יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / השראה של תושבת גני תקווה הובילה להקמת מקרר קהילתי: “חיברתי בין ‘שאריות’ של כולנו למקרר”

השראה של תושבת גני תקווה הובילה להקמת מקרר קהילתי: “חיברתי בין ‘שאריות’ של כולנו למקרר”

אלה כץ שינפלד יזמה את הרעיון אליו התגייסה המועצה רגע לפני סוכות, הרבה הודות לתובנה יוצאת דופן, לאחר שנתקלה בפרשנות מיוחדת למילה שאריות. ראש המועצה: "שמחתי להיענות ליוזמה בתקופה כזו שחשובה הערבות ההדדית"

צילום: דוברות גני תקווה
צילום: דוברות גני תקווה

לקראת חג הסוכות המועצה בגני תקווה חנכה את מיזם מקרר קהילתי. מדובר במיזם חברתי שמטרתו לחבר את הקהילה לטובת מתן מענה לבעיית בזבוז מזון ולמען ניצול יעיל של משאבים. פרויקט דומה נערך ביהוד הסמוכה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


עסקי היישוב וחברי וחברות הקהילה מוזמנים למלא את המקרר במוצרי מזון שניתן לעשות בהם שימוש. המקרר פתוח לציבור הרחב ומתוחזק על ידי בית העסק “תבליני כוכבי” במתחם העסקים ברחוב הנגב ביישוב. דוד כוכבי, בעל העסק, שמע על המיזם ומיד נרתם לדאוג ולתחזק אותו ביום יום.

מקרר קהילתי בגני תקווה (צילום: דוברות גני תקווה)
מקרר קהילתי בגני תקווה (צילום: דוברות גני תקווה)

בעלי העסקים במתחם העסקים נרתמו לפרויקט גם הם ומילאו אותו במוצרי מזון מגוונים למען הקהילה. כל בעל עסק שנרתם לפרויקט יקבל מדבקת חברות, בעזרתה יוכל לסמן את העסק שלו. כך גם חברי וחברות הקהילה שיוכלו לזהות ולתמוך באותם עסקים, שתורמים למקרר באמצעות המדבקה החברתית שמספקת המועצה ולתמוך באותם עסקים בחזרה.

תרומה משותפת של עסקים ותושבים. המקרר הקהילתי (צילום: דוברות גני תקווה)
תרומה משותפת של עסקים ותושבים. המקרר הקהילתי (צילום: דוברות גני תקווה)

אלה כץ שינפלד, תושבת גני תקווה, יזמה את הרעיון להפעיל את המקרר ביישוב, על מנת שייתן מענה לבעיית בזבוז מזון ולחיבור הקהילה על כל גווניה.

כץ שינפלד סיפרה מנין שאבה את ההשראה למקרר הקהילתי: “הרעיון העומד בבסיס המיזם הוא להימנע מהשלכת עודפי מזון שעדיין ניתן להשתמש בהם לפח ולהעבירם לקהילה. ראיתי לפני די הרבה זמן כתבה שעשו בטלוויזיה על ״המקרר״ בירושלים או בתל אביב ושכחתי מזה.

לקראת חג שבועות עיתון גלובס פנה לעשרות ידוענים בשאלה – מהי המילה האהובה עליהם בעברית. נתקלתי שם במילה שבחרה בלוגרית בשם ״ליזה פאנלים״. היא בחרה במילה ״שארית״ (מילה שבחיים לא הייתי חושבת עליה כמילה הכי אהובה) וההסבר שלה ריתק אותי לגמרי.

היא כתבה כך: ״כל כך משמח אותי כשאומרים את המילה ״שארית״. מילה עם תקווה, נדיבות, עם אפשרות להתחדשות, לתקומה. הרי שארית זה חלק שנשאר שלא נבלע בשלם והוא נוכח וזקוף עם הפנים קדימה. הרי משארית של עם אפשר להקים מדינה ומשארית של פירה אפשר להכין לביבות וזו כבר לא תהיה שארית״.

ברגע שקראתי את זה, הראש שלי חיבר בין ״השאריות״ שיש לנו, לכולנו, לבין הרעיון של המקרר הקהילתי. כתבתי לליזי מייל עם הסיפור הזה והיא מיד נרתמה לטובת העניין והובילה את זה קדימה”.

במועצת גני תקווה שיבחו את כץ שינפלד על היוזמה והסיוע.

חונכות את המקרר. (מימין לשמאל) ליזי דלריצ'ה, הלרן בשן ואלה כץ שינפלד(צילום: דוברות גני תקווה)
חונכות את המקרר. (מימין לשמאל) ליזי דלריצ’ה, הלרן בשן ואלה כץ שינפלד(צילום: דוברות גני תקווה)

ליזי דלריצ’ה, ראש מועצת גני תקווה,ראתה במיזם צורך השעה: “שמחתי להיענות ליוזמה הנפלאה הזאת. דווקא בתקופה הנוכחית כל כך חשובה ערבות הדדית וחשוב החיבור בין התושבות והתושבים והעסקים.

אני מודה לאלה על היוזמה, לעובדי ועובדות המועצה על התפעול של המיזם וכמובן תודה לתבליני כוכבי ולכל העסקים שנרתמו לטובת המיזם הקהילתי”.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

תגובה אחת

  1. איפה נמצא המקרר.ברצוני לתרום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות