בעקבות שינוי שיטת השיבוץ לחטיבת הביניים בקריית אונו ובניגוד לשיטה שהייתה מקובלת עד כה, החליטו בהנהגת ההורים של בי”ס יעקב כהן בעיר לעשות מעשה. בהנהגה קראו לתושבים להצטרף למאבק כנגד השינוי שיביא לשינוי פני העיר.
הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של אונו ניוז
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של אונו ניוז
היום (ו’) בבוקר ערכו ההורים הפגנה בכיכר ציפורי ובנוסף השביתו את השעה הראשונה (8:00-9:00) של תלמידי כיתות ה-ו. ההפגנה נערכה תחת הכותרת – מאבק נגד שינוי שיטת השיבוץ בחטיבות.
בכך, משפחת בית ספר יעקב כהן וקהילת פסגת אונו יצאו למאבק ציבורי ומשפטי בהחלטת העירייה לשנות את שיטת השיבוץ לחטיבות.
“יש תחושה של גרירת רגליים ומריחה של זמן, כדי שבעירייה יוכלו להגיד בסוף שהם חייבים לעשות את מה שהחליטו. קיבלנו הרגשה שנותנים לנו להשפיע וחשבנו כבר על מתווים ורעיונות.
הייתה בין העירייה לבינינו הידברות, שהתחילה באוקטובר שנה שעברה ונמשכה עד 21.2, אז קיבלנו תשובה חד משמעית שהם לא מקבלים את המתווים שלנו וששיטת אזורי הרישום שהם חשבו עליה מלכתחילה זו תהיה השיטה. קיבלנו הרגשה שנותנים לנו להשפיע”, אמרו בהנהגת ההורים.
שינוי השיטה
עד היום עבדה בעיר שיטת האשכולות, שהילד יכול לבחור מספר חברים איתו הוא יכול להגיע לחטיבה. “אומנם זה לא מבטיח חטיבה ספציפית, אבל כן מבטיח עוגן חברתי”, לדברי ההורים.
את האשכולות מרכיבות היועצות ומנהלות בתי הספר. מדובר על שכבות ז-ט. כל בית ספר מעביר את האשכולות לעירייה, שם היא עורכת הגרלה.
כעת, כאמור, הוחלט ליישם שיטה אחרת. במכתב שנשלח מאגף החינוך בעיריית קריית אונו להורים, נכתב כי השיטה המתאימה ביותר לעיר קריית אונו היא השיטה של חלוקה על פי אזורי רישום.
לאור זאת, הוחלט שכל שני בתי ספר יסודיים יזינו חטיבה אחת בעיר. בתי הספר יעקב כהן ורימונים יזינו את חטיבת פרס. בתי הספר ניר ועלומים יזינו את חטיבת בן צבי. בתי הספר אביגדור ורשה ושרת יזינו את חטיבת שז”ר.
הנהגת ההורים טוענת שאין מקום בעיר לשיטה החדשה: “הוגשה קובלנה ע”י אחד ההורים, או כמה הורים, לא ברור, למנהלת המחוז והיא זו שביקשה מהעירייה לשנות את השיטה. לדעתנו, העירייה בחרה בדרך הקלה, הם גם אמרו שהגיע הזמן לשנות את השיטה, כי העיר גדלה, אבל התשתיות, מבני החטיבות והמיקומים שלהם לא השתנו.
הם יצאו בהצהרה שזה לא הפיך, אבל אנחנו חושבים אחרת. ביקשנו בתחילת הדרך לעצור, לחכות שבאמת יהיה שינוי דמוגרפי בעיר. עכשיו, לדוגמה, תלמידים שלא משויכים לחטיבת פרס לא יוכלו להגיע לכיתות הסייבר המעולות.
לדעתנו, אין תכנון ארוך טווח, זה הכל פלסטרים. אנחנו בשנה מאוד קריטית עם קורונה, לא יכול להיות שיחליטו על שינוי כזה גדול ושזה יסתדר תוך כדי תנועה”.
לטענת הנהגת הורי בית ספר, אין כרגע שום בסיס לחלוקה על פי מקום מגורים. כל החטיבות באותו טווח המרחק מכל השכונות בעיר. השינוי ויצירת מתווה חדש יהיה נכון יותר ב-2024 כשתיבנה חטיבה רביעית.
עוד הם טוענים, כי לא ייתכן שדין בית ספר של 1,200 תלמידים כדין בית ספר חצי מגודלו. והמשמעות – “ביטול בפועל של האינטגרציה. הכיתות בחטיבת פרס יהיו מורכבות 75% מתלמידי יעקב כהן, אם בכלל יהיה ערבוב כלשהו בכולן. לא תהיה כניסה לתלמידי יעקב כהן לכיתה המדעית המצוינת והוותיקה בבי”ס בן צבי.
תלמידים שיירצו ללכת לכיתות המחוננים או לענפי הספורט, כגון כדורסל וכדוריד יישארו ללא כל עוגן חברתי. עם אכלוס אונו-ואלי, פרס תהיה החטיבה עם הכי הרבה תלמידים והכי מעט שטח, ממשיכים בצפיפות”, הדגישו בהנהגה.
המחאה – השלב הבא
אז איך ממשיכים מכאן? ההורים ממשיכים לאסוף חתימות על ייפוי הכוח, תוך כדי שהם מגייסים את רוב הכסף הנדרש לצורך הייצוג המשפטי על כל שלביו. הפעילות במאבק מורכבת מהכלי המשפטי שהתחיל עם שליחת מכתב משפטי לעירייה.
מיכל זלצמן, יו”ר הנהגת ההורים בבי”ס יעקב כהן (במשותף עם תומר פשקו) משדרת אופטימיות: ” הייתה היענות יפה במחאה היום, הגיעו הרבה הורים וגם השבתנו את שעת הלימודים הראשונה.
הצלחנו לגייס כמעט את כל הכסף עבור הייצוג המשפטי ואני אופטימית לגבי סיכויי המאבק. לא מתכוונים לוותר”.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו .אם זיהיתם בפרסומנו צילום אשר יש לכם זכויות בו , אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל [email protected]