערכת מטפלת בווירוסים, בחיידקים, בעובשים ובאיכות האוויר בחללים סגורים, מביאה לפתרון מהיר של בעיית הריחות ומונעת בעיות מתמשכות בתחזוקה. מדובר בפתרון ירוק וטבעי, שתורם לקיימות כשאנשי הצוות של החברה מלווים את הלקוחות לאורך כל התהליך, משלב ההתקנה, דרך התכנון ועד השירות השנתי.
חשוב לציין כי בשנים האחרונות המשרד להגנת הסביבה אוכף את נוהל הגדרת מפגעי ריח, שמטרתו לקבוע את הקריטריונים שלפיהם נקבע ריח חזק או בלתי סביר האסור לפי חוק למניעת מפגעים. גרימת ריח חזק או בלתי סביר מהווה עבירה על הוראות חוק למניעת מפגעים והאחראים עליהם עלולים לשלם קנסות כבדים של מיליוני שקלים, בעקבות הפגיעה הסביבתית באזרחים. במשרד להגנת הסביבה ממשיכים גם בימים אלו לפעול לצורך שיפור המענה שהם נותנים לצרכים המשתנים של האוכלוסייה הנחשפת למפגעים וכן לגורמים המפוקחים. בכך, עלה הצורך בהשוואת סיפי הריח באזורים רגישים, שבהם שוהה אוכלוסייה למשך זמן ממושך (כמו בתי מלון, מפעלים, קניונים) ועם הידרוקסיל תהיו בטוחים כי תימנעו מכל צרה שכזאת.
בין הלקוחות שכבר נהנים מהמערכת של הידרוקסיל אפשר למצוא את משרד ראש הממשלה, פארק המחזור חירייה, חברת אחזקות מבנים רמות CBRE , שוק צפון, בניין אדגר, 360 , רשתות קמעונאיות ובניינים תעשייתיים בגודל 40-30 אלף מ”ר, מרכזי קניות ועוד. בשורה התחתונה, אין ספק כי מדובר ב-“win-win” עבור מנהלי חברות אחזקת מבנים ומנהלי האחזקה של הקניונים והמרכזים המסחריים.
רוצים לקבל פרטים נוספים?
לשליחת וואטסאפ לחצו כאן .
לשיחת טלפון לחצו כאן .
לשליחת אימייל לחצו כאן .