מחדל: ההורים שילמו על ההסעות בתחילת שנת הלימודים, העירייה מתנערת. למרות שמנכ”ל העירייה הבטיח כבר בחודש אוקטובר שההסעות יחזרו, בפועל זה לא קרה.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
בנוסף, העירייה הסבירה כי אינה מוציאה הסעות בגלל מתווה הקפסולות, מחשש שילדים שאינם מאותה קפסולה יתערבבו עם ילדים אחרים, אך למרבה ההפתעה, בהמשך הוסבר להורים כי הסיבה בעצם היא שאינם עומדים בקריטריון המרחק ממקום המגורים לבית הספר, שאומר כי רק מי שגר במרחק של לפחות 2 ק”מ מבית הספר זכאי להסעה.
בפועל, גם הורים שגרים במרחק המזכה אותם בהסעות, לא נהנים מהשירות, פשוט כי העירייה החליטה לבטל את ההסעות באופן גורף. אחת האימהות אמרה: “העירייה לא מספקת הסעות בכלל לאף אחד. מאז הקורונה ההסעות בוטלו ולא חזרו כלל. ממה שידוע לי, כל ילדי בית הספר פחות או יותר זקוקים להסעות”.
כעת, ההורים החליטו לשבור שתיקה. הורים רבים מגבעת שמואל פנו אלינו, מאחר ואינם מקבלים מענה מהעירייה. אחת האימהות, תושבת ותיקה בעיר, סיפרה על ההתמודדות שלה עם המחסור בהסעות: “בתי עלתה לכיתה ד’ בבי”ס יגאל אלון ורשמתי אותה בתחילת השנה להסעות. אם הייתי יודעת שאין לי הסעות לבת, הייתי שוקלת אפילו לשנות את מקום המגורים.
אני גרה במרחק של מעל 1.2 קילומטר מבית הספר יגאל אלון, זה רחוק מאוד לילדה קטנה שעוד לא יודעת לעבור כביש בעיר מסוכנת. אין לי אלטרנטיבה, אני צריכה להסתמך על טוב ליבם של הורים אחרים שיביאו את הבת שלי, או להקריב שעות עבודה. אני עובדת בת”א ויש לי שעה נסיעה לעבודה. זה פשוט לא נורמלי. במהלך הקורונה החליטו בעירייה על דעתם לבטל את ההסעות והפנו אותי לחוק.
מעבר לזה, נאמר לי שבגלל שהילדים לומדים בקפסולות, זה לא משתלם להוציא הסעות. אני גם שילמתי 800 ש”ח על ההסעות ולא קיבלתי שום החזר”.
במכתב תשובה שקיבלה לפני כשבועיים ממשרד החינוך נכתב, בין היתר, כי במידה והעירייה סיפקה הסעות לתלמידים שאינם זכאים בהתאם לקריטריונים, היא עשתה זאת על דעתה וללא השתתפות המשרד.
“בסוף אוקטובר קיבלתי הבטחה ממנכ”ל העירייה שההסעות יחזרו. כמובן שעד היום לא החזירו את ההסעות והשנה עוד מעט מסתיימת. גם במשרד החינוך (תלונות הציבור) הפנו אותי לסעיף המרחק. כשפניתי והסברתי להם שהמרחק הוא עצום ואין רמזורים בעיר ושריבוי הכיכרות מסכנות את הילדים אמרו שזה שיקול דעת של העירייה אם להפעיל הסעות או לא. מעבר להכל זו סכנת חיים לתלמידים לחזור הביתה”, הדגישה.
אגב, סכנת חיים, לפני שנה וחצי נדרסה ילדה בסמוך לביתה בגבעת שמואל. אימה מספרת על רגעי האימה והחששות שתחצה לבד כבישים בעיר.
“זה קרה בצומת פטרוזיליה. היא חצתה את רחוב רמב״ם. מצד שמאל עצרה מכונית ומימין לא היו מכוניות. כשהגיעה לאמצע הכביש, רכב שהגיע מרחוב ביאליק ופנה שמאלה לרמב”ם לא עצר במעבר החצייה. היא קיבלה מכה חזקה מאוד בצד הגוף וגם נפלה אחורה וקיבלה מכה בראש. היא סבלה מפגיעה ביד בנוסף ומזעזוע מוח.
בתי הייתה אז בכיתה ו’, ילדה אחראית שיודעת לחצות כבישים. זה צומת מאוד מסוכן, שלא ערוך לילדים בשום צורה וגם לא למבוגרים. אני גרה ליד וצופה בלא מעט תאונות, בעיקר כי אנשים מתבלבלים וחושבים שמדובר בכיכר. בכלל, בגבעת שמואל יש הרכה כיכרות ולילדים קטנים זה מאוד בעייתי לחצות כיכר, כי הם לא מבינים מאיפה הרכבים מגיעים”.
הרופא בחדר המיון שקיבל את הבת שנפגעה, סיפר לה כי היא כבר הילדה השלישית בשבוע אחד שנפגעה.
“יש לי עוד בת בגיל 9.5, אני לא מרשה לה לחצות את צומת פטרוזיליה, רק לעבור במעברי חצייה אחרים. היא אומנם צריכה לעשות עיקוף גדול, אבל אין ברירה”, הוסיפה האם.
בתחילת השבוע פנינו לעירייה לקבל תשובות: האם ההסעות לשכבה ד’ יחזרו עוד השנה, מדוע בוטלו ההסעות שכבר היו, האם ההורים יקבלו את כל כספם חזרה ומדוע העירייה לא דואגת למצוא חלופה עבור ההורים?
בעירייה אמרו השבוע: “ראש הממשלה מבקר בעיר ואנחנו לא יכולים להתפנות לנושא”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]