כמה זמן לוקח להחליף צינורות ביוב? תלוי את מי שואלים. בגני תקווה כבר שנה התושבים ברחוב הרמה סובלים מזה שנה, והסוף לא נראה באופק. התושבים באזור טוענים, כי בעקבות העבודות נחסמו מספר יציאות מהיישוב ונוצרים פקקים בשעות הבוקר, ובכלל הם נאלצים לחיות בסביבה רועשת עם איכות חיים ירודה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
אורי, המתגורר ברחוב הרמה, הקים קול זעקה: “האמת שזה נמשך כבר מהקיץ. זה התחיל בסגירה של רחוב הרמה פינת הגליל והמשיך לכיוון המשך הרחוב, העבודות החלו ביוני ונמשכות עד היום. כל פעם מקטע אחר.
הבעיה לא בעבודות אלא במשך שלהן, קרוב לשנה מחליפים תשתיות ביוב וסוגרים ציר תנועה מרכזי. בסופ”ש גם הרי יהודה סגור וזה הפך לבלתי נסבל.
אמרו שום דבר לא יקרה אם נסגור להם את החיים לשנה, הם לא יעשו רעש. ות’כלס אנשים כאן סותמים את הפה. שנה שהציר הזה סגור והעבודות ממררות לאנשים את החיים כאן”.
איך זה בא לידי ביטוי?
“למשל, בסופי שבוע אם אתה מגיע מכיוון פתח תקווה תצטרך לבצע עיקוף גדול, כי גם החלק הדתי בהרי יהודה סגור. יש בעיות חניה. גם ככה יש מצוקת חניה ובנוסף תחנת האוטובוס לאוכלוסייה ותיקה הורחקה. יש פקקים נוראיים בבוקר, כי יש רק דרך אחת לצאת מהשכונה”.
תושב הרמה יודע שיש עוד דרך ארוכה עד לסיום העבודות: “אני לא איש מקצוע, אבל זה לא אמור לקחת שנה והם רק באמצע הרחוב, יש עוד חצי רחוב. תאר לעצמך, זה אומר שהעבודות יימשכו שנתיים.
בקריית אונו מבצעים בנייה מאסיבית ובזמן הזה הרימו שני בניינים רבי קומות. להחליף צינורות ביוב לוקח שנתיים? זה פוגע במאות משפחות שחיות כאן”.
אורית, תושבת נוספת המתגוררת ברמה, סיפרה: “אין אחד שלא סובל ברחוב. מחודש יוני הכביש חסום ליציאה מרחוב הרמה לרחוב הגליל. צריך לעשות סיבוב ענקי כדי לצאת לקריית אונו או לאור יהודה.
גם ביטלו חלק מקווי האוטובוסים וחלק העבירו. חסימת הכביש היא אקוטית, כי זה רחוב עם המון תושבים. אני גרה באזור רחבת אלון ברחוב הרמה ועוד מעט העבודות יגיעו לאזור שלי. קצה העבודה מאוד איטי ולא ברור למה. ביציאה מרחוב התבור לרחוב הרמה זה מאוד מסוכן כי איחדו שני נתיבים לאחד, תאונת דרכים זה רק עניין של זמן ואין שילוט מתאים. המקטע שעובדים עליו זה מפרץ “נשק וסע” של תלמידי רביבים, אז גם הם לא יכולים להיכנס.
אורית זועקת בתקווה שזעקתה תגיע למי שצריך: “די, התושבים סובלים, תחליפו קבלן, תעשו משהו. זה לא איזה מקטע בודד של החלפת ביוב, זה עורק מרכזי של היישוב, מאוד מתסכל! ”
בנוסף לתושבים, יש לזכור כי ישנם בתי עסק באזור שסופגים הפסדים בגלל המצב. אחד מבעלי העסקים הוותיקים באזור סיפר, כי לקוחות מתקשים מאוד להגיע לקנות, מאחר ואין נגישות למקום.
“מי שרוצה להגיע צריך לעבור דרך עבודות וזה מסוכן. אני מגיעה לעבודה פשוט כי אני חייבת לפתוח את העסק, בטח בתקופה של אחרי הקורונה.
האם פניתם לקבל סיוע מהמועצה בגלל המצב?
“אנחנו מתארגנים. יש פה נזקים מאוד גדולים, אח”כ עוד יגידו לי שזה בכלל הקורונה”.
אם חשבתם שלראש המועצה, ליזי דלריצ’ה, יש תשובה מתי יסתיימו העבודות, אתם טועים. בשיחה עם אונו NEWS אמרה ראש המועצה, כי אינה יודעת מתי יסתיימו העבודות, ואף לא רוצה להתחייב על מועד כזה.
לידיעתנו, הייתה צפויה להיערך ישיבה היום במועצה, במסגרתה יינתן תאריך לסיום העבודות. כששאלנו את ראש המועצה, מה עלה בגורל הישיבה – היא לא ידעה להגיד האם נקבע תאריך.
תמוה שראש המועצה, שמצטיירת כמי שמעורבת בכל פרט ומקפידה לעדכן ברשתות החברתיות, אינה בקיאה בהחלטה כה חשובה הנוגעת לחיי התושבים.
תגובת מועצת גני תקווה: “פרויקט שיפור מערכות הניקוז החל ברחוב הגליל, מבוצע כעת ברחוב הרמה, ימשיך לרחובות הרי יהודה ויסתיים ברחוב המצפה. פרויקט כזה מחייב להתחיל בנקודה הנמוכה ביותר ואט אט לעלות למעלה.
העבודות מבוצעות בשלבים, על מנת למנוע מצב שבו הרבה רחובות סגורים במקביל ועל מנת לא לחסום גישה לבניינים. לפני כל שלב יוצא עדכון מטעם המועצה. העבודות ברחוב הרמה הן למעשה בניית מערכת ניקוז נוספת למערכת הקיימת הכרוכות בחפיר בתת הקרקע.
במועצה הסבירו, כי משך העבודות תלוי בגורמים נוספים: “בתת הקרקע יש תשתיות שלא שייכות למועצה, כגון בזק, חברת חשמל, ביוב וכו’. כל מפגש כזה עם תשתית השייכת לגוף מסוים ודורש התערבותו, עלול להביא לעיכוב בעבודות – זה מה שלעתים נראה “כאילו לא עובדים”.
מדובר בפרויקט מורכב ביותר, אשר קדמה לו עבודת תכנון מאומצת והוא נועד לטפל בעיקר בדברים שאינם נראים לעין – טיפול ושדרוג כל התשתיות התת קרקעיות.
תחושת אי הנוחות של התושבים המתגוררים בסמוך לעבודות היא מובנת, אך כולנו מבינים את חשיבותו הגבוהה של הפרויקט לתושבי השכונה בפרט ולתושבי היישוב כולו.
חשוב לציין, בניגוד לערים אחרות בארץ אשר בוחרות שלא להיכנס לעבודות מורכבות שכאלה כיוון שמדובר בשכונות ותיקות והעלויות גבוהות במיוחד – במועצת גני תקווה בחרנו לקחת אחריות על כלל תושבינו ועל תשתיות היישוב כולו.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]