יום שלישי , נובמבר 26 2024
דף הבית / אפרת טל התגברה על סרטן השד: “אני ההוכחה שגילוי מוקדם מציל חיים”

אפרת טל התגברה על סרטן השד: “אני ההוכחה שגילוי מוקדם מציל חיים”

אחת מתשע נשים תחלה במהלך חייה בסרטן השד. לכבוד חודש המודעות לנושא, אונו ניוז מביא לכם את הסיפורים שמאחורי הניצחונות הגדולים. והיום - הניצחון המתוק של טל, אשר ניצחה את הסרטן עם הרבה עזרה מחברים ומשפחה. אחרי שהחיים נקטעו בשיאם, לטל יש מסר משמעותי לכלל הנשים ומקווה ששיתוף המסע שעברה יתרום לכך: "צריך לחיות את היום וליהנות"

אפרת טל ובעלה. צילום: תמונות פרטיות
אפרת טל ובעלה. צילום: תמונות פרטיות

לכבוד חודש המודעות לסרטן השד ודרך הנשים האמיצות שבוחרות להיחשף ולשתף את סיפורן, נוכל להכיר מקרוב את המלחמה בסרטן ואת הגיבורות והגיבורים שעומדים מאחוריה.


  הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז

רוצים להדליף? שלחו וואטסאפ

  הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז


אפרת טל מגני תקווה היא אחת מגיבורות המאבק במחלה. טל, בת 42, נשואה+2 בנות אובחנה בסרטן השד לפני שנתיים.

“תכננו כל המשפחה לטוס לתאילנד. חיכינו כבר שיגיע החופש הגדול, אני נבדקת כל יולי בדיקה שגרתית של ממוגרפיה ואולטרה סאונד”, עניין שבשגרה עבור טל.

תאילנד ירדה מהפרק. מאותו רגע הבנתי שאצטרך לצאת למסע אחר". לפני גילוי המחלה (צילום אפרת טל)
תאילנד ירדה מהפרק. מאותו רגע הבנתי שאצטרך לצאת למסע אחר”. לפני גילוי המחלה (צילום אפרת טל)

כשהשמיים נופלים עליך

“ביולי 2018 משהו התגלה שם בממוגרפיה, והחליטו להכניס אותי לממוגרפיה חוזרת. נכנסתי שוב 5 דק’ אחרי שיצאתי מהבדיקה, ואז אמרו לי שאצטרך ביופסיה.

שבוע אחרי התייצבתי לביופסיה, שבועיים אחרי התקשר אליי הכירורג שמטפל בי ואומר לי: “לצערי אני לא איש של בשורות”, הוסיפה תושבת גני תקווה לקראת מה שיהפוך את עולמה.

“השמיים נפלו עליי. אז תאילנד ירדה מהפרק. מאותו רגע הבנתי שאצטרך לצאת למסע אחר”

תקופת הטיפולים צילום אפרת טל)
תקופת הטיפולים צילום אפרת טל)

 מתחילה במלחמה

מכאן הדרך למאבק מתמשך הייתה קצרה עבור אפרת, “אז הגיעה התשובה של הביופסיה, והיא הייתה שיש לי סרטן לא ידידותי במיוחד. נשלחתי לבדיקת MRI כדי לקבוע את הגודל של הגוש, שם התגלו עוד 3 גושים!הדרך הפכה לקשה עוד יותר, מהסרה של גוש, הגעתי לאחר חודש לכריתה ושחזור של השד”.המלחמה בסרטן השד של אפרת כללה מאבק רגשי לא פחות מזה הפיזי: “זו הייתה החלמה קשה עם ירידה במצב הרוח, דיכאון, קושי להכיל את המצב החדש ובעיקר הלם”, הדגישה.

עם הבנות צילום אפרת טל)
עם הבנות צילום אפרת טל)

חודש וחצי לאחר הכריתה התבשרה טל שיהיה עליה לעבור טיפולי כימותרפיה. כל זאת עם שתי בנות בבית בגיל 6 ו-10 ותוך כדי עבודה עם ילדי חינוך מיוחד.”יצאתי לחופשת מחלה ארוכה מהעבודה וחזרתי לעבודה חצי שנה אחרי סיום הכימותרפיה, עברתי 2 סדרות של כימותרפיה. הכימותרפיה הוא חומר רע. הייתי צמודה לשירותים רוב הזמן או ששכבתי במיטה חצי מעולפת.היה לי קשה להכיל את המצב החדש. השיער שנשר, הסטרואידים ששינו את החיצוניות שלי גם הם, הייתי חיוורת וחלשה”, סיפרה אפרת.היתה תקופה קשה מאוד. חצי שנה כזאת.

אפרת ואחיותיה צילום: אפרת טל)
אפרת ואחיותיה צילום: אפרת טל)

“אחרי כל טיפול אמא שלי היתה ישנה אצלי כדי לעזור בפיזור הבנות למסגרות. בעלי יצא מוקדם מאוד לעבודה”, הוסיפה.

כאן הגיעה התמיכה החיצונית הכל כך חשובה בהתמודדות, כפי שסיפרה טל: “למזלי הקיפו אותי משפחה וחברים טובים. אם לא הם, לא יודעת איך הייתי עוברת את הטיפולים.

כל טיפול כימו, היה מלווה בטיפול פסיכולוגי צמוד ע”י העובדת הסוציאלית של אסותא”.

תקופת הדיכאון

”פתאום ראיתי שאני בן אדם אחר עם שד משוחזר, קרחת, 20 קילו עודפים בעקבות כמויות הסטרואידים שקיבלתי. לא אהבתי את מה שראיתי.

ממש לקחתי קשה את השינוי של המראה שלי. בכיתי ללא הפסקה. הבנות שלי, כמו ילדות נורמליות, התביישו במראה שלי בהתחלה.

עם הקושי הפיסי לצאת החוצה, התלווה הקושי הנפשי של המראה כשכולם מסתכלים עליי ומרחמים עליי, ובכלל, בחורה קירחת לא מראה מלבב”, שיתפה בגילוי לב טל.

“בהתחלה בכלל לא חשפתי את הקרחת, אפילו לא בפני בעלי, ישנתי בלילה גם עם מטפחת. הבושה הזאת”.

בשלב מסוים היה נדמה כי חל שינוי לטובה במחלה. אמרה טל: “האונקולוגית שלי זיהתה את המצוקה הנפשית ונתנה לי כדורים שקצת עזרו לי.

הטיפולים הסתיימו, והרגשתי שהנה, החיים שלי ממשיכים ואיזה יופי, אבל לא כך היה, כל זה נמשך 3 חודשים”.

מי שחושב שהטיפולים מסתיימים ואיתם מסתיים הכל, טועה. פתאום כל מה ששקע בנפש מתחיל לצוף ולצאת החוצה”.

בדרך להחלמה (צילום אפרת טל)
בדרך להחלמה (צילום אפרת טל)

בשיתוף הסיפור שלה, טל מגני תקווה מקווה שהפרסום יגרום לנשים לא לחכות וללכת להיבדק – “אני ההוכחה שגילוי מוקדם מציל חיים. כמובן שאני במעקב כל הזמן.

התחלתי קצת לצעוד, כי אין ברירה. הכאבים ברגליים מהכימו ומהכדורים שאני לוקחת, הם ממש קשים.

בהוראת האונקולוגית התחלתי לצעוד. האמת, שעם האוכל אני לא מקפידה מדי, מה ששונה אצלי הוא החשיבה – הבנתי שהיום אני פה ובעזרת השם עוד שנים ארוכות, אבל אי אפשר לדעת באמת מה מצפה לנו”, הדגישה.

“המסע שלי לימד אותי לחיות את היום, וליהנות. לא לחשבן לאף אחד ולעשות מה שעושה לי טוב. למדתי גם על חברויות טובות. היום אני יודעת מי החברים האמיתיים שלי”.

גילוי מוקדם מציל חיים

כבכל שנה, וגם השנה – על אף הקורונה, עמותת אחת מתשע מציינת באוקטובר את חודש המודעות לסרטן השד.
חודש המודעות ידגיש את המהלך אל מול סל הבריאות להורדת גיל בדיקות הממוגרפיה, מהלך שהחל לפני כשנתיים והוא בעל חשיבות עליונה להצלת חייהן של נשים צעירות.

השנה בשל הקורונה עיקר הפעילות עוברת למרחב הדיגטלי. העמותה תקיים עשרות הרצאות וסדנאות באמצעות הזום לקידום החשיבות לגילוי מוקדם של סרטן השד. בנוסף העמותה תקדם את המסר דרך קמפיין דיגיטלי נרחב. היכנסו לאתר ולמדו עוד על הנושא שיכול להציל את חיי הקרובות אליכן >>

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם:

תיכון מקיף יהוד. צילום אונו ניוז

עקב חוסר המיגון בבית הספר: הורי מקיף יהוד השביתו את הלימודים הבוקר לשעה

תפריט נגישות